• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9059.9 -0.22
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3641 0.10
  • Euro: 34.9382 -0.29

’Yürüyen Merdivene Tersinden Binen Kılıçdaroğlu...’

Çanakkale’de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yürüyen merdivene tersinden binen Kılıçdaroğlu, benim kitabımı da sonundan okuyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, MHP’nin de HDP ile paslaştığını, perde geri...
’Yürüyen Merdivene Tersinden Binen Kılıçdaroğlu...’

Çanakkale’de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yürüyen merdivene tersinden binen Kılıçdaroğlu, benim kitabımı da sonundan okuyor" dedi. Başbakan Davutoğlu, MHP’nin de HDP ile paslaştığını, perde gerisinden aynı minvalde konuşup aynı sözü gündeme getirdiklerini söyledi.

Uçakla Ankara’dan Çanakkale’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, havaalanından mitingin yapılacağı meydana kadar vatandaşları selamlayarak geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, “Çanakkale nöbete çıktı mı terk etmez. Aziz Çanakkaleliler 7 Hazirana hazır mıyız? Bazı şehirler var ki, bir tek hemşehrisi olmaz. Bütün millet oradadır. İstanbul, İzmir, Ankara böyle bir şehirdir. Ama en çok da Çanakkale bütün millete ait bir şehirdir. Bu milletin davasına aşık olan her millet ferdi Çanakkalelidir. 1915 bizim için bir sınavdı. Devletimizin bin yıllık yurdumuzu ve 500 yıllık başkentimiz İstanbul’u işgal etmek düşman güçlerine karşı biz ayaktaysak vatan düşmez, bayrak inmez dediği yerdir Çanakkale. Çanakkale bizim ruhumuzdur, kimliğimizdir, milli birliğimizin nişanesidir. Çanakkale bu millet, ‘Biz baş veririz, baş eğmeyiz’ dedi. Size her yerden selam getirdim. Bize her yer Türkiye, her yer Çanakkale” dedi.

Türkiye’nin her yerine giden ve al bayrağı dalgalandıran tek partinin AK Parti olduğunun altını çizen Davutoğlu, “Çok sayıda parti seçime gidiyor. Ama biz 81 vilayete gideceğiz dedik. Diğer partiler bunu söylebildiler mi? Buraya gelip milliyetçilikten bahsedenler Türkiye’nin güneydoğusuna gidebildiler mi? Çanakkale’de şehidi olan 81 vilayete de gidebilen tek parti, Türkiye’nin her köşesinde al bayrağı dalgalandıran AK Parti’dir. Başka her hangi bir lider bunu yapabiliyor mu? Türkiye’yi kardeş kılan parti, milli birliği savunan parti kim? Bugün Çanakkale şehitleri gibi dimdik 81 vilayette nöbette olan parti kim? Onlar konuşur, AK Parti al bayrağı dalgalandırır her yerde. CHP’nin 33 ilde milletvekili yok. yani fiilen yok. MHP’nin 45 ilde milletvekili yok. Doğuya doğru gittiğinizde yüzde 2. Bunlarda Çanakkale ruhu olabilir mi? Çanakkale şehitlerine sahip çıkmayanlar, onların çocuklarını kucaklamayanlar Çanakkale ruhuna sahip çıkabilir mi? Çanakkale’de nerede şehit yavrusu varsa onlara ulaşırız. Burada savaşanlar Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Roman, Alevi, Sünni diye ayrılmadılar. Hepsi vatanı, milleti, bayrağı, devleti savundu. Şimdi ayırmaya çalışıyorlar. Ayrımcılık yapıyorlar. Benim dedemin kardeşi burada şehit düştü. Biz tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak demeye devam edeceğiz. Milletimizi etnik temelde bölmek isteyenlere, vatanımızı parçalara ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. İşte Çanakkale ruhu bu” diye konuştu.

Çanakkale’de büyük bir destan yazıldığını, ama savaşın ekonomik zayıflık yüzünden kaybedildiğini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devleti kudretli kılmak gerekir. Çanakkale’nin çocukları, düşmana geçit vermeyen o destansı yiğitlerin çocukları bu sefer namerdin önünde boyun eğmişti. IMF kayısındaydı. Aynı düyun-i umumiye gibi. Bizi 2002’de namerde muhtaç ettiler mi? İşte bütün o karda milleti IMF‘ye mahkum ettik. Piyate tüfeği yapamıyorduk. Savunma sanayii durmuştu. Şimdi dünya listesine giren Roketsan’ı kapatma kararı almışlardı. Milletin tersanelerine girilmişti. Millete diz çöktürmüşlerdi. Diz çöktürülen devi kim ayağa kaldırdı? Bugün kendi Atak helikopterimizi kim yapıyor? Kendi tankımızı yapıyoruz. Kendi insansız hava aracımızı yapıyoruz. Eskiden İsrail’e yalvarırlardı. Şimdi kendi uçağımızı yapıyoruz. Kendi topumuzu yapıyoruz. Tankımızı yapıyoruz”.

“YÜRÜYEN MERDİVENE TERSİNDEN BİNEN KILIÇDAROĞLU BENİM KİTABIMI DA SONUNDAN OKUYOR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyen merdivene tersinden bindiği gibi kendi yazdığı kitabı tersinden okuduğunu söyleyin Davutoğlu, “Yürüyen merdivene tersinden biner. Kitabı da son sayfadan okur. Bu kadar olur. Şimdi onun mega projelerinin yanına, bizim yaptığımız, rüya değil, insanları aldatmak için değil, gerçekten bahsediyorum; Biz Fatih’in torunlarıyız. Dağlar izin vermiyorsa dağları deleriz. Deniz izin vermiyorsa denize dolgu yaparız. Onlar konuşur, biz yaparız. Fatih’in torunlarıyız biz. Yeri deleriz. Karadan gemi yürütürüz. Dağları deler, Ferhat gibi milleti devletle buluştururuz. Tarihimizin merkezi olan Çanakkale, ulaşımın da, siyasetin de, ekonominin de merkezi olacak. İzmit körfezinde dünyanın en uzun dördündü asma köprüsünü yapıyoruz. Bunların hiçbirin aklına Çanakkale boğazına köprü yapmak gelmedi. Biz Çanakkale boğazını Süleyman Paşa devrinde salla geçenlerin torunlarıyız. Şimdi salla geçtiğimiz boğaza köprü yapıyoruz. Ecdada sahip çıkmak böyle olur. Çanakkale köprüsü. Dünyanın en uzun tünelini yapıyoruz. Biz dünyayla yarışıyoruz” dedi.

Muhalefetin çeşitli vaatlere halkı aldatmaya çalıştığını ileri süren Davutoğlu, “Bunlarla kendi hayalleriyle, bu yükselişi gördükleri için, bazı kesimleri aldatacak bir kampanya yürüttüler. Tarım kesimine bizden evvel destek 1,8 milyar dolardı. Bu sene 10 milyar TL. özel desteklerle tarımı kalkındırdık. SSK’yı batıran adam emeklilere bir şey getirebilir mi? Birtakım vaatlerde bulunuyor. Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı 257 liraydı. Şimdi 1037 lira. 4 misli. Biz reel olarak bütün vatandaşlarımızı kolladık. Emeklileri de gözettik. İntibaklarını yaptık. Türk ekonomisi büyüdükçe gereken her türlü çalışmayı yaparız. Emeklileri namerde muhtaç etmeyiz. Doğum yapan kadınlar doğum hediyesi alacak. Devlet anneye doğum hediyesi veriyor. Eksiden devlet aman anneler doğum yapmasın da kişi başına düşen hasıla artsın. Biz diyoruz ki daha dinamik bir genç nüfus, hem annelik yapan, hem çalışan Türk kadını istiyoruz. Gençlerimizin erken evlenmesini istiyoruz. Eğer bir genç 12 ile 25 yaş arasında ise, gönül coğrafyamızı, dünyayı görmek istiyorsa THY yüzde 30 indirim yapıyor. TOKİ ile 635 bin konut yaptık. Şimdi emekliler için ayda 250 lira ödemeli 200 bin konut inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

ALTIGEN BENZETMESİ

“Her alanda hamleler yaparken birileri bu hamleleri durdurmak istiyor” diyen Davutoğlu, “Türkiye yükselirken, üç parti, HDP, MHP, CHP, bunların normalde anlaştığı yok, ama seçimde iş birliği yapıyor. Dün MHP genel başkan yardımcısı, (HDP barajı aşarsa işimize gelir) diyor. MHP, HDP ile paslaşıyor. Perde gerisinden aynı minvalde konuşuyorlar, aynı sözü gündeme getiriyorlar. Bütün dertleri AK Parti. Üç çete var. Biri paralel, Pensilvanya temsilcisi. İkincisi Kandil. Üçüncüsü DHKP-C. Bu paralel altıgen. Bunlardan millet hesap sormaz mı? 7 Haziranda AK Parti’yi, Türkiye’nin yükselişini durdurmak isteyenlere bir ders verecek miyiz? Çanakkale öncülük yapmaya hazır mı? Çanakkale sadece 19 Martta hatırlanan bir şehir olmayacak. Her oto yolun, hızlı trenin uğrak yeri olacak. Asya ile Avrupa’yı birleştiren şehir denilince eskiden İstanbul akla gelirdi. Artık ikinci bir şehir var, o da Çanakkale. Kılıçdaroğlu, ‘Avrasya’nın merkezi olacağız’ diyor. O bilmez, birileri diyor, o da söylüyor. Biz Asya ile Avrupa’yı 5 kez birleştirdik. Altıncısı da Çanakkale köprüsü. O zaman Çanakkale, bu iki ikiden biz yorulduk. Beraber maç olmaz. Biz 4 sıfır istiyoruz. Beraberlik olmaz. Net olacak. Bu dördün bir Rabia anlamı var, bir de bizim dediğimiz gibi, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. 4 milletvekili istiyoruz. Söz mü? İri olmaya, diri olmaya, milli dirliği, milli birliği, insan onurunu kollamaya, ülkenin her santimetrekaresine hizmet götürmeye, yeni Türkiye’yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve Çanakkale şehitleri ve millet önünde söz veririz. Tuzakları kıracak mıyız? Milli iradeyi hakim kılacak mıyız? Yeni bir destan yazacak mıyız? Çanakkaleli söz verdi mi biz bunu oldu biliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından Çanakkale Valiliği’ni ziyaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim