• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9099.03 0.21
  • Altın: 2325.019 0.79
  • Dolar: 32.3697 0.12
  • Euro: 34.9682 -0.20

Yılmaz, "Gebze'nin il olması mecburiyettir"

Yılmaz, "Gebze'nin il olması mecburiyettir"
Yılmaz, "Gebze'nin il olması mecburiyettir"

Gebze Bölgesinin artık tüm şartları doldurduğuna ve büyükşehir kapsamında bir katma değerle ülke ekonomisine katkı sunduğunu belirten Yılmaz, Gebze’nin kaymakamla yönetilmeye çalışılmasının mutsuzluk yaratacağını vurguladı. Bir değişim yaşanacaksa bunun Gebze’den başlayacağına dikkat çeken CHP’li Yılmaz, “Ekonomik, endüstriyel, ticari, mali ve bilimsel hayatımızda söz sahibi olan ilçemizin, il olması sadece plaka verilmesine kalmıştır” dedi. CHP Gebze olarak, Gebze’nin il olması için yapılan tüm çalışmalara parti olarak destek vereceklerini de aktaran Yılmaz şunları dile getirdi;

“ZORUNLULUK OLMUŞTUR”
“Nüfusuyla, ekonomik verileriyle ve içinde bulunduğu konumuyla il olma sınırını aşıp, büyükşehir olma noktasına gelmiş bir bölgeyi siz ilçe olarak bırakıp, kaymakamla yönetmeye çalışırsanız sonuç mutsuzluk olacaktır. Gebze gibi stratejik bir bölgeyi, kaymakam ile yönetmeye, sorunlarını çözmeye kalkarsınız bunu başaramazsınız. Siyasi karar dışında tüm yeterlilikleri tamamlamış ve üstüne çıkmış bölgemizin il olması artık zorunluluk olmuştur.

“ÇÖZÜM MAKAMI ARTIK VALİDİR”
Bölgede yaşayan insanların sorunlarına çözüm üretme mercii artık kaymakam değil, validir. Genel olarak bahsettiğimiz konuş başlıkları da Gebze’nin neden il olması gerektiği gerçeğini açıkça ortaya koymaktadır. Bunca önemli kurumu ve ekonomik veriyi bünyesine barındıran bir bölgeyi kaymakamla yönetmek mümkün müdür? Gebze 4’ü ihtisas OSB olmak üzere 9 adet OSB’si, buralarda yaklaşık 115 bin istihdam sayısı, TÜBİTAK, MAM, TÜSSİDE, TSE, 47 az gelişmiş ülkeye teknoloji ihraç edecek olan Uluslararası Teknoloji Bankası, ASELSAN’ın da ortakları arasında olduğu Mikro Çip Merkezi ile bilişim ve teknolojinin üssüdür. Kocaeli’nde bulunan 103 AR-GE merkezinin 86 tanesi Gebze’dedir.

“DEĞİŞİM GEBZE’DEN BAŞLAYACAK”
Kocaeli’ndeki 12 tasarım merkezinin 12’si de Gebze’de bulunmaktadır. 5 Teknoloji geliştirme bölgesinden 4’ü yine Gebze’de yer almaktadır. 72 ilin toplamından fazla vergi ödeyen, (69 milyar 431 milyon), 65 ilin toplamından fazla ihracat yapan yer de bu bölgedir. Ülke ihracatındaki %8,8 payımız ile 173 ülkeye ve 13 serbest bölgeye yaptığımız ihracatla sürdürülebilir kalkınmanın en temel unsuru dış ticarete hayat vermekteyiz. Gebze bölgesi, Türkiye’nin prototipidir. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda Gebze’nin il yapılmaması siyasi bir tercihtir. Bir değişim yaşanacaksa Gebze’den başlayacak, öncülüğü bölgemiz yapacaktır. Ekonomik, endüstriyel, ticari, mali ve bilimsel hayatımızda söz sahibi olan ilçemizin, il olması sadece plaka verilmesine kalmıştır.

“CHP OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ”
Kendi potansiyeliyle birçok ilden daha dinamik bir yapıda olan Gebze’nin il olması gerekmektedir. Siyasi kamplaşmanın Gebzelilik bilincini gölgelediği, hepimiz için iyi olanı tercih etmeyi zorlaştırdığı ortadadır. Biz Gebze’mizin il olmasını mecburiyet olarak görüyoruz. Gebze’yi ilçe olarak yönetmeye çalışmak 10 yaşına gelmiş bir çocuğu ağzında emzikle gezdirip, biberon ile beslemeye çalışmaktan farksızdır. CHP Gebze İlçe Başkanlığı olarak ilçemizin il olması için yapılacak tüm çalışmalara katılacağımız ve katkı sunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim