• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9109.99 0.33
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Yılbaşında kışkırtıcı pankart asanlar tutuklanacak mı?

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet Ortaköy’de bir gece kulübüne yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Hürriyet açıklamasında Yılbaşında kışkırtıcı şekilde pankart ve broşür yaptıranlar da tutuklanacak mı? diye sordu
Yılbaşında kışkırtıcı pankart asanlar tutuklanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yılbaşı gecesi Ortaköy’de bir gece kulübünde meydana gelen saldırı sonrası bir açıklamada bulundu. İşte Hürriyet’in yaptığı o açıklama;

“Kalbimizde hiç bitmeyecek şekilde kanayan yaralara sebep olan, kan ve gözyaşı ile geride bırakmak istediğimiz 2016 yılının ardından; 2017 yılını da aynı kan ve gözyaşına sebep olan terör saldırısı ile karşıladık. Takvimin ilk yaprağına kan bulaştı ne yazık ki.

İstanbul’da bulunan eğlence mekânında dostları, arkadaşları ve ailesiyle karşılamak isteyen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleşen hain terör saldırısında 39 insanımız hayatını kaybederken, 65 kişi de yaralanmıştır. Ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Güzel ülkemizi, bitip tükenmeyen terör saldırıları ile kana bulayan terörist grupların ve hain planlarını destekleyenlerin karşısında olduğumuzun, bu hain anlayışın arkasında duranların tespit edilebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü desteği vereceğimizin halkımız tarafından da bilinmesini isteriz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmeye kararlıyız” sözleri ile her ne kadar kamuoyunda kararlılık portresi çizmek istese de, Türkiye’de güven içerisinde yaşamak isteyen insanlarımıza asıl tehdit unsuru karanlık fikirlerle kışkırtılan, düşünceleri çıkmaza sürüklenen diğer insanlar olmuştur. Yılbaşı kutlamaları öncesinde Noel Baba’ya ve dolayısıyla kutlamalara katılan insanlara yönelik kışkırtıcı haberler, broşürler ve pankartlar da bunun örneği olmuştur. 

Bu pankartları yaptıranları azmettirenler, kılını kıpırdatmayanlar, günlerdir yılbaşı kutlamasını lanetleyenler, ‘haramdır’ fetvası verenler, istihbaratları umursamayan MİT,  ‘yılbaşı da neymiş’ diyerek bu ölümlere üzülmeyenler, aklınızı başınıza alın! Terörist zihniyetin beslendiği kan gölünü dolduran, "Orada ne işleri varmış, yılbaşı da neymiş" diyerek bu ölümlere üzülmeyen zihniyetlerdir.
Türkiye'de özellikle son 15 yılda dinci-mezhepçi anti-laik, Cumhuriyet karşıtı politikalar, FETÖ, IŞİD ve PKK terörünün zemin bulmasında etkilidir. Eli kanlı dinci terör örgütü IŞİD ve FETÖ ile aynı kökten beslenen ciddi bir bağnaz iklim var Türkiye'de. Artık bu zihniyete cesaret vermekten, bu zihniyeti beslemekten derhal vazgeçilmelidir. 

Terör propagandasından yüzlerce kişiyi tutuklatan iktidar sahipleri; bu pankartları yaptıranları ve göz yuman idarecileri, azmettirmek ve terör propagandası yapmak suçundan tutuklatacak mıdır? Asıl düşmanı yurt içerisinde kendi elleriyle yaratanlar, düşmanlık duygularını körükleyenler de, hak ettikleri cezaya çarptırılmalı, ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına engel olunmalıdır. Parti grubumuz olarak bunun sağlanması için bu kışkırtıcı yayınların peşini bırakmayacağımızın kesin bir şekilde bilinmesini isteriz”.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim