• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9071.88 -0.09
  • Altın: 2324.344 0.76
  • Dolar: 32.3615 0.12
  • Euro: 34.924 -0.30

Yanlış kullanımda ciddi sonuçlar doğurabilir!

Kadıoğlu,Klimanın kullanımı hakkında vatandaşı bilgilendirdi
Yanlış kullanımda ciddi sonuçlar doğurabilir!

Darıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, yaz aylarında günlük yaşamın vazgeçilmezlerinden olan klimaların doğru kullanıldığında sağlık problemi yaratmazken, kontrolsüz ve uzun süre kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ve havaların ısındığı ve klima kullanımının arttığı bu günlerde, klimaya bağlı rahatsızlıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Kadıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Kapalı ortamların ısı ve nem oranını düzenleyerek yaşam kalitesini arttıran klimaların yanlış kullanımda ise ciddi sağlık problemlerine yol açıyor’’ dedi.

‘’BİRÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIYOR’’

Klimalı mekanlardan sıcak havaya çıkmanın veya sıcak havadan klimayla soğutulmuş bir alana girmenin vücuda zarar verdiğini söyleyen Kadıoğlu, “Vücudumuz bu tarz ani hava değişimlerine karşı kendini koruyamadığı için başta solunum yolları hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu durum özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve astım hastalarında daha çok etkili oluyor’’ açıklamasında bulundu.

KLİMA FİLTRELERİ DÜZENLİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Klima filtrelerinin düzenli değiştirilmemesinin de şiddetli hastalıklara yol açabileceğini aktaran Kadıoğlu, “Klima filtrelerinin düzenli olarak değiştirilmediğinde içlerine çeşitli bakteriler ve virüsler yerleşebiliyor. Şiddetli hastalıklara sebep olabilen virüslerin ve bakterilerin, üst solunum yoluyla mekan içerisindeki kişilere geçiyor ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklara neden olabiliyor. Klimaya bağlı bazı rahatsızlıklar ise, “Kas ağrıları, kas tutulması, yüz felci tutulması, üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, nezle, alerjik nezle, soğuk algınlığı, orta vadede sinüzit, bademcik iltihabı, dış kulak iltihabı, zatürre, bronşit.’’

‘’KLİMALARA ÇOK YAKIN DURMAYIN!’’

Klimalı ortamlarda sağlığımızı korumak için alınabilecek önlemleri de sıralayan Dr. İlhan Kadıoğlu, “Olabildiğince doğal havalandırma yapın. Klimayı, gün içerisinde mümkün olduğunca az sürede kullanın. Pencere ve kapıları açarak ortamdaki nem miktarının artması için zaman zaman doğal havalandırma yapın. Bulunduğunuz kapalı ortamı yavaş yavaş soğutun. Klimanın sebep olduğu rahatsızlıkları önlemenin yolu havayı yavaş yavaş soğutmaktan geçer. Klima çalışırken sigara içen veya içmek isteyenlere asla izin vermeyin. Klimalı ortamda sigara içilmesi kronik akciğer hastalığı, bağışıklık sistemini baskılayan çeşitli hastalıklar ve zatüre görülme riskini artıran etkenler arasında. Klimalara çok yakın durmayın. Direk üflemeye maruz kalmak, özellikle terliyken kas tutulmalarına neden olabilir. Klimayı, doğrudan üzerinize gelmeyecek şekilde ayarlayın. Klima bakımının ve temizliğinin periyodik olarak yapılmasına özen gösterin. Filtrelerde biriken virüslerin arındırılması için gerekli bakımları zamanında yaptırın. Klimaları talimatlarına uygun kullanın. Klima ısı ayarlarını, iyice soğuk olacak şekilde değil, sıcaktan rahatsız olmayacak şekilde ayarlamayı ihmal etmeyin. Böylelikle hem sağlığımızı hem de karbon salınımını düşürerek çevreyi korumuş oluruz’’ dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim