• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9095.22 0.17
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

Büyükakın, Çayırova’da kursiyerlere müjde verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çayırova KO-MEK İlçe Sergisi’nin açılışına katıldı.
Büyükakın, Çayırova’da kursiyerlere müjde verdi

Çayırova KO-MEK Kurs Merkezleri’nin İlçe Sergisi açılışına, Başkan Doç. Dr. Tahir Büyakakın’ın yanı sıra, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Çayırova Ak Parti İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Çayırova MHP İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışı öncesinde KO-MEK Müzik Grubu Usta öğreticileri Kocaeli Türkülerini seslendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende ilk konuşmayı kursiyerler adına İngilizce ve Diksiyon Branşı kursiyeri Bahar Kudu yaptı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise yaptığı konuşmada, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Çayırova KO-MEK Kurs Merkezi’nde eğitim alan kursiyerleri kutladı. Başkan Çifti, “Bu önemli imkanları halkımıza sundukları için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyoruz. Kursiyerlerimizi de bir yıllık emeklerinden dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖNEMİ
Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen de yaptığı selamlama konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin KO-MEK ile halk eğitimine önemli destek verdiğini kaydetti. KO-MEK’in toplum hayatına içine katılarak, katkı sunduğunu kaydeden Çayırova Kaymakanı Hasan Gözen, “Son yıllarda gençlerimiz kendilerini sanal dünyaya giderek hapsetmeye başladı. Sanal dünyaya hapsedilen bu nesli dışarıya çıkarmanın yolu da sosyal belediyecilik anlayışı ile ortaya konan bu tür faaliyetlerdir” dedi. Hasan Gözen bu önemli katlı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HALK ÜNİVERSİTESİ KO-MEK
Çayırova KO-MEK İlçe Sergisinin açılışında bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın şunları dile getirdi; “Ben de uzunca bir süre bunun içinde olduğum için yakından biliyorum, bir nevi rehabilitasyon merkezi gibi de bir işlev görüyor. KO-MEK kursları insanların birbirleriyle buluştuğu, gerçek dünyasını yaşamaya başladığı yerlerdir. Onun için buraların kıymetini bilelim. Buralara devam edelim. Bir kursu bitirdiyseniz, öbürüne devam edin. Etrafınızdaki insanlara lütfen duyurun. Burası gerçekten bu toplumun rehabilitasyonu açısından, bu toplumun sağlıklı temellere oturması açısından da oldukça önemli.”

“BİZ SAYIYI ARTTIRIRIZ”
Bu kapsamda sözü gençlere getiren Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Onun için gençlerimizin buraya gelmesini teşvik etmek bizim ayrıca yapmamız gereken işlerden biri olmalı. Şimdi buradaki kurslarda ağırlıklı olarak hanım kardeşlerimiz yer alıyor. Hanımlardan yüzde 75 civarında bir katılım var, geri kalan ise ağırlıklı olarak gençler. Ama belli bir yaş üzerindeki teyzelerimiz ve amcalarımız da bu kurslara ilgi gösteriyorlar. Hepsinin katılımını teşvik etmek istiyoruz. Çayırova’da 3 kurs merkezimiz var. Toplam 42 kurs merkezinin üç tanesi Çayırova’da. Bu iyi bir sayı. Ama siz yeter ki katılın biz bu sayıyı da arttırırız” dedi.

“AİLE BÜTÇESİNE KATKI”
Öte yandan Çayırova KO-MEK İlçe Sergisi’nin açılışında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan KO-MEK kursiyerlerine E-Pazar müjdesi geldi. Yeni dönemdeki KO-MEK hedefleri arasında yer alan müjde kapsamında kursiyerler ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini satabilecek ve böylece ekonomilerine katkı sunabilecek. Bu önemli çalışma için hazırlıkların başladığını kaydeden Başkan Doç. Dr. Büyükakın, “Özellikle istihdama dönük olan el emeğinizin aile bütçenize katkı sağlamasına imkan veren kısmını da güçlendirmek istiyoruz, bu sebeple önümüzdeki süreçte istihdam odaklı kurslarımızın sayısını arttıracağız. Özellikle elektronik pazarda bu ürünlerin satılması için arkadaşlarımız çalışmaları başlattılar, bu alanı da güçlendirerek, inşallah el emeklerinizin bir şekilde aile bütçenize katkı sağlaması için bir alan açmış olacağız. E Ticaret alanı güçlendiğinde sonuç çok da güzel olacak inşallah” açıklamasında bulundu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Resim branşı usta öğreticisi  Melek Türk Memetoğulları ise “vav” temalı eserini Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a hediye etti. Hediyeyi çok beğendiğini söyleyen Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Vav harfi anne karnındaki halimize benzer. Hatta çok önemli bir anlamı vardır. Tevazuyu da ifade eder aynı zamanda. İnsanın böyle vav gibi durması lazımdır. Bu hediyeyi çok beğendim. Elinize emeğinize sağlık” dedi. Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sergi açılışını sembolize eden kurdele kesimi sırası geldiğinde ise son derece anlamlı bir davette bulundu. Başkan Doç. Dr. Büyükakın, konuşması sırasında kendisine seslendiği Kur’an-ı Kerim kursiyeri 75 yaşındaki Fati Çay’ı sahneye davet etti ve kurdele kesimini kendisine yaptırttı. Kursiyer teyzenin Euzü Besmele çekmesinin ardından ise kurdele kesilerek, ilçe sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ardından sergi alanına geçerek kursiyerlerin bir yıllık emeklerinden oluşan eserleri inceledi. Kursiyerleri tebrik eden Başkan Doç. Dr. Büyükakın, kursiyer ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim