• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 26°C Kocaeli
    • 25°C İstanbul
    • 26°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2491.141 0.29
  • Dolar: 32.4988 0.30
  • Euro: 34.583 0.21

Yağışın ağır bilançosu

KOCAELİ ve Sakarya bölgesinde dün başlayan şiddetli yağış, özellikle Sapanca İlçesi’nde büyük hasara yol açtı. Sapanca Gölü’nü besleyen dereler taşarken sel suları asfaltı ve kaldırımları söktü, taşıdığı çamur ve ağaç dalları yolları ve mahalleleri kaplad
Yağışın ağır bilançosu

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış Kocaeli’nin Kartepe İlçesi ile Sakarya’nın Sapanca İlçesi’nde daha çok etkili oldu. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, şu anda yavaşlayarak da olsa devam eden yağış 22.00- 02.00 saatleri arasında etkili olarak yağdı. Kocaeli Kartepe İlçesi ile Sakarya’nın Sapanca ilçelerinin bulunduğu alanda bu 4 saatlik süre içinde metrekareye 109.6 kilogram yağış düştü. İki ilin diğer bölgelerinde ise aynı süre içinde düşen yağış miktarı 42-55 kilo oldu.

Sel sularının en fazla hasara yol açtığı Sapanca’da ise, ilçe merkezinde birçok yol, düz alanlarındaki ev ve işyerlerinin bodrum ve zemin katladı, su ve çamurla kaplandı. Sapanca’daki Kurtköy Mevkii’nde yol sel suları ile kaplanınca birçok araç yolda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), AFAD ekipleri yağıştan etkilenen bölgelerde kurtarma ve temizleme çalışmalarına devam ediyor.

 

DİĞER İLÇELERDE DE HASAR VAR

Sakarya Bölgesi’nde bugün de aralıklı olarak devam eden yağış sonucu Sapanca ilçesi Dibektaş, Kurtköy, Ünlüce, Göl, ve Yeni Mahalle’deki çok sayıda evi su bastığı belirlenirken, sokak ve caddelerin suyla kaplandığı ilçede bazı kişiler de uzun süre çevreleri suyla kaplandığı için bulundukları yerlerden çıkamadı. Bu arada Sapanca-İzmit Karayolu, D-100 Karayolu’nun Serdivan-Beşköprü bağlantısı ve Kaynarca-Karasu Yolu bir süre ulaşıma kapandı. Sağanak yağış sonrası Kaynarca’da bulunan Büyükyanık Deresi ve Sapanca’da bulunan çok sayıda dere taştı. Özellikle Karasu Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde yüzlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı.

ESKİ DEMİRYOLU ÇÖKTÜ

Pamukova İlçesi’nde Yenice Mahallesi TCDD Cihadiye Yay Memzemin Geçidi’nde çökme meydana geldi. Çökme nedeni ile yük trenlerinin kullandığı demiryolu hattı zarar gördü. Burada yaklaşık 2 metrekare alanda meydana gelen çökme ulaşımı engellediği için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çöken bölgeyi emniyet şeridi içine aldı. TCDD’nin eski yolu kullanan yük trenlerinin seferleri durduruldu.

YAĞIŞ MİKTARI ARTTI

Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün bugün saat 12.30’da yaptığı tespitlere göre, Sakarya genelinde son 24 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarının 113 kilogram olarak belirlendi. İl genelinde en fazla yağış 24 saat içinde 216 kilogram ile Ferizli ilçesi aldı. Sakarya’da etkili olan sağanak yağışların bu geceyarısına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

VİLLALAR BÖLGESİNDE TOPRAK KAYMASI

Sapanca İlçesi’nde dün gece başlayan şiddetli yağış nedeniyle Kurtköy Deresi çevresinde bulunan villalar bölgesinde toprak kaymaları görüldü. Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, bölgede incelemelerde bulunurken bazı ev ve otellerden bulunanlar tahliye edilmeye başlandı.

SAPANCA SON 50 YILIN EN BÜYÜK YAĞIŞINI ALDI

Sapanca son 50 yılın en büyük yağışını aldğını söyleyen Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, şu uyarıda bulundu:

"Sapanca son 50 yılın en büyük yağışını aldı. Derelerimiz taşkın bir vaziyette. Allaha şükür korkulacak can kaybımız yok. Hanelerinde kurtarılan vatandaşlarımız oldu. Şuan itibariyle mahsur kalan vatandaşımız yok. Valimiz afetle mücadeleyi kontrol ediyor. Devletimiz bütün imkanlarıyla burada ve bir yandan da yağış devam ediyor. Özellikle dere yataklarına yakın vatandaşlarımız dikkatli olmalarını istiyoruz."

OTEL VE SİTELERDEN TAHLİYE İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Otel ve sitelerden vatandaşların tahliye işlemlerinin sürdüğünü belirten Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dün saat 22.00’den itibaren yoğun yağmur yağışı devam etti. Sapancamız son 50 yılın sel felaketini yaşıyor. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Devlet Su İşleri iş makinelerini gönderdi. Yanık, Kurtköy, Mahmudiye, Akçay, İstanbul dere dereleri taşmış durumda. Belli yerlerde köprüler yıkıldı. Can kaybımız olmaması için çalışmaları yürütüyoruz. 50’ye yakın vatandaşımız kurtarıldı. Otellerden ve sitelerden tahliye işlemleri sürüyor. "

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim