• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 26°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9016.2 2.38
  • Altın: 2295.172 0.85
  • Dolar: 32.3273 0.23
  • Euro: 35.0468 -0.18

Yüksekdağ’dan Hükümete Çağrı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, hükümete çağrıda bulunarak, “Silahla aralarına mesafe koysunlar. Silahla siyaset yapmaktan vazgeçsinler....
Yüksekdağ’dan Hükümete Çağrı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, hükümete çağrıda bulunarak, “Silahla aralarına mesafe koysunlar. Silahla siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Bizi barajın altında tutmak için savaş yöntemleri kullanmaktan vazgeçsinler” dedi.

HDP milletvekili adayları, Van’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Figen Yüksekdağ, 2015 seçim sürecinin halkın barış ve demokrasi beklentisine uygun bir şekilde gerçekleşmesini sağlayabilmenin siyasi sorumlulukların en başında geldiğini söyledi. Yüksekdağ, “Ne yazık ki bu siyasi sorumluluğu bizden önce üstlenmesi gereken hükümet partisi çok büyük ve tarihsel bir sorumsuzluk sergiliyor. Bu kadar kritik bir dönemeçten geçerken, Türkiye toplumunun geleceğini belirlemenin tam eşiğindeyken, AK Partİ hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorumsuz söylemlerini, çatışmayı ve gerilimi tırmandıran söylemlerini Türkiye toplumu kaldırmak zorunda değildir. Bütün Türkiye toplumu bu zamana kadar hak etmediği bir yükü, hak etmediği bir ağırlığı sırtında taşıdı. Özellikle bölge halkı, Van halkı acının, gözyaşının yükünü ve ağırlığını çok iyi bilir. Savaşın ve çatışma siyasetinin yükünü ve ağırlığını çok iyi bir. Çünkü yıllar boyunca bu yükü taşıdılar. Artık AK Parti hükümeti, Türkiye toplumunun sırtındaki bir ağırlığa dönüşmüştür. Atılması gereken bir ağırlıktır. Eğer bütün Türkiye toplumu bu ağırlığı atmayı başarabilirse, daha zinde, daha dinamik ve daha kararlı bir şekilde geleceğine yürümeyi başarabilecektir” dedi.

“ARTIK OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR, ARTIK BARAJIN KAPAKLARI AÇILMIŞTIR”

Partilerinin yükselişinin engellenemeyeceğini dile getiren Figen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Van’da bir kere daha ifade ediyorum, ne kadar çırpınırsanız nafile. Van’da da, bütün bölgede de, bütün bir Türkiye’de de partimizin yükselişini asla ve asla önleyemeyeceksiniz. Artık ok yaydan çıkmıştır, artık barajın kapakları açılmıştır. Türkiye toplumunun önündeki barajın kapağı açıldı ve bütün siyasi dinamikleri özgürleşti. İşte bunun için HDP’nin geride bıraktığımız bütün süreç boyunca böyle bir yükseliş yaşadı. Halkımızın böyle geniş teveccühüne ve kucaklamasına mazhar olunur. Bu yükseliş devam edecektir.”

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaylara da değinen Yüksekdağ, “Ağrı’da yaşanan gelişmeler hala ortada. Ağrı’da yaşanan gelişmelerin hükümetin elinde patladığını, oradaki komplonun ve provokasyonun birinci derecede sorumlusunun siyesi iktidar olduğunu bütün dünya alem net bir şekilde gördü. Bakanlarından tutun valilerine, kaymakamlarına varıncaya kadar kirli bir tezgahın kurulması ve işletilmesinde nasıl bir rol oynadıklarını bütün Türkiye toplumu gördü. Bütün kirleri pasları açığa çıktı. Çok şükür bizim yine alnımız aktır. Ağrı’da yok etmeye, katletmeye çalıştıkları insanlığı kurtarmak için biz kendimizi ortaya koyduk. Ağrı’da, Antalya Serik’te, Ankara’nın göbeğinde genel merkezimizin önünde karşımıza çıkardıkları bu provokasyon çizgisini, bu saldırı ve tahammülsüzlük çizgisini aşmayı çok iyi biliyoruz. Biz bu zamana kadar bu provokasyonları nasıl geride bırakarak önümüze bakarak ilerlediysek, bundan sonra da aynı yolda devam edeceğiz” diye konuştu.

Hükümete çağrıda da bulunan Yüksekdağ, “Hükümet silahlı saldırının azmettiricisi durumundadır. Silahlı saldırıları, terör saldırılarını, şiddet eylemlerini azmettiriyor. Bu nedenle hükümete çağrı yapıyorum. Silahla aralarına mesafe koysunlar. Silahla siyaset yapmaktan vazgeçsinler. Bizi barajın altında tutmak için savaş yöntemleri kullanmaktan vazgeçsinler. Bütün Türkiye halkına zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Figen Yüksekdağ, beraberindekilerle Erciş ilçesine geçti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim