• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.937 0.71
  • Dolar: 32.3951 0.21
  • Euro: 34.9128 0.41

"Yaralı Askerleri Hastaneye Hdp’liler Götürdü"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Ağrı’daki çatışmayla ilgili, “Oradaki genç askerleri hayata kavuşturan da, onları alıp hastaneye götüren de HDP’lilerdir” dedi.HDP İstanbul Milletvekili Sebah...
Yaralı Askerleri Hastaneye Hdp’liler Götürdü

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Ağrı’daki çatışmayla ilgili, “Oradaki genç askerleri hayata kavuşturan da, onları alıp hastaneye götüren de HDP’lilerdir” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Manisa’da parti önünde toplanan partililere seslendi. Hakların Demokratik Partisi’ne 7 Haziran seçimlerinde çok büyük bir misyon düştüğünü belirten HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Türkiye’nin kaderi, Türkiye’nin en çok ezilenlerinin ellerindedir. Bunu değiştirmek sizlerin ve bizlerin ellerinde. Eğer bu haksız adaletsiz, zalimane 12 Eylül askeri diktatörlüğünden kalma barajı yerle bir edebilirsek, geleceğimizi kurtaracağız demektir. Bugün Soma’da 301 işçinin hayatını kaybetmesinin ardından açılan davada idik" diye konuştu. Yarın başka bir davanın yanında olacaklarını anlatan Kürkçü, şunları söyledi:

"Kürt halkının haklarının elde edilmesi, davasının yanındayız. Kürt ve Türk’ü, Alevi ve Sünni’yi bir kılacak yeni bir düzen davasının peşindeyiz. Savaşın bölgemizde son bulmasını hepimizin eşit ortak yeni bir yurt kurmamızı sağlamak istiyorsak bütün bunları yapamayan, yapamayacağını ispat etmiş olan, çözüm çözüm diye aslında halkımıza bir çözümsüzlük yapmış olan bu hükümetten kurtulmanın zamanı gelmiştir. 7 Haziran’a kadar durmak bilmeden, yorulmadan ev ev sokak sokak mahalle mahalle dolaşarak Türkiye’yi bir ucundan öbür ucuna kat edecek, Alevi ile Sünni’yi, Türk ile Kürt’ü hepsini aynı davada, aynı kaderde birleştireceğiz.”

SABAHAT TUNCEL

Partilileri selamlamasının ardından konuşmasına başlayan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, "Manisa’dayız, Soma’da gerçekleştirilen katliamın hesabını sormak için buradayız. Birileri yer üstünde kendilerine saray yaparken birileri yer altında bunun bedelini ödüyor. Hala insanlar karın tokluğuna çalışabilmek için yaşayabilmek için ekmek parası için o madenlerde, güvencesi olmayan madenlerde çalıştırılıyor. Oysa biz biliyoruz ki, bu kaza falan değil. Bu düpedüz işlenen bir cinayettir. Sorumlusu sadece bu mahkemelerde yargılananlar değil, siyasi iktidarın kendisidir, AKP’dir" dedi.

Türkiye halkının çözüm beklediğini anlatan Tuncel, "Ağrı’da bir operasyon var. Ağrı’da bu çatışmayı isteyenler kim? Bu çatışmadan ne umuyorlar? Orada gerçekten askerlerin cenazeleri buralara gelseydi, bu halkı karşı karşıya getirsen bu zihniyetin kime faydası olacak? Ağrı meselesi çok ciddi bir meseledir. Eş başkanımız Ağrı’da kurgulanmış bir operasyon olduğunu söyledi. Şimdi Davutoğlu yalan olduğunu söylüyor. Yalansa gelin birlikte Ağrı’ya gidip oradaki durumu açığa çıkaralım. Oradaki genç askerleri hayata kavuşturan da, onları alıp hastaneye götüren de HDP’li. İşte insanlık budur. Şimdiye kadar bizim tarihimizi başkaları yazdı. O yüzden hep bizim adımıza yazılan tarihi yaşamak zorunda kaldık. Şimdi gelin hep birlikte kendi tarihimizi kendimiz yazalım. Bu barajı yerle bir edelim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim