• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 19°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2499.755 0.64
  • Dolar: 32.4879 0.35
  • Euro: 34.5554 0.25

"Yasal Yollardan Hesap Sorulacak"

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Valisi olarak görev yaptığı dönemde "makam tuvaletini altınla kaplattığı" iddialarını yalanladı. Topaca, habere konu olan çöp sepeti, sabunluk ve havlu askılığı gibi...
Yasal Yollardan Hesap Sorulacak

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Valisi olarak görev yaptığı dönemde "makam tuvaletini altınla kaplattığı" iddialarını yalanladı. Topaca, habere konu olan çöp sepeti, sabunluk ve havlu askılığı gibi ürünlerin, krom madeninden yapıldığını, ürünlerin renginin ise "altın sarısı" olduğunu açıkladı.

Hatay Valisi Topaca, Kocaeli Valisi olarak görev yaptığı dönemde, valilik binasının makam katı ve bazı bölümlerinde yapılan tadilatla ilgili bir gazetede yer alan Vali beyin altın kaplama tuvaleti. Hatay Valisi Topaca’nın Kocaeli’nde görev yaptığı dönemde makam tuvaletini altınla kaplattığı ortaya çıktı" başlıklı habere yönelik yazılı açıklama yaptı. Topaca, haberde yer alan hususların "tamamıyla uydurma, iyi niyetli habercilik ilkeleri ile bağdaşmayan, çarpıtılmış ve şahsına karşı yıpratıcı bir nitelik taşıdığını" belirtti.

"ÜRÜNLERİN RENGİ ’ALTIN SARISI"

Haberde yer alan "Altın kaplama çöp kovası, altın kaplama diş fırçalık, altın kaplama tuvalet kağıtlık, altın kaplama sabunluk, altın kaplama havluluk, altın kaplama tuvalet fırçalık, altın kaplama askılık" gibi ürünlerin, inşaat malzemelerinin satıldığı her yapı market firmasında bulunan ve her çeşit inşaatta kullanılan malzeme çeşitlerinden olduğuna dikkat çeken Topaca, habere konu olan çöp sepeti, sabunluk ve havlu askılığı gibi ürünlerin, krom madeninden yapıldığını, ürünlerin renginin ise "altın sarısı" olduğunu açıkladı.

Topaca, söz konusu haberde çöp sepeti, havlu askılığı ve sabunluk gibi ürünlerin, doğru ve objektif habercilik ilkelerine aykırı bir şekilde, kelime oyunlarıyla çarpıtılarak altın veya altın kaplama gibi gösterilmeye çalışıldığına işaret ederek, "Habere konu olan Kocaeli Valilik Binası onarım işi, 2011 yılında yapılmıştır. Kocaeli İl Özel İdaresinin. 2011 yılına ait hesap ve işlemleri, Sayıştay Denetçileri ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından da denetlenmiş ve iddia edilen hususlar, tenkit konusu dahi edilmemiştir. Diğer taraftan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan bir başvuru üzerine dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenerek ’kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verilmiş ve bu konu hukuken kapanmıştır" ifadelerini kullandı.

"YASAL YOLLARDAN HESAP SORULACAK"

Açıklamasında haberde yer alan ürünlerin kullanıldığı binanın, Mayıs ayına kadar Kocaeli Valilik Hizmet Binası olarak kullanıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kocaeli’nin en merkezi yerindeki binada yapılacak basit bir incelemeyle bu malzemelerin altın olup olmadığının tespiti mümkün olmasına rağmen, hiçbir araştırma ve inceleme yapılmadan, yalan ve iftiralarla, şeref ve mesleki kariyerime ahlaksızca saldırı niteliğinde haber yapılmıştır. Kişilik haklarımı ve mesleki kariyerimi yok etmeye yönelik olarak yalan ve iftira niteliğinde haber yapan sorumlular hakkında, yasal yollara başvurarak hesap sorulacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim