• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.068 0.75
  • Dolar: 32.3626 0.10
  • Euro: 34.9362 -0.40

Yerel basın istihdam için bir arada

Marka, İŞKUR, Kocaeli Üniversitesi ve Basın İlan Kurumu, yerel basında istihdamı arttırmaya yönelik eğitim çalışması düzenlemek amacıyla protokol imzaladı.
Yerel basın istihdam için bir arada

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka), Basın İlan Kurumu, Kocaeli Üniversitesi ve İŞKUR, yerel basında nitelikli eleman ve istihdam sayısını arttırmaya yönelik proje başlattı. Proje kapsamında İletişim Fakültesi mezunları ve son sınıf öğrencileri 80 hafta boyunca Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim alacak. Eğitim alan iletişimciler İŞKUR vasıtasıyla 9 ay boyunca yerel basında işbaşı eğitim programına girecek. Projenin Marka’da gerçekleştirilen protokol törenine Marka Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Nigar Pösteki, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Hayri Beşer ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol katılım gösterdi. 

EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ
Toplantıda ilk olarak söz alan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Güzel bir işin başlangıcındayız. Bölgemizdeki yerel basının kaynaklarının geliştirilmesine yönelik protokol imzalayacağız. Amacımız bölgemizdeki kalkınmaya yönelik çalışan aktörleri bir araya getirmek. İŞKUR, Basın İlan Kurumu, Kocaeli Üniversitesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bir araya geldi. Hem mevcut basın emekçilerine hem de sektöre yeni girecek arkadaşlara iş garantili eğitimler düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

İSTİHDAM OLANAĞI BULACAKLAR
“Bundan sonraki döneme umutla ilerleyeceğiz” diyen Çöpoğlu, “Eğitime, insana yatırım yapacağız. Basın İlan Kurumunun başka illerde yaptığı çalışmaları takip ediyorum. Bizim çalışmalarımızın da çok verimli olacağını düşünüyorum. Mezunlarımız belki Kocaeli’de belki farklı illerde istihdam olanağı bulacaklar. Eğitim giderlerini Doğu Marmara Kalkınma Ajansı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

protokol-(2)-003.jpg

ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ
Çöpoğlu’ndan sonra söz alan Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Nigar Pösteki, “Ben burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Hocalarımızla beraber işin mutfağındaki insanlara akademinin desteğini göstereceğiz. Başarılı ve verimli bir çalışma ortamı olacak diye düşünüyoruz. Yerel basının kuvvetli olması, ulusal basının kuvvetli olması demek. Projemizin diğer illere de örnek olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

9 AYLIK İŞ BAŞI EĞİTİM  PROGRAMI
Pösteki’den sonra söz alan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “İşsizlik dünyanın en önemli sorunlarından biri. Bu konuda geçen yıl olduğu gibi bu yılda önemli bir noktadayız. Geçen yıl 59 bin kişi istihdam ettik. Bu yıl 47 bin. Yıl sonuna kadar hedefimiz yine 59 bine ulaşmak. Mesleki eğitim kurslarını önceden de Basın İlan Kurumu ile beraber yapmıştık. Bu kursu alanlara İŞKUR’dan garantili 9 ay boyunca iş başı eğitim programımız var. Kursiyerlere günde 25 TL, daha sonrasında çalışanlara ise günlük 61,25 TL olarak yevmiye vereceğiz. 80 saatlik programımız inşallah ülkemizde hayırlara vesile olur” diye konuştu. 

İLK ÇALIŞMA YAPAN ŞUBE OLDUK
Son olarak söz alan Basın İlan Kurumu İl Müdürü Hayri Beşer, “Eğitim faaliyetlerini destekliyoruz. Özellikle yerel medyayı desteklemek, nitelikli eleman yetiştirmek gibi bir vizyonumuz var. Bu kapsamda ilk çalışma yapan şube olduk. 2017 yılında istihdama yönelik olmasa da üniversite hocalarımız ve ulusal medyanın önemli isimleriyle beraber eğitim programı düzenledik. Onda istihdam garantimiz yoktu ama eğitimi alan 11 kişi çeşitli medya kuruluşlarında iş buldu. Marka’nın büyük desteğini aldık. Eğitim faaliyetlerine yönelik organizasyonu üstlendik” ifadelerini kullandı.

KATKI SAĞLAYACAK
9 ay süreli istihdam garantili bir program, yerel basının üzerinden büyük bir yük alıyor. Buradan katılacak arkadaşların nitelikleriyle yerel basına büyük bit katkı sağlayacağına inanıyorum. Başvuru şartlarından biri mezun ya da son sınıf öğrencisi olmak. İletişim ve sosyal bilimler önceliğimiz. Bu şartları sağlayanlar başvurabilir. Amacımız yerel medyanın gelişimi” diye konuştu.

BAŞVURU:
Başvurular 31 Ekim tarihine kadar Basın İlan Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından alınacak.
Bilgi almak isteyenler 0262 325 9858, 0544 656 1300 (Gökhan Özdemir) ve 0536 558 86 99 (Mehmet Karagöz) nolu numaraları arayabilir. 

80 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI:
Medya Tarihi/ 3 saat- Prf. Dr. Emel Akca
İstihbarat Haberciliği/4 saat- Dr. Öğretim Üyesi Göktürk Yıldız
Kültür Sanat Haberciliği/ 3 saat- Doç. Dr. Selma Koç Akgül
Televizyon Haberciliği/3 saat- Doç. Dr. Sedat Özel
Politika Haberciliği/6 saat- Doç. Dr. İhsan Karlı
Röportaj Teknikleri/5 saat- Doç. Dr. Gürsoy Değirmencioğlu
Ajans Haberciliği/4 saat- Doç. Dr. Gürsoy Değirmencioğlu
Haber Fotoğrafçılığı/7 saat- Dr. Öğretim Üyesi Kerim Karagöz
Basın Hukuku/3 saat- Arş. Gör. Dr. Neslihan Yolcu
Görsel Habercilik/5 saat- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Keskin
Spor Muhabirliği/6 saat- Doç. Dr. Selma Koç Akgül
Televizyon Spikerliği/5 saat- Doç. Dr. Sedat Özel
Dijital Habercilik/5 saat- Dr. Öğr. Üyesi Aysel Çetinkaya
Haberde İnografik ve Görsellik/6 saat- Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Budak
Medya ve Etik/5 saat- Dr. Öğr. Üyesi Betül Pazarbaşı
Haber Toplama ve Yazma/10 saat- Prof. Dr. Emel Akca

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim