• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9089.58 0.11
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Yeni İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında geldiği Bosna-Hersek’te yaptığı açıklamada, “Türkiye şu anda Bosna-Hersek’e el uzatan ve Bosna-Hersek’te her yönüyle bulunan birinci derecedeki ülke konumun...
Yeni İşbirliği Anlaşmaları İmzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında geldiği Bosna-Hersek’te yaptığı açıklamada, “Türkiye şu anda Bosna-Hersek’e el uzatan ve Bosna-Hersek’te her yönüyle bulunan birinci derecedeki ülke konumundadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Mladen İvaniç ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sırasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Bosna-Hersek Dışişleri Bakanlığı bilişim teknolojileri alanına işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu’nda veterinerlik alanında işbirliği anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu arasında yolcu ve eşyanın karayoluyla uluslararası taşınmasına ilişkin anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bosna Hersek Bakanlar Konseyi bilimsel ve teknolojik işbirliği anlaşması imzalandı.

Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ziyarette gösterilen misafirperverlik karşısında teşekkürlerini ifade ederek, “Bugün bizler için çok anlamlı çok önemli bir ziyaret ve bu ziyaretin inanıyorum ki Türkiye ve Bosna-Hersek arasında yeni bir sıçramanın tohumlarını atacağımız dönem olacaktır, süreç olacaktır. Türkiye ve Bosna-Hersek arasındaki ticaret hacmi malumunuz olduğu gibi 500 milyon dolar durumunda ver bu rakamı tabi yeterli bulmuyoruz.. buz rakamın daha da arttırılması gayreti içinde olacağız. Bu dar kapsamında görüşmede, heyetler arası görüşmede ele aldık, değerlendirmelerimizi yaptık. İlgili bakan arkadaşlarım da bizler de notlarımızı almış bulunuyoruz” dedi.

"BİRİNCİ SIRADA TÜRKİYE VAR"

İlerleyen süreçte neler yapılabileceği konularının da ele alındığını ifade eden Erdoğan, “İnşallah yanımızdaki iş adamı arkadaşlarımızla birlikte bugün yapacağımız görüşmelerde inanıyorum ki bu yatırımlara yönelik adımları atmış olacağız. Gerek askeri, gerek siyasi, gerek ticari, kültürel, turizme yönelik bütün bu alanlardaki görüşmelerimizde bu ziyaretimizi taçlandırmayı hedefliyoruz. Tabi askeri alanda malum Türkiye ve Bosna-Hersek arasında özellikle NATO sürecine yönelik desteklerimiz sürüyor ve sürecektir. Yani burada en ufak bir taviz vermemiz mümkün değil. Bunun yanında siyasi alanda AB sürecine yönelik desteğimiz sürüyor, sürecektir. Ekonomik alanda birçok yatırımlarla ilgili ve tarıma yönelik daha önce bildiğiniz gibi başbakanlığımız döneminde vermiş olduğumuz bir söz vardı, 100 milyon Euro gibi bir destek ve bunun 85 milyon Euro’su kullanılmış durumda, diğeri de açık kullanılmaya hazır durumdadır. Yine bir 50 milyon Euro’luk KOBİ’lere yönelik bir adımımız var bu süreçte, şu anda devam ediyor. Tabii bu konuda en önemlisi Ziraat Bankamızın buradaki yapmış olduğu yatırım bir örnektir. Türkiye şu anda Bosna-Hersek’e el uzatan ve Bosna-Hersek’te her yönüyle bulunan birinci sırada, birinci derecedeki ülke konumundadır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim