• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 15°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Yeni Telefon Dolandırıcılıgı

Telefon dolandırıcıları yeni yöntemler buldu; artık kendilerini savcı veya polis diye tanıtmıyorlar. Yeni yöntemleri anlatan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, dolandırıcıların aradıkları kişileri çeşitli ödüller kazandıklarını söyleyerek kandır
Yeni Telefon Dolandırıcılıgı

Eski yöntemleri deşifre olan telefon dolandırıcıları yeni yöntemler buldu. Artık kendilerini savcı veya polis olarak tanıtmıyorlar, aradıkları kişinin ‘Hediye kazandınız’ diyerek hesap numaralarını alıyorlar

 
 
Telefon dolandırıcıları yeni yöntemler buldu; artık kendilerini savcı veya polis diye tanıtmıyorlar. Yeni yöntemleri anlatan Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, dolandırıcıların aradıkları kişileri çeşitli ödüller kazandıklarını söyleyerek kandırdıklarını anlattı. Yapılan uyarılara ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen telefon dolandırıcılığının önüne bir türlü geçilemiyor. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, telefon dolandırıcılarının çok profesyonel çalıştığını söyledi. 2014’te Manisa merkezinde 35 telefon dolandırıcılığı olayın belirten Ceren, 14 kişinin bu suçlamayla yakalandığını açıkladı. Ceren, 2015’in ilk 7 ayında ise 22 telefon dolandırıcılığı olayında 4 kişinin yakalandığını söyledi.
 
PARAYI ELDEN ALIYORLAR
Dolandırıcıların önceden banka üzerinden paralarını aldığını ancak son zamanlarda taktik değiştirdiğini kaydeden Ceren, dolandırıcıların ülke genelinde ekipler kurduklarını ifade etti. Ceren, “Eskiden direkt para gönderme olayı çoktu. Şimdi ise bölge bölge ekipler kurmuşlar. Parayı belli bir yere bıraktırıyorlar. Sonra o ildeki elemanlarına parayı aldırıyorlar. Bazen aradıklarında ilde adamları yoksa beğenmeyip kapatabiliyorlar” dedi.
Telefon dolandırıcılarının insan psikolojisini çok iyi bildiğini ve çok inandırıcı konuştuklarını dile getiren Ceren, “Taktikleri devamlı değiştiriyorlar. Polis asker demode oldu. sağlık veya araç sigortası, diyor. Banka soygunu, diyor. Saat ya da para puan kazandınız, diyorlar. Sizin şifrenizi numaranızı almaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Yetki konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ceren, “Bir kanun boşluğu var. Basit dolandırıcılık olarak yorumlayanlar var. Bana göre tam profesyonel dolandırıcılıktır” dedi.
 
SAVCI DİYE ARADI ALTINLARI İSTEDİ
Adana’da 50 yaşındaki Muttalip Büyüknisan, kendisini telefonla arayan dolandırıcılara inanıp annesinden ve ablasından ’ödünç’ diye aldığı bilezik ile paraları poşet içerisinde parktaki ağacın altına bıraktı. Durumu fark eden akrabalarının haber
vermesi üzerine harekete geçen polis, poşeti alan 37 yaşındaki Şahin Orhan’ı suçüstü yakaladı.
Büyüknisan’ı telefonla arayan dolandırıcı, kendisini savcı olarak tanıtıp, “Adana’da kuyumcu soygunu oldu. Yaptığımız araştırmada, sizin de olayla ilginiz olabileceğini belirledik. Evinizde ne kadar altın varsa, incelemeye alacağız” diye korkuttu. Dolandırıcılar Büyüknisan’a “Merak etme sen devletin güvencesi altındasın” dedi. Büyüknisan, annesi ve ablasının kolundaki bilezikleri ’ödünç’ diyerek aldı. Evde bulunan 1500 TL parayı da yanına alan Büyüknisan, evinin yakınındaki çocuk parkına gitti. Büyüknisan, 6 altın bileziği ve 1500 TL’yi poşete koyup, parktaki ağacın altına bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim