• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 11°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Yatırımcıya güven verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta bir araya geldiği 30’un üzerindeki ABD’li üst düzey yöneticiye yeni yatırım teşvik düzenlemesini, Türkiye Varlık Fonu’nu ve darbe girişiminin Türk ekonomisi üzerinde kalıcı bir etki bırakmadığını anlattı.
Yatırımcıya güven verdi

71. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun programı, ziyaretinin 4. ve son gününde de devam etti. New York’ta Musevi kuruluşları ile Müslüman toplumu temsilcilerini kabul eden Erdoğan, ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenen programa katıldı. Cumhurbaşkanı ayrıca 30’u aşkın üst düzeyli ABD’li yatırımcıların hazır bulunduğu önemli bir toplantıya katıldı. Türkiye’deki yatırım ortamı ve fırsatların ele alındığı toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisi üzerinde kalıcı etki bırakmamasının Türkiye’nin güçlü mali yapısı sayesinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında 20 milyar doları bulan ticaret hacminin yetersiz olduğunu, askeri ve siyasi alanlarda ileri düzeyde olan ilişkilerin ekonomik alanda da etkisini göstermesi gerektiğine dikkat çekti. 

YATIRIMCI FİRMALARLA ÜST DÜZEY TOPLANTI

Enerji, kimya, sağlık, finans, bilişim ve imalat gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren şirketler ile önemli fon yönetim şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıya 3M, Cargill, Cisco, Citibank, Coca-Cola, DOW Chemical, General Electric, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Johnson & Johnson, MasterCard, MetLife, Nike, Pepsi gibi ABD’li büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ABD Ticaret Odası gibi kurumların yönetim kurulu başkanları katıldı.

Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisi üzerinde kalıcı etki bırakmamasının Türkiye’nin güçlü mali yapısı sayesinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, iki ülke arasında 20 milyar doları bulan ticaret hacminin yetersiz olduğunu, askeri ve siyasi alanlarda ileri düzeyde olan ilişkilerin ekonomik alanda da etkisini göstermesi gerektiğini vurguladı. AB ve ABD arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasına Türkiye’nin taraf olmasının ABD’li şirketlerin de çıkarına olacağını ifade eden Erdoğan, yatırım ortamının geliştirilmesine yönelik son düzenlemelere değindi. Erdoğan yeni yatırım teşvik sisteminin Türkiye’de yatırımı daha cazip hale getirdiğinin altını çizerken, Türkiye’nin bulunduğu bölge içerisinde bir ekonomik güç olduğunun ve altyapı yatırımlarıyla Türkiye’nin bölge ülkeleri arasında öne çıktığını ifade etti. Erdoğan, 15 Temmuz sonrası mali disiplinden taviz vermeden, ekonominin süratle toparlandığının altını çizerek yatırımcılara güven verdi.

ABD’Lİ İŞADAMLARINDAN YATIRIMA DEVAM

Toplantıda söz alan şirketlerin temsilcileri, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’ye yönelik ilgilerinde bir değişiklik yaratmadığını ve Türk ekonomisine duyulan güveni sarsmadığını belirterek, Türkiye’deki yatırımlarına devam edeceklerini açıkladı. Türkiye’de yatırımları olan bazı şirket yöneticileri yatırım süreçlerine ilişkin yaşadığı bazı aksaklıklar için destek isterken, Erdoğan bunların takibi ve çözümüyle ilgili olarak Başbakanlık Yatırım Ajansı’na talimat verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki temasları kapsamında Musevi kuruluşları ile Müslüman toplumu temsilcilerini de kabul etti. Erdoğan, ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenenen programa katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’den ayrılmadan önce son olarak TURKEN Vakfı tarafından düzenlenecek gala yemeğine katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim