• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:41Güneş 07:06Öğle 13:18İkindi 16:39Akşam 19:19Yatsı 20:39
    • 14°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 10840.59 0.00
  • Altın: 3523.654 0.04
  • Dolar: 36.6714 0.02
  • Euro: 39.9197 -0.24

3 yıl sonra bulundular

’Özbekler Tekkesi’nden 3 yıl önce çalınan, 11 adet Ebru tablosu ile 2 yağlı boya resim, Dolapdere’de yapılan operasyonla ele geçirildi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.
3 yıl sonra bulundular

İhbar üzerine dün akşam saatlerinde harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Dolapdere Bostan Mahallesi’ndeki Küçük Odalar Sokak’ta bulunan bir hana baskın yaptı. Tarihi eserler konusundaki uzman ekiplerle desteklenen operasyonda, ünlülerin dergahı olarak bilinen, Üsküdar’daki ’Özbekler Tekkesi’nden 2011 yılında çalınan 17. ve 18. yüzyıllara ait 11 adet Ebru tablosu ve 2 yağlı boya tablo ele geçirildi.

Yapılan operasyon sonucunda, antika malzeme satan iş yerinin sahibi M.Ş. gözaltına alındı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçınan M.Ş., “Ben olayla ilgili bir şey bilmiyorum” demekle yetindi.

Operasyonda ele geçirilen eserler, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ünlü Reklamcı Ali Taran ve Ahmet Ertegün’ün dedelerinin de Şeyhlik yaptığı tekke, bir zamanlar Kuvay-ı Milliye’ye katılmak isteyenlerin merkezi olmuştu.

1755’te Maraş Valisi Abdullah Paşa tarafından kurulan ’Özbekler Tekkesi’, 19. asırda Sultan Abdülmecid ve Abdülhamid tarafından restore ettirildi, büyütüldü ve tam teşekküllü bir Dergâh hâline getirildi.

Kurtuluş Savaşı yıllarında, Anadolu’ya asker ve cephane göndermede gizli bir üs ve hastane olarak hizmet veren Özbekler Tekkesi üzerinden Anadolu’ya gidenler arasında, İsmet İnönü, Mehmed Âkif Ersoy, Celâleddin Ârif Bey, Ali Fuad Cebesoy’un babası İsmail Fazıl Paşa ve Halide Edip Adıvar ile eşi Adnan Adıvar gibi çok sayıda isim yer alıyor.

Özbekler Tekkesi’ndeki aile mezarlığında, Dünya Müzik Endüstrisi’nin en önemli isimlerinden Ahmet Ertegün ile ağabeyi Nasuhi Ertegün’ün, Atatürk ile İnönü döneminin Washington Büyükelçisi olan babaları Münir Ertegün’ün ve büyükbabaları Evkaf Nazırlarından Mehmet Cemil Bey’in de kabirleri bulunuyor.

0a768ef6-c6fd-4831-ba8c-fadda4ef7fca.jpgea7b5b11-8b14-4d9d-811b-a9955a689552.jpgf2d2a706-2efa-4b8a-b4f1-2f417d42664b.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim