• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.809 0.74
  • Dolar: 32.3608 0.10
  • Euro: 34.9399 -0.36

5 Yılda 5 Yıldızlı 5 Otel

“İş Tatili” konseptiyle yılda iki kez Ocak ve Haziran aylarında düzenlediği moda şovuyla Türk tekstil sektörüne yeni bir soluk kazandıran Dosso Dossi, turizm sektörüne de iddialı giriyor.
5 Yılda 5 Yıldızlı 5 Otel

- “İş Tatili” konseptiyle yılda iki kez Ocak ve Haziran aylarında düzenlediği moda şovuyla Türk tekstil sektörüne yeni bir soluk kazandıran Dosso Dossi, turizm sektörüne de iddialı giriyor.

Geliştirdiği iş modeliyle Türk tekstilini dünyaya pazarlayan ve yıl içinde yaklaşık 10 bin yabancı konuğu ülkemizde ağırlayan Hikmet Eraslan, “5 yılda 5 yıldızlı 5 otel açacağız. Otellerimiz temaları ile ön plana çıkacak. İlk otelimiz Dosso Dossi Hotels Old City, Sultanahmet’te hizmete girdi. Otel grubumuz için toplam, 250 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz” dedi.

Geliştirdiği “İş Tatili” konseptiyle Türk tekstil markalarını doğu bloku ülkeleri başta olmak üzere dünyaya pazarlayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, turizm sektörüne adım atıyor. “5 yılda 5 yıldızlı 5 otel” sloganıyla start veren Eraslan, grubun ilk oteli 200 yataklı Dosso Dossi Hotels Old City’yi hizmete açtı. Dosso Dossi Fashion Show ile tekstilin yanı sıra turizme sektörüne de hizmet verdiklerini söyleyen Hikmet Eraslan, tekstilde elde ettikleri başarıyı şimdi turizme de taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Yılda iki kez düzenledikleri organizasyon ile Antalya’da yaklaşık 10 bin yabancı misafiri ağırladıklarını ve ellerinde önemli bir portföyün olduğunu söyleyen Eraslan, “Yurt dışında yaklaşık 30 ülkede çok ciddi bir kitlemiz var. Bu insanları her yıl iki kez Antalya’da ağırlıyoruz. Bu güven ve iş birliğinden cesaret alarak turizme adım attık. İlk otelimizi İstanbul’un en yüksel doluluk oranına sahip yeri olan Sultanahmet’te açtık. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olan bu otelimizin ardından ikinci otelimiz Dosso Dossi Hotels Downtown’ı Vatan Caddesi üzerinde açacağız. Planlanan üçüncü ve dördüncü otellerimiz ise Sefaköy’deki Dosso Dossi Airport Hotel & Convention Center olacak. Bu kompleks içerisinde iki farklı otel bir arada olacak. Beşinci tesisimiz olacak olan Dosso Dossi Hotels Midtown ise Yenikapı bölgesinde hemen Marmaray İstasyonu’nun yanında olacak” dedi.

KENDİ MARKAMIZLA BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Dosso Dossi Turizm Gurubu bünyesinde yatırımların tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanmasını planladıklarını ifade eden Eraslan, “Otel yatırımlarımızı planlarken ünlü otel zincirlerinin franchise’ı olarak da sektöre girebilirdik. Böylece riskimizi en aza indirirdik. Ancak, biz kolaya kaçmaktansa kendi otel grubumuzu dünyaca ünlü bir zincir haline getirmeyi hedef seçtik. İstanbul yatırımlarının tamamlanmasının ardından yurtiçi ve yurtdışı projelere start verilecek” dedi.

TEMALI OTELLER

5 yıl içinde yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım bedeli ile 5 oteli tamamlayıp hizmete açacaklarını ve her otelin farklı bir teması olacağını söyleyen Eraslan, “Dosso Dossi Hotels Old City, İstanbul’un turizm merkezi olan Sultanahmet’te çocuk dostu bir otel olarak ön plana çıkıyor. Şehir otelciliğinde ilk kez uygulanan bu model ile çocuklu misafirler hedefliyoruz. Otelimize gelen çocuklu misafirlere, bebek bakıcısından odada özel oyun alanına, çocuklara özel menüden bebek arabası servisine kadar onlarca farklı imkan sağlıyoruz. İkinci otelimiz Dosso Dossi Hotels Downtown sporcu misafirlerimize ve gruplarına özel hizmetleri, özel odaları ve özel katı ile üçüncü otelimiz Dosso Dossi Airport Hotel & Convention Center ise düğün ve balayı konseptiyle ön plana çıkacak. Örnek projelere imza atacağız” dedi.

ÖNCELİK ŞEHİR OTELCİLİĞİNDE

Markaları olan “Dosso Dossi’nin tekstilin yanında bir turizm markası olarak da ulusal ve uluslar arası alanda tanınması için çalışmalara yön vereceklerini belirten Eraslan, şöyle devam etti;

“Öncelikli olarak şehir otelciliğine yöneldik. Önemli lokasyonlarda yer alacağız. Tekstilden sonra hedefimiz turizm alanında da önemli bir grup marka olmak. Yatırımlarımızı tamamen öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz. Mülkiyeti ve işletmeleri de bize ait olacak. Mevcut pastadan pay almak yerine pastayı büyütmek istiyoruz. Bu yaklaşımla hizmete soktuğumuz Dosso Dossi Hotels Old City’de 93 oda, 3 toplantı salonu, ana restoran ile SPA mevcut.”

İHTİYACA CEVAP VERİYORUZ

Yatırım yaptıkları noktaları mevcut ihtiyaçlara göre belirlediklerini belirten Eraslan, ”Öncelikli olarak lokasyonun, turizmcinin, acentanın, misafirlerimizin böyle bir yatırıma ihtiyacı var mı, yok mu buna bakıyoruz. Örneğin; Sultanahmet’teki oteli yaparken Sultanahmet’te az odalı çok tesis olduğunu biliyorduk. O nedenle buraya oda sayısı çok olan büyük bir tesis yaptık. Çünkü, Sultanahmet’te yer bulma sıkıntısı var. İstanbul’un en eski tarihi merkezi olan Sultanahmet’te bulunan otelimiz, Yerebatan Sarnıcı’nın hemen yanında. Dileyen misafirlerimiz tarihi yarımadayı yürüyerek gezebilecek veya İstanbul’un farklı noktalarına ulaşmakta sıkıntı yaşamayacak. Diğer yatırımlarımızda da bu özelliklere dikkat ediyoruz.

CELEBRITY’LER AĞIRLANACAK

Ocak ve Haziran aylarında Antalya’da düzenlediği moda şovlarda dünyanın en ünlü mankenlerini podyuma çıkartan Dosso Dossi, bu isimleri İstanbul’a da davet edip otellerinde ağırlayacak. İstanbul üzerinden Antalya’ya hareket eden ve etkinlik sonrası yine İstanbul’dan ülkelerine dönen top modellere İstanbul programı da yapacaklarını söyleyen Eraslan, “iki gün de olsa otellerimizde ağırlayıp İstanbul’u gezdirmek istiyoruz. Ünlü top modeller, gerek yabancı basın, gerekse sosyal medyada yakından takip ediliyorlar. Böylece İstanbul tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

DOSSO DOSSI HOTELS OLD CITY

İstanbul’un en eski tarihi merkezi Sultanahmet’te; Ayasofya Cami, Yerebatan Sarnıcı, Sultanahmet Cami, Topkapı Sarayı ve Kapalı Çarşı gibi turistik noktalara yürüme mesafesinde bulunan Dosso Dossi Hotels Old City, şık dekorasyonun yanı sıra; oda tipleri, gerek turistlere gerekse iş adamlarına sunulan imkanlar, etkinlik ve hizmetlerin yanı sıra “çocuk dostu otel” olmasıyla da ön plana çıkıyor. Mart ayında açılmasına rağmen kısa sürede yüksek bir doluluk oranına ulaşan otel, şehir otelciliğinde bir ilke imza atarak “çocuklara özel hizmetleri”yle de iddialı. Özellikle çocuklu misafirlerin de kendilerini rahat hissedebilmesi için her türlü ayrıntının düşünüldüğü toplam 200 yataklı otelde, çocuklara özel sunulan bazı hizmetler şöyle; bebek yatağı, çocuklara özel nevresim takımları, aile odalarında çocuk oyun masası ve mama sandalyesi, sürpriz hediyeler, uyku saatine göre süt, meyveli yoğurt ve meyve ikramı, bebek arabası servisi, çocuk menüleri, özel çizgi sinema gösterimi ve bebek bakıcısı…

Bu konseptle çocuklu ailelerin tatillerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Eraslan, “Yurtiçinde ve yurtdışında eşiyle ve çocuğuyla otelimize gelen misafirlerimiz, oldukça ağır valizleriyle geliyorlar. Bunların büyük kısmını çocuklarıyla ilgili eşyalar oluşturuyor. Biz bu valizleri hafifletmeye çalışıyoruz. Mesela, bize önceden haber veren misafirlerimize bebek arabası tahsis ediyoruz. Bunun yanında, müşterilerimize otelimize adım attıkları anda sadece çocuklarıyla ilgilenecek bir misafir ilişkileri elemanımız mevcut. Çocukları karşılayıp hediyeler veriyoruz. Biz misafirlerimize çocuklarının saat kaçta uyuduğunu öğrenerek uyku saatinden bir yarım saat önce onlara ne istedikleriniz soruyoruz. Bu soruları sormamızın sebebi, her çocuğun uyumadan önce yediği yemekleri onlara ulaştırmak. Ayrıca kahvaltı ve yemeklerde sağlıklı çocuk menüleri ve çocuk büfesi hazırlıyoruz” dedi.

93 odalı otelde, 3 toplantı salonu, ana restoran, masaj odaları, hamam, sauna ve buhar odasından oluşan SPA ve spor salonu bulunuyor.

5 yılda planlanan otel yatırımları şöyle:

"Dosso Dossi Hotels Old City Sultanahmet

93 Oda / 200 yatak / Açılış Tarihi : Mart 2014

Dosso Dossi Hotels Downtown Vatan Avenue

157 Oda / 328 yatak / Açılış Tarihi : Kasım 2014

Dosso Dossi Hotels Airport Hotel & Convention Center

200 Oda / 450 yatak / Açılış Tarihi : Nisan 2016

Dosso Dossi Hotels Airport Hotel & Convention Center

150 Oda / 320 yatak / Açılış Tarihi : Nisan 2016

Dosso Dossi Hotels Midtown Yenikapı

100 Oda / 220 yatak / Açılış Tarihi : Mart 2017".

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • GETİP iş dünyasını buluşturdu27 Şubat 2024 Salı 09:26
  • Açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu15 Şubat 2024 Perşembe 16:11
  • Cari açık belli oldu13 Şubat 2024 Salı 17:10
  • Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
  • Markette 42 üründen 29’unun fiyatı arttı!01 Şubat 2024 Perşembe 09:33
  • Kocaeli’de ihracat arttı, ithalat azaldı!31 Ocak 2024 Çarşamba 17:26
  • Marketlere bir gecede zam yağdı!27 Ocak 2024 Cumartesi 13:01
  • Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!25 Ocak 2024 Perşembe 14:26
  • TÜİK hissedilen enflasyonu açıkladı25 Ocak 2024 Perşembe 10:40
  • Kocaeli'de Çenesuyu'na yine zam geldi!25 Ocak 2024 Perşembe 09:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim