• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 8°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Yok Artık Tuncay Özkan: Şok İddia !

CHP’den İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı olan Tuncay Özkan, AK Parti’nin seçimlerde ikinci ya da üçüncü parti çıkacağını, CHP’nin de en az yüzde 35 oranında oy alacağını öne sürdü. AK...
Yok Artık Tuncay Özkan: Şok İddia !

CHP’den İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı olan Tuncay Özkan, AK Parti’nin seçimlerde ikinci ya da üçüncü parti çıkacağını, CHP’nin de en az yüzde 35 oranında oy alacağını öne sürdü.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP’de milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesi ve belli olmasının ardından genel seçim yarışı başladı. 4 partinin İzmir listeleri ülke çapında büyük yankı uyandırırken, CHP İzmir 1. Bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayı olan Tuncay Özkan’dan bir değerlendirme geldi.

“AK PARTİ’NİN LİSTESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM”

Özkan, CHP listelerinin AK Parti listelerine göre daha düzeyli, halkın sorunlarıyla başa çıkabilecek, İzmir’i ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek kişilerden oluştuğunu belirtti. AKP’nin listesine çok üzüldüğünü anlatan Özkan, şöyle konuştu: "İzmir’e karşı yapılmış en büyük ayıp, böyle bir listeyle İzmirlinin karşısına çıkmak ayıp. Bunun çok acı sonuçlarını daha ilk televizyon programlarında görmeye başladık. Ekonomik olarak sorunları çözebilecek, bunları göğüsleyebilecek bir listemiz var. Birinci sıralarımıza kadın adaylarımız yerleştirdik. Selin Sayek Böke 1. bölgede, Zeynep Altıok ikinci bölgede bu ihtiyacı karşıladı zannediyorum. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’i anlamış, Sayın Genel Başkan kendi adaylığını buraya taşıyarak İzmir’e ne kadar bağlı olduğumuzu, İzmir’e ne kadar önem verdiğimizi, bizim için İzmir’in ne kadar büyük olduğunu bütün Türkiye’ye göstermiştir. Ben soruyorum, AKP’nin listesinde elinizi vicdanınıza koyun, bir AKP listesine bir CHP listesine bakın. AKP listesinde kim var. İzmir’in hangi sorununu kimle karşılayacaksınız? İzmir’in gelişimini, dünyaya tanıtımını, evrensel ve uluslararası anlamdaki İzmir’i kim anlatacak? Savcı Sayan mı anlatacak?”

“GAZETECİLER SİYASETİ ÇOK İYİ YAPAR”

Gazetecilikten siyasete atılma gerekçelerini de paylaşan Özkan, şunları söyledi: “Gazetecilik bir şövalyeliktir. Toplumun sesini duyuramayan kitlelerin sesini duyurmak, onlar için mücadele etmektir. Siyasete yakın ve siyasetle hemen hemen aynı kulvarda koşan bir meslektir. Gazeteciler siyaseti çok iyi yapar. Unutmayın, bizim eski rahmetli genel başkanımız Bülent Ecevit bir gazeteciydi. Bizim eski genel başkanımız Allah uzun ömür versin Altan Öymen de bir gazeteciydi. Bunlar Türkiye’ye iz bırakmış insanlardır. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli yurttaşlarıyız. Aynıyız ve bu uğurda Türkiye’yi daha ileri götürmek için, İzmir’i çok daha yaşanır çok daha mutlu, çok daha zengin insanların kenti yapmak için mücadele edeceğiz. Türkiye için mücadele edeceğiz. Biz, Türkiye’ye aşkla bağlıyız. Ben İzmir’e aşkla bağlıyım. Aşkım için kavga vereceğim. Onun için siyasete atıldım. Aşkla bağlı olduğum İzmir’e, yüreğimin yanık ucu İzmir’e merhaba diyorum yeniden.”

“İZMİR’E 100 MİLYAR DOLARLIK SANAYİ KAZANDIRACAĞIZ”

Milletvekili olarak meclise taşıyacağı birçok sorunun olduğunu da kaydeden Özkan, gelecek dönem projelerini de şöyle paylaştı:

“İzmir’in metro sorununun derhal çözülmesi gerekiyor. Biz iktidar olarak gideceğiz ve bizim iktidarımızın İzmir’de ilk yapacağı şey metro sorununu derhal çözmektir. İkinci olarak İzmir’e alternatif kağıt değil karton değil yalan değil gerçek projelerle İzmir’e yeni bir ekonomi yaratmak gerekiyor. İnsanların zenginliğini artıracağız. İnsanların İzmir’de mutlu, huzurlu ve zengin yaşamasını sağlayacağız. Tarım ve hayvancılığa dayanan bir kalkınma modeli geliştirmek istiyoruz. Bunun ön örneklerini, uygulamalarını büyükşehir belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu İzmir’de uygulamaya koydu. Biz bunu büyüteceğiz. İzmir’in tarım ve hayvancılıktan elde edeceği geliri şu anki hesaplamalara göre 100 milyar dolardır. Bu sadece merkezi hükümetin plansızlığı ufuksuzluğu ve yönetememesinden kaynaklanan kaybımızdır. Biz iktidarımızda İzmir’e 100 milyar dolarlık böyle bir sanayi kazandıracağız.”

“AK PARTİ İKİNCİ YA DA ÜÇÜNCÜ PARTİ ÇIKACAK”

Genel seçim yarışına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tuncay Özkan, AK Parti’nin seçimlerde ikinci veya üçüncü parti olarak çıkacağını öne sürdü. Özkan, bu sözünü tekrarlayarak ,"Ak Parti bu seçimden ikinci ya da üçüncü parti olarak çıkar. Hani birileri, saray 400 diyor ya, 200 milletvekili için Ahmet Davutoğlu’nun yapmadığı hiçbir şey kalmadı. Ben sözümün arkasındayım. Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olarak çıkacak, iktidara yürüyecek. Bunu göreceksiniz” diye konuştu.

“EN AZ YÜZDE 35 OY ALACAĞIZ”

Tuncay Özkan oy oranlarının artacağını da savunarak, 7 Haziran genel seçimlerinde en az yüzde 35 oy beklediklerini, İzmir’de ise oylarının yüzde 60 üzerinde olacağını dile getirdi.

“TEDBİRİ ALDIK, OYLARIMIZI ÇALDIRMAYACAĞIZ”

Seçim günü yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayan Özkan, sözlerine şöyle devam etti: “Ne yaparlarsa yapsınlar oy çalmak sandıkla ilgili çalışma yapmak ne yaparlarsa yapsınlar. Hepsine tedbirimiz var. Oyları çaldırtmayacağız. Bizim genel merkezimizde kedi var Şero, diğer kedilerle anlaşma yaptı. Artık hiçbir kedi trafolara girmeyecek. Girerse AKP’li girmiş olur. O oyların halkımızın emeğinin, kararının çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Ve biz sandığımızı sonuna kadar koruyacağız. Bizim iktidarımızı hiçbir şekilde engelleyemezler. Bu adaletin, barışın ve özgürlüğün iktidarı olacak. Bunun önünde hiçbir çabaları tutunamayacaktır göreceksiniz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim