• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.68 0.73
  • Dolar: 32.3605 0.12
  • Euro: 34.9265 -0.27

Yeni Meclis Başkanı belli oldu

TBMM yeni başkanını seçti. AK Parti İstanbul Milletvekili olan İsmail Kahraman üçüncü turda başkan seçilebilmesi için gerekli olan salt çoğunluğu (276) yakalayarak 316 oy ile TBMM'nin 27. başkanı oldu.
Yeni Meclis Başkanı belli oldu

26. Dönem Meclis Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turunda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, 316 oyla Meclis Başkanı seçildi.  

 
AK Parti’den İsmail Kahraman, CHP’den Gülsün Bilgehan, MHP’den Yusuf Halaçoğlu ve HDP’den Dengir Mir Mehmet Fırat’ın aday olduğu Meclis Başkanlığı seçimlerinin üçüncü turu tamamlandı.
 
ÜÇÜNCÜ TUR SONUÇLARI
 
AK Parti / İsmail Kahraman: 316
 
CHP / Gülsün Bilgehan: 125
 
HDP / Dengir Mir Mehmet Fırat: 41
 
MHP / Yusuf Halaçoğlu: 40
 
İKİNCİ TUR SONUÇLARI
 
AK Parti / İsmail Kahraman: 318
 
CHP / Gülsün Bilgehan: 126
 
HDP / Dengir Mir Mehmet Fırat: 40
 
MHP / Yusuf Halaçoğlu: 39
 
Boş ve geçersiz oy kullanılmadı. Bu turda MHP'li Halaçoğlu'nun oylarının 2 azaldığı, Ak Partili Kahraman'ın oylarının 2 arttığı görüldü. HDP'den bir oy da eksildi. 
 
BİRİNCİ TUR SONUÇLARI
 
AK Parti - İsmail Kahraman: 316
 
CHP - Gülsün Bilgehan: 127
 
HDP - Mir Dengir Mehmet Fırat: 41
 
MHP-  Yusuf Halaçoğlu: 41
 
Teşekkür konuşması için söz isteyen İsmail Kahraman, “TBMM’nin başkanlığı gibi yüce bir görevi vererek şahsıma gösterdiğiniz güvene şükranlarımı sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin huzuruna, mutluluğuna, devletimizin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri anayasa, mevzuat ve İçtüzüğe uygun olarak tarafsızlık içinde yürütülecektir. Partilerimiz Meclisimizin çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir” dedi.
 
Kürsüden indikten sonra Deniz Baykal’ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elini sıkan Kahraman, önce AK Parti, daha sonra CHP’nin ön sıralarında oturan vekillerin elini sıktı. Kahraman, ardından da MHP Lideri Bahçeli’nin elini sıktı.
 
Meclis Başkanlığı seçimlerini Kahraman’ın eşi, çocukları ve torunlarının yanı sıra akrabaları da izledi.
 
İsmail Kahraman Kimdir?
 
1940 yılında Rize İkizdere'de doğdu, ilk ve ortaöğrenimini Karabük 'te tamamladı. Liseyi ailece yerleştikleri İstanbul'da, Haydarpaşa Lisesi' nde okudu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitedeki öğrencilik yıllarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti'nde başkanlık yaptı. Millî Türk Talebe Birliği'nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hizmetlerde bulundu. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı, bakan müşaviri oldu. 29 Mayıs 1985'de kurulan Birlik Vakfı'nda kurucu üye ve mütevelli heyet başkanı oldu. 21 Aralık 1994'de kurulan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nın(TGTV) kurucu üyeliğini ve mütevelli heyet başkanlığını yaptı. Sanayi ve ticaret kuruluşlarında, icra kurulu ve idare meclisi başkanlığı yaptı. 1995 ve 1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti'nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı, İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.
 
Evli ve dört çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim