• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2497.686 1.05
  • Dolar: 32.5064 0.20
  • Euro: 34.7322 0.08

Yabancı Öğrencilerin ’Fetih’ Coşkusu

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “ELECTION EXCHANGE” programıyla 36 ülkeden 90 genç, Türkiye’deki seçimleri izlemek üzere İstanbul’a geldi. Yenikapı’da gerçekleşen Fetih Şöle...
Yabancı Öğrencilerin ’Fetih’ Coşkusu

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “ELECTION EXCHANGE” programıyla 36 ülkeden 90 genç, Türkiye’deki seçimleri izlemek üzere İstanbul’a geldi. Yenikapı’da gerçekleşen Fetih Şöleni’ne de katılan gençler, şölene hayran kaldı.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları tarafından “ELECTION EXCHANGE” programı nedeniyle 90 ülkeden Türkiye’ye gelen 90 genç, bugün Sütlüce’de AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile bir araya geldi. Ecertaş, burada gençlere seslenerek, Türkiye’ye geldikleri için teşekkür etti.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, bu buluşmaların gelenek haline geldiğini söyleyerek, “40’a yakın ülkeden yüze yakın kişi ülkemize geldi. Arkadaşlar özellikle İstanbul’da muhteşem bir demokrasi şölenini ve seçim atmosferini takip ediyorlar. Örneğin dünkü Fetih Şöleni’ne geldiler. Hepsi atmosferden etkilendi. ‘Bunun benzerini yapamaz mıyız? On binde birini yapamaz mıyız ?’ diyorlar. Biz de onlara yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz. Makedonya’dan Ukrayna’ya, Yemen’den Ürdün’e, Amerika’dan geliyorlar. Seçimi yakından görecekler. Bizim için güzel fırsat, onlar için çok daha büyük fırsat. AK Parti merak ediliyor. AK Parti’nin yaptığı çalışmalar merak ediliyor. Özellikle seçimdeki organizasyonu merak ediliyor. En çok sordukları soru seçimde çalışanların para alıp almadığı. Benim maaş almadığımı, arkadaşlarımın maaş almadığını söylüyorum. Örneğin dün mitingde bayrak dağıtanların maaş alıp almadığını sordular. Maaş vermediğimizi söylüyoruz. Bu gönül bağlılığı diyoruz. Onlar da bu gönül bağını araştırıyorlar. Yedi gün burada olacaklar. Bütün çalışmalara, sokak sokak şahit olacaklar. İnşallah 7 Haziran günü onlarla birlikte burada seçimin hayırlı sonuçlarını beraber göreceğiz” dedi.

Fetih Şöleni’ne yabancı misafirlerin hayran kaldığını söyleyen Ecertaş, “Dün özellikle Fetih Suresi okundu 2 milyon kişi tarafından. Türk Yıldızları’nın gösterisi vardı. Bu manzara karşısında konuklarımız duygularını anlatmakta zorlandı. ‘Bu kadar insanı nasıl topluyorsunuz’ dediler. Biz toplamıyoruz. Halk kendisi geliyor. Halkımızın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza sevgisi o kadar büyük ki kendiliğinden geliyorlar diyoruz. Bu programın en önemli amacı, seçimi ve doğruyu dünyaya göstermek” diye konuştu.

Suriye’den programa katılan Fedaaldin Alsayed, Fetih Şöleni’nden çok etkilendiğini belirterek, “Dünkü miting hayret vericiydi. Binlerce kişi Erdoğan’ı dinledi, çok hoş ve şaşırtıcıydı. Miting sonrası kendimi müthiş hissettim. Ümit ederim AK Parti kazanacak. Çünkü gözlerimizle Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu’nun ve AK Parti’nin Suriyelilere yardım ettiğini gördük. İnşallah AK Parti kazanır” dedi.

Arjantin’den seçimleri izlemek için gelen Florencia Romano ise, ilk defa Türkiye’ye geldiğini ifade ederek, “Türkiye’nin seçimini izlemek için geldik. Çünkü Arjantin’de de seçim var. Türkiye’de seçimde ne olduğunu görmek için geldik. Mitingin videolarını izledim. Gerçekten harikaydı. Arjantin’de böyle büyük bir miting yapılamaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim