• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:34Güneş 06:59Öğle 13:16İkindi 16:41Akşam 19:24Yatsı 20:44
    • 3°C Kocaeli
    • 6°C İstanbul
    • 4°C Ankara
    • 5°C Rize
  • BIST: 9044.64 -7.81
  • Altın: 3666.444 -0.88
  • Dolar: 37.6496 -0.29
  • Euro: 40.7509 -0.78

Bardakta Mısır Ne Kadar Sağlıklı ?

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, bardakta mısır satanların kullandığı karıştırma kaplarının bir sonraki kullanım için yıkanmadan ve dezenfekte edilmeden açıkta muhafaza...
Bardakta Mısır Ne Kadar Sağlıklı ?

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, bardakta mısır satanların kullandığı karıştırma kaplarının bir sonraki kullanım için yıkanmadan ve dezenfekte edilmeden açıkta muhafaza edildiğini öne sürerek tüketicileri uyardı.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Sabırlı, Hijyen Konseyi’nin, hijyen konusunda özgün çalışmalar gerçekleştirecek bir çatı yapılanması olduğunu söyledi. Konseyin, hiçbir yere ve makama bağlı olmadığını belirten Sabırlı, 1 Şubat’ta faaliyetine başlayan kuruluşta; gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici derneklerinin yer aldığını kaydetti.

Dernek olarak bardakta mısır satışlarına dikkat çekmek istediklerini ifade eden Sabırlı, seyyar arabalarda veya dükkanlarda satılan bu mısırların, sağlıklı olup olmadığı ile besleyiciliğinin tartışılmasının yanı sıra hijyen kurallarına uygun hazırlanıp satıldığından söz edilmesinin mümkün olmadığını anlattı.

Sabırlı, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bardakta mısır satanların kullandığı karıştırma kabı, bir sonraki kullanım için yıkanmadan ve dezenfekte edilmeden açıkta muhafaza ediliyor. Daha sonra açık ortamda her türlü zararlı bakterilere maruz olan bu kap, bir başka kullanım için yeniden kullanılarak tüketicilere bardak bardak mikroplu mısır olarak servis ediliyor. Ülkemizdeki mevzuata göre mısırların içine konulduğu bardakların da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izinli, ruhsat almış işletmelerce üretilmesi gerektiği halde hiçbir kurala uyulmadan açıkta satılan bu ürünleri tüketen çocukların ve gençlerin sağlığı tehdit altındadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim