• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 11°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.125 0.75
  • Dolar: 32.3608 0.10
  • Euro: 34.9426 -0.36

Bursaspor’da Fetret Devri

Sezon başından itibaren oynadığı futbolla beğeni toplayan Bursaspor, 2015 yılında oynadığı maçlarda aldığı beraberlikler nedeniyle puan tablosundaki yerinin yanı sıra elindeki unvanları da kaybetmeye...
Bursaspor’da Fetret Devri

Sezon başından itibaren oynadığı futbolla beğeni toplayan Bursaspor, 2015 yılında oynadığı maçlarda aldığı beraberlikler nedeniyle puan tablosundaki yerinin yanı sıra elindeki unvanları da kaybetmeye başladı.

Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nın başarılı ekiplerinden Bursaspor, son zamanlarda yaşadığı puan kayıplarıyla adeta duraklama dönemine girdi. Yeşil-beyazlılar 2015 yılında oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. 90 dakikası eşitlikle sonuçlanan 5 maça çıkan Bursaspor, kupada 1-1 biten müsabakanın penaltı bölümlerinde İstanbul Başakşehir’i elemeyi başardı. Yeşil-beyazlı ekip en son deplasmanda oynadığı Eskişehirspor maçında elde ettiği gol sayısını arttıramayarak 44 golde kalırken, ligin en çok gol atan takımı unvanını da Mersin İdmanyurdu’nu 5-1 yenerek gol sayısını 46’ya çıkaran Trabzonspor’a devretti. Yeşil-Timsahlar, 5. sırada girdiği yeni yılda bir basamak geriledi ve puan tablosunda 6. sırada yer aldı.

KIRMIZILAR İKİYE KATLANDI

Sezonun ilk devresinde Ziraat Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere toplam 23 resmi maça çıkan Bursaspor, bu müsabakalarda 6 kırmızı kart görmüştü. Sezonun ikici devresinde ise bu sayı yeşil-beyazlılar adına ikiye katlandı. İkinci yarıda 11 mücadeleye çıkan Bursaspor 5 kez kırmızı kart nedeniyle sahada eksik duruma düştü. Sezonun ilk devresinde Şamil Çinaz, Josue Pesqueria, Ertuğrul Ersoy, Okan Kocuk, Bakaye Traore ve Şener Özbayraklı kırmızı kart gören 6 oyuncu oldu. İkinci devrede oynanan maçlarda ise Harun Tekin, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı birer kez kırmızı kart görürken, kaptan Volkan Şen takımını iki maçta yalnız bıraktı.

PERFORMANS ARTTI BAŞARI DÜŞTÜ

Sezonunun ikinci devresinde, ilk devrede oynadığı 7 maçtan daha çok puan toplayan Bursaspor, elde ettiği yükselişe rağmen puan tablosunda yaşadığı gerilemeye engel olamadı. Sezonun ilk 7 maçında 10 puan toplayan Bursaspor, rakip kalelere 11 gol göndermeyi başarırken, kalesinde 8 gol görmüştü. İkinci devredeki ilk 7 maçında 12 puan toplayan Yeşil Timsahlar 13 gol atıp 10 gol yedi. İlk devreye göre 2 puanlık bir artış sergileyen Bursaspor o dönem bulunduğu sıradan 2 basamak yukarıda olsa da ilk devreyi tamamladığı 5.’lik koltuğunda tutunamadı.

YILDIZLAR SUSKUNLAŞTI

Ara transfer döneminde isimleri birçok yerli ve yabancı kulüple anılan Bursaspor’un yıldız oyuncuları da performanslarındaki düşüşlere engel olamıyor. Son golünü 16. haftada Gaziantepspor’a karşı atan Arjantinli oyuncu Fernando Belluschi ikinci devrede henüz gol sevinci yaşayamadı. Portekizli yıldız Josue Pesqueria ise son 4 maçta 1 asist yaparken henüz gol kaydedemedi. Gol krallığı yarışında Demba Ba ve Oscar Cardozo ile birlikte zirvede yer alan Jose Fernandao son 3 maçta 1 gol atabildi. Brezilyalı golcü Beşiktaş maçından önce 8 maçlık gol serisi yakalamıştı. Spor Toto Süper Lig’in asist kralı Volkan Şen ise son 3 maçta sadece 1 asist yapabildi. Yeşil-beyazlıların genç yıldızı Ozan Tufan ise ikinci devrede oynadığı maçlarda 1 gol 2 asistlik performans sergileyebildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim