• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9082.92 0.03
  • Altın: 2324.376 0.76
  • Dolar: 32.3608 0.09
  • Euro: 34.9381 -0.37

Yardımlar rencide edilmeden dağıtılıyor

Türkiye Gaziantepliler Federasyonu’nu ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir’in sosyal hizmetler noktasındaki çalışmalarına değindi.
Yardımlar rencide edilmeden dağıtılıyor

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Gaziantepliler Federasyon Başkanı Hasan Özaygut ve yönetim kurulu üyelerini makamında konuk etti. Yıl içerisinde ve özellikle Ramazan ayı münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında büyük özen gösterdiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Biliyoruz ki; toplumumuzda vakıfların ve derneklerin yardımlaşma anlamında çok güzel faaliyetleri var. Bu noktada muhakkak ki; sizlerde çalışmalar yürütüyorsunuz. Ancak Büyükşehir olarak bizlerde halkımız arasında ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere sosyal belediyecilik anlayışıyla yardımlar yapıyoruz. Vatandaşlarımıza yapılan yardımlarda uyguladığımız metotlarla insanımızın rencide olmadan yardım almasını sağlıyor ve dağıtıyoruz” dedi.
 
41 KART’TAN 8913 VATANDAŞIMIZ YARARLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide olmadan gıda yardımlarını marketlerden kart aracılığı ile almalarını sağlayan sistem olan 41 Kart hakkında açıklamalarda yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşımız yardımı alırken kendi kredi kartı ile alışveriş yapıyormuş gibi gerçekleştiriyor. Artık hiç kimse yardım kuyruklarında beklemiyor. Karta yatırılan para ile alışverişini rahatça yapabiliyor. 41 Kart’tan şu anda 8913 vatandaşımız yararlanıyor. Hesaplarına aylık para yatıyor ve alışverişlerini yapma imkânı sağlanıyor” diye konuştu.
 
BARINMA MERKEZİMİZDE HER TÜRLÜ İMKÂN BULUNUYOR

‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz evi olmayan evsizleri barındırırken, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarına da barınma imkânı sunuyor’’ şeklinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Yenilenen Barınma Merkezimizin ilk iki katını kalacak yeri olmayan evsizler kullanmaya devam ediyor. Evsiz ve gariplerin barınmanın yanı sıra üç öğün yemekle birlikte giyinme ve sağlık ihtiyaçları da karşılanıyor. 84 yatak kapasiteli ve yemekhanenin de bulunduğu 3. katında sadece hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak kalabiliyor” açıklamasını yaptı.
 
GÖNÜL KAZANI İLE EVLERE SICAK YEMEK DAĞITIYORUZ

“Gönül Kazanı” adı verilen örnek projeyle evinde yemek yapamayacak kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yıl boyunca sıcak yemek dağıttıklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Osmanlı’da imaretlerin yaptığı görevi şimdilerde bizler de kapı kapı dolaşarak devamı sağlayamaya çalışıyoruz. Bu proje ile ihtiyaç sahibi hemşerimizin evine sıcak yemek giriyor. Atalarımızın bu güzel ve anlamlı organizasyonunu, ‘Gönül Kazanı’ ile biz de yaşatıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşmede daha sonra STK’ların topluma karşı sorumlulukları ve sosyal projeler üzerinde karşılıklı fikirlerde ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim