• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2497.855 0.56
  • Dolar: 32.5859 0.11
  • Euro: 34.6982 -0.00

Caferiler, Hz. Hüseyin’i andı

Kerbela’da bin 374 yıl önce şehit edilen Hazreti Hüseyin ve 71 yareni, Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen törenle anıldı. Sinelerine vurarak yas tutan Caferiler’i bu günde protokol mensupları yalnız bırakmadı.
Caferiler, Hz. Hüseyin’i andı

Darıca Nenehatun Stadı’nda düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Akçay, Gebze İlçe Müftüsü Orhan Örnek ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam edildi. Programda Türkiye Caferiler Genel Sekteri Hasan Apaydın bir konuşma yaparak, “Kerbela hak ile batılın mücadelesi idi. Yezid o savaşta yendi gibi görülse de adı lanet ile anılmakta. Bugünün gerçek zaferi Hz. Hüseyin’e selam olsun. 14’üncü yılımızdır ki İmam Hüseyin’in mateminin Darıca’dan dünyaya haykırmaktayız. Bul yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşanarak Darıca Belediyesi billboardlarda matemin afişlerinin yayınladı. Bu matem sadece Caferilerin değil tüm dünyanın matemidir. Caferi din eğitimlerin yetiştirilmesi için bir proje vardı. bu projenin Darıca’dan başlayacağını umut ediyorum” dedi.

“BU ZULME ORTAK OLANLARA LANET DİLİYORUZ”
Hüseyin Apaydın’ın ardından Cengiz Akbaba sinezen okudu. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı selamlama konuşmasında, “Bugün İslam tarihinin en karanlık sayfası. Kerbale hadisesinin 1380’inci yıldönümü. İslam âleminin 2 büyük ortak değeri var. Bunlardan biri Peygamberimiz ve Kuran-ı Kerim’dir. Peygamberimizin reyhanın solduğu gülistanın Hazal olduğu gündür. Nasıl bir vicdan peygamberim gülüne hançer dayayabilir. Şehitlerin başlarını mızraklara takıp şehir şehir gezdirilen zihniyete lanet olsun. Yezid ve bu zulme ortak olanlara lanet diliyoruz. Bizler Kerbela’da olamadık. Selam olsun Hz. Hüseyin ve onun dostlarına.” dedi.

“DÜŞÜP BOĞULANLARI KURTARAN BİR GEMİDİR”
Bıyık’ın konuşmasından sonran Türkiye Caferileri Vakfı Kız Gençlik Kolları protokole soluş gül ve su sunumu oldu. Sunumdan sonra İran Kum Havzası üstatlarından Muhammed Mirza Beyti Naimi konuşarak, “İslam peygamberi herkes için Allah’ın rahmetidir. Ehlibeyt de tüm ümmet için Allah’ın rahmetidir. Peygamber efendimiz hadisi şerifinde de dediği gibi Ehlibeyt bir kurtuluş gemisidir. Ama Hz. Hüseyin ve Zehra’nın bir ayrıcalığı vardı. Kim bu gemiye binerse kurtuluşa erir. Ehlibeytin tamamı kurtuluşa erdirir ama Hz. Hüseyin sadece bir gemi değil. Suya düşüp boğulanları kurtaran bir gemidir. Hz. Hüseyin tüm insanlarındır” diye konuştu.

“BİRLİĞİ VE KARDEŞLİĞİ DE UNUTMAMAK GEREKİR”
Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “Bu Muharrem ayı organizasyonları her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Muharrem ayı ve aşure günü Ramazan ayından sonraki en önemli ay ve gündür. Muharrem ayının tarihimizde yeri ayrıdır. Bugünün başka bir özelliği de tüm renklerin bir araya gelmesidir. Kerbala’yı anlamak için Hz. Hüseyin’i anlamak gerekir. Muharrem ayıdan birliği ve kardeşliği de unutmamak gerekir” şeklinde konuştu.

“ZULME KARŞI BAŞKALDIRMALIYIZ”
Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan ve Seyit Âlim El Hekimi’nin selamlama konuşmasından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın konuşarak, “Bugün bir matem günü. Bu matem gününü yaşamaktan sizlerle böyle anlamlı bir günde sizlerle burada olmaktan büyü bir mutluluk duyuyorum. Bu duruş aslıda insanlığın en başında beri var olan bir duruş. Tarih boyunca hakkı savunan, adaletin mücadelesini veren, hakkı savunan, doğru yoldan ayrılmayan kullar hep oldu. Zulmü alkışlayan ve zulümden yana olanlar da oldu. Zulme karşı başkaldırmalıyız. Bizler Hz. Hüseyin’in yolundan giden aciz kullarız. Rabbim onların duruşunu kalbimize nak etsin. Zalimin yaptığı zulüm bugüne kadar devam ediyor. Her yerde mazlumlar var” dedi. Son olarak AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın selamlama konuşmasından sonra program sona erdi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim