• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 5°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2241.171 -0.14
  • Dolar: 32.3237 0.04
  • Euro: 35.1719 -0.08

Yaman,  Çayırova’dan "Evet" istedi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Çayırova da esnaf ziyaretleri, ev toplantıları, dernek ziyaretleri ve bölgede bulunan sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.
Yaman,  Çayırova’dan "Evet" istedi

Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Yaman’a AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik, İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları, Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları refakat etti.
 
MİLLET YİNE DOĞRU KARARI VERECEK
Günün ilk program  sanayi kuruluşlarından biri olan Hassan Dekorda gerçekleştirildi. İşletmede çalışan yaklaşık iki yüz personelle buluşan SKM heyeti "Neden Evet?" demeleri gerektiğini anlatarak merak edilen soruları yanıtladılar. Personel ile bir süre sohbet eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, gücünü tamamen milletten alan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin vesayeti ortadan kaldıracağına dikkat çekti. Yaman "Milletin gücü 15 Temmuz'da herkes tarafından görüldü. Milletimiz tankların önüne yattı ve çıplak elleriyle silahları tutup aşağı indirdiler. Bu gücü gösteren milletin Evet diyerek sandıkta doğru karar vereceğine hepimiz inanıyoruz. Yeni sistemin özünde olan tamamen milletin gücüdür.16 Nisanda evet diyende hayır diyende bu memleketin evladıdır. Kimse çıkan sonuçtan sonra bizi ayrıştıramaz, ötekileştiremez " dedi.
 
HAYIR DİYENLERE BİR BAKALIM
Programa esnaf ziyaretleri ve ev toplantılarıyla sürdüren SKM heyeti İnönü Mahallesinde 6 farklı nokta ev toplantıları düzenleyerek Muammer Aksoy caddesinde esnaf ziyareti yaparak vatandaşlardan 16 Nisan için destek istediler. 16 Nisanda yapılacak olan referandumun bir seçim olmadığını, ülkenin kaderini ilgilendiren bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, vatandaşlarla sohbet ederken yeni anayasa hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Şu anki süreçte evet diyenlere de bir bakalım hayır diyenlere de bir bakalım diyen Yaman, “coğrafyamızda yaşayan her insanı anlarım. Fakat kıtalar ötesinden hayır platformları oluşturan ülkeler var. Dağda askerimize kurşun sıkan eşkıyalar var. Lütfen durup bir düşünelim. Ülkemizin geçmişte ne kadar düşmanı varsa hayır diyor. Terör örgütleri hayır diyor. Her şeyi bir kenara bırakıp bunlara karşılık EVET dememiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
 DÜŞMAN OKLARININ GİTTİĞİ YERE BAKIN
Günün geç saatlerine kadar süren programlardan biride Çayırova Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde gerçekleştirildi.  Dernek üyeleriyle bir araya gelen Milletvekili Cemil Yaman ve SKM heyeti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gerekliliği konusunda uzun soluklu bir sohbet gerçekleştirdi. Buluşmanın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Zafer Kılıç, 2002 yılına kadar her türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalan Türkiye vardı. Bu gidişe dur diyen halk AK Parti’yi kurdu. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile Türkiye nereden nereye geldi. Hastane önlerinde kuyruk yok, kimse giyim kuşamından dolayı hakir görülmüyor. IMF borcumuz bitti düşmanlar çatlıyor. İmam-ı Şafi der ki ‘Düşman oklarının gittiği yere bakın.’ Düşman oku Türk milletine geliyor, Türkiye’ye geliyor, Recep Tayyip Erdoğan’a yöneliyor. Türkiye için, istikbal için, istiklal için, özgürlüğümüz için, geleceğimiz için evet diyelim” dedi.
 
EN BÜYÜK KAZANIM İSTİKRAR OLACAK
Söz alan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, istikrarlı bir yönetim sistemi sonucunda yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Yakın süreçte 250 yataklı Çayırova Hastanesi ve Çayırova Kent Meydanının temelinin atılacağını söyleyen Demirci, “eğer istikrar olmasaydı bu hizmetlerin hiç biri olmazdı” dedi. Referandumda evet çıkması halinde en önemli kazanımın sürekli istikrar olduğuna dikkat çeken Demirci. “ Ülkemiz hiç durmadan yoluna devam edecektir. Bu iş, bir millet, bir memleket meselesidir. Bizler istiyoruz ki Türkiye prangalarından kurtulsun, daha da büyüsün, güçlensin. Yüzde 50 ve üstü oy alan bir Cumhurbaşkanı ülkenin teminatı olacaktır. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır” ifadelerinde bulundu.
 
 “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN” OLACAK
Ağrılı hemşerilerimle bir araya gelmekten ötürü mutlu olduğunu söyleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, yaptığı konuşmasında “Cumhuriyet tarihinde yapılan 4 anayasanın millet tarafından yapılmadığına dikkat çekti.  "Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yapılan 1921 Anayasası, ülkemizin dört bir tarafından seçilip gelen milletvekilleri tarafından hazırlanmıştır. Ancak ondan sonraki 3 anayasa darbe anayasasıdır. 1921 ve 24 anayasalarında birinci maddede; 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' der. İkinci maddede ise 'Millet iradesini meclis eliyle yürütür' denilmektedir. Özgürlükçü anayasa olarak lanse edilen 1961 Anayasası'nda ise 'Anayasa'ya dayalı kurum ve kurullar eliyle yürütür' diyor. İradesini başka bir yere kaydırıyor. Menderes iktidara geldikten sonra; 'Eyvah biz yönetemiyoruz' diyor ve kurullar oluşturuyor. Nedir bunlar; Anayasa Mahkemesi, MGK, meslek odaları gibi. Anayasa Mahkemesi, kaç tane parti kapattı. AK Parti'yi de kapatmaya çalıştılar. Niye? Başörtüsüne destek veriyor, inançların önünü açıyor, değer yargılarının önünü açıyor ve millete hizmet ediyor diye. 1982 Anayasası'nda da yönetim ile ilgili olarak; 'Kurum ve kurullar eliyle yönetir' deniliyor. Bugüne kadar yaşadığımız sorunların temeli işte bu kurum ve kurullardır. 1980 yılında kurgu ile yapılan darbe sonucu sağcısı solcusu 10 bin insanı katlettiler.
 
MİLLET OLARAK KENDİ KENDİMİZİ YÖNETECEĞİZ
16 Nisan seçimini 'milletin iradesinin oylanacağı milli bir proje' olarak tanımlayan Yaman "Cumhuriyet kurulduğundan beri milli irade için verdiğimiz mücadelenin son halkalarından birine şahitlik ediyoruz. Mevcut sistem; darbe anayasası ile yapılmış bir sistem. Bu yönetim şeklinin, büyüyen Türkiye'nin ideallerine, hedeflerine göre, halkımızın sesi olmak üzere ve milli iradenin tercihlerini yansıtmak üzere değiştirilmesi ihtiyacı doğdu. Kim bu millet için bir şeyler yapmaya çalıştıysa ya suikasta uğradı ya da emir altına almaya çalıştılar. Kimi idam edildi, kimi helikopter kazasıyla kimi de zehirlenerek bir bedel ödedi. Bugünlere kolay gelmedik. Millet olarak 'biz kendi kendimizi yöneteceğiz, bizim seçtiğimiz insanlar bizi yönetecek' diyeceğiz. Şu anki sistemde sadece çift başlılık yok; vesayet sistemi dediğimiz, içeriden ve dışarıdan yönetime ortak olmak istiyor. Ekonomik olarak, yatırımlar, özgürlükler ve her alanda ne zaman çok güçlenmişsek hızımızı kesmek üzere mevcut sistemdeki kara delikleri kullanıyorlar. Yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temelinde; bu kara delikleri ve boşlukları kapatma amacı güdülüyor" dedi.

17353626_688506968018318_3661705309376122200_n.jpgj37b6081.jpgj37b6178.jpgj37b6257.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim