• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8990.32 2.08
  • Altın: 2294.072 0.80
  • Dolar: 32.3253 0.22
  • Euro: 35.0595 -0.13

Zonguldaklılara Müjde Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin üreterek kazanacağını söyleyerek, iktidara gelmeleri halinde tersane ve maden ocaklarında istihdamın artacağını söyledi.Kılı...
Zonguldaklılara Müjde Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin üreterek kazanacağını söyleyerek, iktidara gelmeleri halinde tersane ve maden ocaklarında istihdamın artacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, "O milyarlık arabalara çerez parası diyorlar. Sonra da kalkıp Papa’yı referans gösteriyorlar. Sen eğer gerçekten Müslümansan sevgili peygamberimizi örnek göster. ’İsraf haramdır’ diyordu. Bütün kardeşlerime sesleniyorum. Sizin inancınızı acımasızca sömürdüler. Açıkça, alenen siyasete alet ettiler" diye konuştu.

7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler öncesinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin hükümete gelmesiyle tersanelerde ve maden ocaklarında istihdamın artacağını belirtti.

İşçinin yanında olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sevgili madenciler, hiç endişe etmeyin. Bir şeyi unutmayın. Biz Ecevit geleneğinden geliyoruz. Emekten yanayız. Alınterinden yanayız. Gruplu işçi, kadrolu işçi ayrımını yapmayacağız. Herkesin kadrosu olacak. Eşit işe eşit aylık vereceğiz. Bunu bütün işçi kardeşlerime, Zonguldak’a, bütün işçi kardeşlerime söyleyin. Şundan emin olmanızı isterim. Karadeniz Ereğli’den söylüyorum, bütün Türkiye duysun. Bütün sanayiciler, çiftçiler, esnaf-sanatkar duysun. Bütün emekliler, işsizler duysun. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışıyorum ve çalışacağım. Türkiye’nin en güzel yerinde yaşıyorsunuz. Mavinin, yeşilin en güzel tonları burada. Burada işsizlik var çözeceğim. Tersaneler kullanılmıyor. Herkes evine huzur içinde dönerdi. Şimdi bu tersanelerde 500-600 kişi çalışıyor. Emekten yana çalışacağız. Üretimden yana çalışacağız. Tersaneci kardeşlerim siz de hiç merak etmeyin. Sizin için bu ülke kendi gemisini üretecek. Onlar beceremediler tersaneleri kapattılar. Biz becereceğiz; iş ve istihdam oluşturacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE, ÜRETEREK KAZANACAK"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nü eski görkemli günlerine ulaştıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hiç kimse endişe etmesin. Türkiye Taşkömürü’nü eski görkemli günlerine ulaştıracağız. Kim üretiyorsa onun yanında olacağız. Büyümeden, kalkınmadan herkes refahtan payını alacak. İşçisi, emeklisi payını alacak. Ama üreterek alacak ama kazanarak alacak. Kazananın ve üretenin yanında olacağız. Zonguldak’ta söz vermiştim. CHP iktidarında ilk bir yıl içerisinde 5 bin işçi alacağız. 5 bin işçi çalışacak ve üretecek. Kendi madenimiz var, kendi insanımız var. Bu ülkenin insanına ’Gel Kazan’ diyeceğiz, birilerinin alın terini birilerine peşkeş çekmeyeceğiz. Biz üreteceğiz, kazanacağız, hakça bölüşeceğiz. Herkesin bunu iyi bilmesini istiyorum."

"HER İNANCA, HER KİMLİĞE SAYGILIYIM"

Her inanca ve her kimliğe saygılı olduğunu ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "O milyarlık arabalara çerez parası diyorlar. Sonra da kalkıp Papa’yı referans gösteriyorlar. Sen eğer gerçekten Müslümansan sevgili peygamberimizi örnek göster. ’İsraf haramdır’ diyordu. Bütün kardeşlerime sesleniyorum. Sizin inancınızı acımasızca sömürdüler. Açıkça, alenen siyasete alet ettiler. Benim size sözüm var. Sakın unutmayın, hiçbir zaman inancı siyasete malzeme etmedim. Herkesin inancına saygılıyım. Kdz. Ereğli’den 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Bir kişi çıkıp ’inancımı özgürce yerine getiremiyorum’ diyorsa beni bulsun. Her inanca, her kimliğe saygılıyım. Hanedanlık yıkılacak, halkça bir düzen kurulacak. Sömürüye son, emeğe saygı. Benim umudum sizlersiniz. Türkiye zengin, güçlü ve kazanan bir ülke. Kazandığını hakça bölen bir ülke değil. ben ne diyorum, üreteceğiz ve kazanacağı, hakça bölüşeceğiz. Yoksul ve açıkta kimseyi bırakmayacağız" diye konuştu.

Halktan birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, herkesin huzur içinde yaşamasını istediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Ben sizden birisiyim. Sizler gibi yaşayan birisiyim. Benim sarayda, parada, pulda gözüm yok. Bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyorum. Anneler çocuklarını sabahleyin güleryüzle göndersinler bunu istiyorum. Ankara’da oturan o beyler var ya, Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unuttular. Sizin oy verdiğiniz 2002’deki o parti değil. Halktan kopmuş, saraylara mahkum olmuş bir parti var. Milletin önüne hangi yüzle çıkıyorlar. Gerçekten merak ediyorum. 17 milyon yoksulu bitirdiler mi? İşsizliği bitirdiler mi? Yol yapmayan hükümet mi var? Dünyada her hükümet yol yapıyor. Sen önce insanını, yoksulu düşüneceksin. Önce ezileni düşüneceksin. Önce işsizi, milleti düşüneceksin."

"MÜTEVAZİ BİR HAYATIMIZ VAR"

Kendisi ve ailesinin mütevazi bir hayatı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kendileri için altın kaplama klozet yaptırıyorlar. Ben değil onlar söylüyor, eğer bu kadar israf olmasaydı vergiye bile gerek kalmazdı diyorlar. Hele birisi israf ’anam, anam, anam’ diyorlar. O boyutlara ulaştı. Benim altı kardeşim var. Hiçbirisi gemi sahibi, han hamam sahibi olmadı. Mütevazi hayatlarını sürdürüyorlar. Benim çocuklarım da öyle. Onlar da kendileri çalışıyorlar, kazanıyorlar. Sizin çocuklarınız gibi yaşıyorlar. Gemileri, sarayları yok. Çünkü rahmetli babam öyle yetiştirdi. Ben de çocuklarımı onun gibi yetiştirmeye çalıştım. Babam bana diyordu ki ’Siz doğru durun, eğri belasını bulur.’ Ben de aynı şeyi çocuklarıma söylüyorum. Sandığa giderken, geçen 2011 seçimlerinde CHP’ye oy vermeyen bir yurttaşımı ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki ’13 yıl süre verdik. Bu sürede yoksulluğu, işsizliği bitiremediler. Aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli oluşturdular. 13 yılda 2 milyon Suriyeli kardeşimize 5.5 milyon dolar para harcadılar. Kılıçdaroğlu diyor ki ’Ben sadece 4 yıl istiyorum. Bu ülkeyi adam gibi yöneteceğim’ diyor" şeklinde konuştu.

"KADINA ŞİDDETİN ÖZÜNDE YATAN YOKSULLUKTUR"

CHP iktidarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, kadına şiddetin ise işsizlik ve yoksulluk nedeniyle yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"4 yıl içinde bu güzel ülkede hiçbir aile ’Ben yoksulum’ demeyecek. Hiçbir ailede bir çocuk yatağa aç girmeyecek. 17 milyon yoksulumuz var. Hepsinin hesabını yaptım. Hepsini çözeceğim. Ben 27.5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır. Harcamalar nasıl yapılır, onları gayet iyi biliyorum. Ama kul hakkı yememenin ne kadar doğru olduğunu öğrendim. Kılıçdaroğlu emekliye iki maaş ikramiye verecek, mazotu 1.5 lira yapacak diyorlar. Evet yapacağım. Aile sigortasını getireceğim. Parayı bulacağım. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim. 77 milyona sözüm söz. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip, ’Paraları sıfırladın mı?’ demeyeceğim. Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak. Benim genel müdürlerimin ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak. Kadına şiddetin özünde yatan işsizlik ve yoksulluktur. Ben neden bunlarla mücadele edeceğim diyorum. Temel nedeni budur. Eğer bir evde tencere kaynamıyorsa en büyük acıyı anne ve baba çeker. Onun için huzurun yol her evde bereketin olmasıdır. Her evde asgari bir kazancın olmasıdır. Ben bunu yapacağım. Hiç endişe etmeyin."

Madenci bareti takan Kemal Kılıçdaroğlu’na konuşmasının ardından kadınlar tarafından Kdz. Ereğli çileği hediye edildi. Kılıçdaroğlu, Kdz. Ereğli mitinginin ardından İzmir’e hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim