• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8971.03 1.87
  • Altın: 2286.413 0.46
  • Dolar: 32.329 0.23
  • Euro: 35.0661 -0.12

Yarsuvat İsyan Etti: Araba Mı Yolladık !

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Gençlerbirliği maçında kaleci Ferhat’ın yediği golle alakalı şike iddialarına sert yanıt verdi. Yarsuvat, "Kaleciler de hata yapar. Beşiktaş’ın kornerden yediği go...
Yarsuvat İsyan Etti: Araba Mı Yolladık !

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Gençlerbirliği maçında kaleci Ferhat’ın yediği golle alakalı şike iddialarına sert yanıt verdi. Yarsuvat, "Kaleciler de hata yapar. Beşiktaş’ın kornerden yediği golde kaleciye araba mı yolladık" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi basın mensupları ile ‘veda’ toplantısında bir araya geldi. 7 aylık görev süresi içerisinde basın mensuplarına açık vermemeye çalıştığını ancak bu konuda başarılı olmadığını dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Yarsuvat, “Aklıma geleni söyleyen bir adamım. Bir takım olaylara sebep oldum. Bazıları haberleriyle benim taraftarları kızdırdılar. İki şafak vakti kaldı. Cumartesi günü sizlerle beraber başlayan macera sona erecek. Basın toplantısında yapacağım işleri açıklamıştım. Bunları gerçekleştirdiğimi göreceksiniz. Galatasaray’ın başkanlığında bulunmak bana sonsuz bir haz verdi” dedi.

“İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE”

Yönetime talip oldukları zaman Galatasaray’ın boşluk içinde olduğunu dile getiren Duygun Yarsuvat, “Kimse sahip çıkmak istemiyordu. Birden bire biz çıktık. Bu işi bugüne kadar getirdik. Sporda başarılı bir duruma geldik. Mali açıdan toparladık. Önümüzdeki yıl için UEFA’nın standartlarını yakaladık. Bu o kadar önemliydi ki gönül rahatlığı ile sizlerin karşısına çıktım. Spor kulüpleri başarıya endekslidir. Galatasaray başarılı olması gerekir. ‘Bu sene 8. olalım’ diyemezsiniz. Başarılı olmayabilirsiniz son iki maçta kaybedebilirsiniz ama buraya kadar başarıyla gelebilmek büyük bir özveriyle olmuştur. Bütün yönetim kurulundaki arkadaşlarım ellerinden geleni yapmışlardır. Şu anda bilançoya baktığım zaman, futboldaki durumu bana sormayın. Yaşayacağız ve göreceğiz. Arkadaşlarımın da bir tahminde bulunmasını istemiyorum. İstediğimiz gibi olabilir de olmayabilir de” açıklamasını yaptı.

“ORTAK AKIL BELLİ BİR SEVİYEDİR”

Başkan adaylarının ‘ortak akıl’ projesini değerlendiren Yarsuvat, “Buraya kadar başarı ile geldik. Yapmış olduğumuz operasyonlar zamanında olmuştur. ’Ortak akıl, ortak beyin’ diyorlar. Ortak akıl belli bir seviyedir. Ortak aklın üstünde yol gösterecek başkan aklı olması gerekir. Türk toplumunda Atatürk çıkmıştır. Ortak aklın üstünde biridir. Ortak akıl olarak devam etseydik, istiklal harbini yapamazdık. Bunları düşünmemiz gerekir. Ali Sami Yen Galatasaray’ı kurarken, ‘Yabancı takımları yenmek için takım kuruyoruz’ dedi. Türkiye’de diğer futbol kulüplerinin kurulmasında da etkili olmuştur. Çünkü Ali Sami Yen liderdi ve ölünceye kadar devam etti” ifadelerini kullandı.

“BİR TANE OYUM VAR, CUMHURBAŞKANI DEĞİLİM”

İki gün sonra başkan olmadığını ve sıradan biri olacağını ifade eden Başkan Yarsuvat, “Benim başkan yardımcım olan kişi gelmiş ise ona oy kullanmamda normaldir. Ben o kadar önemli biri değilim. Oy kullanacak birçok kişiden biriyim. Beni hedef almalarını anlamıyorum. Bana gelip, ‘Beni destekle’ dediler de ben mi desteklemedim? Benim bir tane oyum var. Sonuçta iki gün sonra görevim bitiyor ve kime oy vereceğimi söyleyebilirim. Sonuçta ben Cumhurbaşkanı değilim” dedi.

“KÖTÜ ANTRENÖRE BIRAKILMIŞ, İYİ OYUNCULAR VARDI”

Göreve geldiklerinde, obez bir Galatasaray’ı teslim aldıklarını ifade eden Duygun Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bunu tedavi etmeye başladık. Yeni bir metot var. Hem perhiz, hem de ameliyat yaptırıyorsunuz. Şimdi geçmişe nazaran iyi durumdayız. Borsada bile hisse senetleri büyük artış gösterdi. Bu şekilde devam ederse Galatasaray Spor Kulübü’nün önü açıktır. Ben çalıştığım bütün kurumlarda çalıştığım arkadaşlarıma yazı yazarım. Dönemimin sonuna geldiği için arkadaşlarımın hepsine mektup yazdım. Fatih Terim’e de yazdım ve bugünkü takımı oluşturanda o dur. Bir takım tatsız şeyler oldu ama Fatih Terim Galatasaraylı bir arkadaşımızdır. Kötü bir antrenörün eline bırakılmış iyi oyuncular vardı. Biz kendilerine iyi olduklarını söyledik ve bu duruma geldik. Bu yüzden Fatih Terim’e teşekkür mektubu yazdım.”

“BU KOLTUK SICAK OLMAMALI”

Üyelerden 7 aylık görev süresi için oy istediğini de hatırlatan Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, “Ben buraya 7 ay için geldim ve öyle oy aldım. Eğer kalsaydım bana 7 ay için oy veren üyelere saygısızlık yapmış olurdum. Teklif geldi ama bu koltuk sıcak olmamalı. Bu başkanlığı mümkün olduğunca çok Galatasaraylı kullanmalı. Bu koltuğa ısınırsanız 30 sene kalayım derseniz. ’25 milyon taraftar var’ diyoruz. 5 milyon bile olsa o 5 milyonun ilgisini çekmek bu koltuğu bırakmamak için bir neden. Her şeyi tadında bırakmak gerekiyor. İki dönem sonra ‘kurtulayım da, gideyim’ diye düşünebilirsiniz. Devam edebilirdim ama o zamanda ‘Duygun’ olamazdım” dedi.

“ÜNİVERSİTEYE DÖNECEĞİM”

Görevi bıraktıktan sonra kendi işini yapacağını dile getiren Başkan Yarsuvat, “Üniversiteye döneceğim ve ihtiyarlayıncaya kadar devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Görev süresi boyunca ‘keşke’ dediği bir anın olmadığını ifade eden deneyimli yönetici, “Hayatım boyunca ‘keşke’ demedim. Her şeyi düşünerek yapmak isterim ama düşünmeden yaparım” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ’IN KALECİSİNE ARABAMI YOLLADIK?”

Gençlerbirliği maçı sonrası Anmkara temsilcisinin kalecisi Ferhat’ın yediği gol ve ardından çıkan spekülasyonlarla alakalı gelen bir soru üzerine Başkan Duygun Yarsuvat, diğer kulüp yöneticilerinden farklı olduğunu söyledi. Yarsuvat, “İngiltere’deki, Brezilya’daki maçları seyredin, hiç kimsenin aklına şeytani bir şey gelmez. Niye bunlar yapılıyor? Bu yöneticinin kendi ruh halinden yapılıyor. Cevap vermek bile bana fuzuli geliyor. Akıl dışı şeyler. Avrupa’da şike anketi yapılmış, insanlar kandırılmak isteniyor. Ben kendi oyuncularımı bilirim. Kalecilerde hata yapar. Beşiktaş’ın kornerden yediği golde kalecisi şike mi yaptı diyeceksiniz? Kalkıp da o kaleciye araba mı yolladık. Bunu söyleyenler onu düşünsün. En üzüldüğüm olay; Trabzonspor’a yenildiğimiz maç. O maçtan çıkarken yıkılmıştım. En sevineceğim olay daha yaşanmadı. Onu da gelecek hafta yaşayacağız” diye konuştu.

“SARAY’DAKİ GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN İYİ İLİŞKİLERİMİZ OLDU”

Gençlerbirliği maçı için gittikleri Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Saray’ına yapılan ziyarete ilişkin gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine başkan Duygun Yarsuvat, “Saray ziyaretini ben yapmadım. Ben sadece Kulüpler Birliği ile birlikte, 18 kulübün başkanları ile birlikte gittim. Abdurrahim Albayrak’ı haksız şekilde harcadılar. Çünkü Abdurrahim, Gençlerbirliği maçı için gitmişti. Ödül törenine yönetim kurulunu temsilen gitti. Ankara’dan ‘takımı al, gel’ diye talep geldi. ‘4’te gelin’ dediler, ‘Hayır olmaz maçımız var’ dedik. O zaman öğle vaktinde gelin dediler. O görüşmeden sonra iyi ilişkilerimiz oldu fakat hala yolumuz yok, hala metro çalışmıyor. Bir değişiklik olmamış. Olacağını tahmin ettik ama olmadı” cevabını verdi.

“KULÜBÜ 3 MİLYON LİRA İLE DÖNDÜREBİLDİK”

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, göreve geldiklerinde 192 milyon lira kredi çektiklerini ifade ederek, “135 milyonu ile borçlarımızı ödedik. 38 milyon lirada faiz ödedik. Bütün para muslukları kesilmiş bir kulübü 3 milyon lira ile döndürebildik. Futbolculara ve basketbolculara borcumuz kalmadı. Kadın basketbolcularımız şampiyon oldu. Diğer branşlarda da başarılı gidiyoruz. Biz bunu ayda 3 milyon lira ile yapabildik. Biz Ahmet’in zannettiği kadar IQ’su düşük insanlar değiliz. Borçların senetlerini aldık ve bu ay kapattık. Mayıs ayı içindeki bütün ödemelerimizi yaptık” dedi.

“FENERBAHÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞIMI KOYARSAM…”

Fenerbahçe ile aralarında yaşanan husumetlerin sona ermesi için çalıştığını dile getiren Yarsuvat, sözlerine şöyle devam etti:

“İki büyük camia arasında düşmanlığın sona ermesi için çalıştım. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na gittim. Vaktim çok azdı. Başarılı oldum, hiç değilse tohumlarını ektim. Bu çekişmede sorumlu olanlar yöneticilerdir, bizleriz. Öyle fanatikler var ki sarı-kırmızı rengi bir arada gördükleri zaman deliriyorlar. Bazıları da sarı-laciverti bir araya gördükleri zaman çıldırıyorlar. Hepsi aynı insan, sporda bir eğlence. Beni Fenerbahçeliler nasıl görüyor bilemem. Fenerbahçe başkanlığına adaylığımı koyarsam, beni de seçerlerse nasıl gördüklerini anlarım” diye konuştu.

"TÜRKİYE KUPASI’NI YENİ YÖNETİME BIRAKIRIZ”

Görevi bırakmalarına rağmen son hafta oynayacakları Çaykur Rizespor maçına gideceğini ifade eden Yarsuvat, “Niye gitmeyeyim ki? Gelecek olan başkan kim olursa olsun Galatasaraylı. Türkiye Kupası’nı da onlara bırakırız artık. Gelecek yönetime hiçbir şey tavsiye etmem. Sorarlarsa aklımın erdiği kadar yardımcı olurum. Onlara değil, Galatasaray’a yardımcı olmak söz konusu. Bir tavsiyede bulunmam, onlarda koskocaman insan” şeklinde konuştu.

"ABDURRAHİM GÖZYAŞLARI İLE DÖNDÜ”

İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile yolların ayrılma sürecini de aktaran Yarsuvat, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz seçildiğimiz hafta Başakşehir maçımız vardı. Abdurrahim’e telefon açtım, hemen gitti ve gözyaşları ile döndü. 4 tane gol yemiştik. Motivasyon açısından ‘Prandelli ile devam edeceğiz’ dedik. Ardından futbolcu ve eşlerine yemek düzenledik. Futbolcu odasında bir adamı, masada oturmuş ve düşünceli bir şekilde gördüm. Dedim ‘Bu iş bitmiş’ ama bir şey yapmadık. Anderlecht maçının ardından bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Ben Hollanda’daydım, İstanbul’a telefon ettim. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ortak olarak Hamza Hoca ile görüşmüşler. Fatih Terim’in de rızası alındı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim