• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9057.89 2.85
  • Altın: 2292.138 0.71
  • Dolar: 32.3126 0.19
  • Euro: 35.0981 -0.05

"Yeni Türkiye Dışa Bağımlığı Kaldıracak Hamleler İçinde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Türkiye, sağlık alanında olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlığını ortadan kaldıracak atılımlar, hamleler içinde. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye’nin yeni...
Yeni Türkiye Dışa Bağımlığı Kaldıracak Hamleler İçinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Türkiye, sağlık alanında olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlığını ortadan kaldıracak atılımlar, hamleler içinde. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye’nin yeni bir dönem adım attığına hep birlikte şahit olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 42 bin metrekare alan üzerine kurulu, 24 bin metrekare kapalı alana sahip, içinde Güven Çayyolu Tıp Merkezi ve Dr. Aysun Küçükel İkinci Bahar Geriatri Merkezi’nin yer aldığı Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü’nün açılış törenine katıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve ’Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, eskiden vatandaşların daha iyi sağlık hizmeti alabilmek için yurt dışına gittiğini, şimdi ise yurt dışından her yıl yüz binlerce hastanın Türkiye’ye geldiğini ifade etti.

Türkiye’de sağlık hizmetlerinin standardı hem daha yüksek hem de daha hesaplı olduğu için yurt dışından hastaların Türkiye’ye geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim doktorlarımız, bizim hemşirelerimiz, bizim sağlık personelimiz daha iyi hizmet veriyor da onun için geliyorlar, bu da bir gerçek. Hamdolsun bugünleri gördük. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak, buna da inanıyorum” dedi.

“SAĞLIK HİZMETİNİ VERMEYEN DEVLET BAŞARISIZ BİR DEVLETTİR”

Erdoğan, sağlık hizmetlerinin yeni Türkiye hedeflerinin de en öncelikli alanlarından biri olmaya devam edeceğini kaydetti. “Önce insan diyen, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir anlayışla bugünlere geldik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Bize göre vatandaşına en iyi eğitimi vermeyen devlet başarısınız bir devlettir. Vatandaşına en iyi sağlık hizmetini vermeyen devlet başarısız bir devlettir. Vatandaşına, adalette, emniyette başarılı örnekler sergilemeyen devlet aciz bir devlettir. Vatandaşının yollarını, alt yapısını yapamayan bir devlet adeta yok sayıla bilecek bir devlettir. Ama artık Türkiye bunları aşmış ve hızla geleceğe yürüyen aydınlık yarınların yeni Türkiye’sini kuran bir devlet durumundadır. Dünyada 1990’lardan beri biliyorsunuz çok çok sağlıkta sayısız örneğini görebileceğimiz maalesef olumsuzluklar, çirkinlikler var” diye konuştu.

“ESKİ TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA DÖKÜLDÜĞÜ GİBİ SAVUNMA SANAYİ ALANINDA DA DÖKÜLÜYORDU”

Türkiye’yi sadece bir alanda değil her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, değiştirmenin, dönüştürmenin çabası içinde olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni Anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Bunun halli için buna ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz. Bakınız önceki gün Gölbaşı’nda savunma sanayimiz bakımından önemli bir tesisin, ASELSAN’ın Radar ve Elektronik Harp Merkezi’nin açılış törenine katıldık. Siz sağlıkta ne iseniz inanın bana savunma sanayisinde de o olursunuz. Onu yapmadığınız sürece zaten başaralı olmanız mümkün değil. Eski Türkiye sağlık alanında döküldüğü gibi savunma sanayi alanında da dökülüyordu. Yeni Türkiye sağlık alanında dünyaya örnek olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlığını ortadan kaldıracak atılımlar, hamleler içinde. İnşallah önümüzdeki dönem bu büyük değişim sürecinin başarıyla sonuçlandığına ve Türkiye’nin yeni bir dönem adım attığına hep birlikte şahit olacağız.”

“GELİNEN SON NOKTA GÖZARDI VE İNKAR EDİLEMEZ”

Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Küçükel ise, “Globalleşen dünyada Türkiye’yi önemli bir aktör haline getiren Türkiye’nin kabuğunu kıran, güçlü ve büyük bir Türkiye’nin her adımında emeği bulunan siz sayın Cumhurbaşkanına şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasına başladı. Son yılda ulaşımdan haberleşmeye, eğitimden ekonomiye, sanayiden ticarete, enerjiden turizme kadar pek çok alanda varılan noktanın göz ardı edilemeyeceğini, inkar edilemeyeceğini belirten Küçükel, “Bir doktor olarak özellikle sağlık alanında Türkiye’nin her bir köşesinde ulaşılabilir, erişilebilir bir sağlık ağına ve sağlık hizmetine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak artık günümüzde sadece ulaşımın yeterli olmadığını, aynı zamanda en iyi, en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu amaçla Türkiye’de yaşayan her bir ferdin birinci dereceden vatandaş olduğuna ve de her şeyin en iyisine layık olduğuna olan inancınız ve inancımızla yine sizlerden aldığımız güç, şevk ve enerjiyle on ay önce projesini sunduğumuz Güven Çayyolu Sağlık Kompleksi’ni bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“EN MÜKEMMELİNİ ARAYIŞ İÇİNDE OLACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM”

Küçükel, kampüsün yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda teşhisten tedaviye her türlü teknik, medikal yapılanmaya, ekipmana ve beşeri yapılanmaya sahip olduğunu dile getirdi. Yakın bir zaman içerisinde koruyucu sağlık hizmetlerini alternatif ve yardımcı tıp ünitelerini de hizmete sunacaklarını kaydeden Küçükel, “Kampüs içerisinde Dr. Aysun Küçükel Geriatri Merkezi’yle hem annemize ve yengemize vermiş olduğumuz sözü tutmanın hem de tedavisi ve bakımı devam eden yaşlılarımıza ve büyüklerimize hastane dışında daha sıcak bir aile ortamında hizmet etmeyi bize nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz. Bundan sonra da sadece sağlıkta değil, her konuda her şeyin en iyisini, en mükemmelini arayış içinde olacağımıza söz veriyorum” şeklinde konuştu.

“EL YAPIMI ‘EMİNÖNÜ’ SİLUETİ TABLOSU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a konuşmalarının ardından Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Küçüker Ezberci, Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanvekili Banu Küçükel ve Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Küçükel tarafından özel bir teknikle hazırlanan ahşap-plastik karışımı el yapımı ‘Eminönü’ silueti tablosu takdim edildi. Hediye takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrası ’Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi’ni gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, hastane içerisinde incelemelerde bulunarak, hasta ve yakınlarıyla da sohbet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim