• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.611 1.43
  • Dolar: 32.3171 0.29
  • Euro: 35.0449 -0.01

Yabancı konukları misafir etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen İşadamları formu nedeniyle ülkemize gelen yerli ve yabancı konukları misafir etti.
Yabancı konukları misafir etti

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin sürdürülebilir olması ve karşılıklı iş imkânlarının güçlü bir yapıya kavuşturulabilmesi amacıyla harekete geçen Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) organize ettiği “Türkiye-Ukrayna İşadamları Forumu’na” katılan yerli ve yabancı misafirleri makamında ağırladı. Ziyarette Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, DEİK Türkiye - Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin,  Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Valery Korol, Odesa Bölgesi Meclisi Başkan Vekili Yuriy Dimchoglo ve delegasyonun diğer temsilcileri hazır bulundu.
 
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ DÜNDEN DAHA SAĞLAM

Ukrayna’dan gelen sanayi ve ticaret odalarının temsilcileriyle bir araya gelmesinde önemli açıklamalarda bulunan TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hem Ukrayna’nın, hem de Türkiye'nin karşılıklı ticaret hacmini arttırmasının önemine değindi. Başkan Karaosmanoğlu, iki ülke arasındaki tarihten gelen işbirliğinin daha da güçlenerek gelişeceğine inancını vurgulayarak şunları söyledi: “Bunun için de ekonomik işbirliği kaçınılmazdır. Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik ilişkiler dün olduğundan çok daha sağlam temeller üzerinde inşa olunmaktadır. Ekonomik işbirliği dediğimizde, ticaret bir ayağıysa, yatırımlar da başka bir ayağıdır. İşbirliğinin kalitesi; ithalat ve ihracatın yanında iki ülkenin karşılıklı yatırımlara da açık olmasını da gerektirmektedir.” 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLER GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR

Türkiye ile Ukrayna arasındaki sıcak ve samimi ilişkilerin tarihten günümüze yansıması bulmaktadır diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye, Ukrayna halkının bağımsızlığı ve özgürlüğü için her zaman yanında olmuş, haksız işgal ve etnik arındırma politikalarına karşı çıkmıştır. Bugün de Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkiler güçlü bir şekilde devam etmektedir. Güçlü bir dostluk temelinde kurulan ilişkiler sıcak diyalogla da sürdürülmektedir. Doğu Marmara ve özellikle Kocaeli bölgesi, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezidir. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi, müstesna bir şehirdir. İş dünyamız, sanayicilerimiz; Kocaeli’ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar. Bizler de gerek yurt içinden ve gerekse de yurt dışından iş adamları derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya gelip, varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN BİRİSİDİR

Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın Ukrayna ve Türkiye ilişkilerinde yeni ufuklar, yeni projeler çizecek olan böylesi uzun soluklu çalışmalarının başarıya ulaşacağına inanıyorum ifadeleriyle konuşmasına devam eden TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Değerli konuklar, Kocaeli hepimizin gözbebeği. Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisidir. Uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılan Kocaeli’miz, göreve geldikten sonra yaptığımız çevre yatırımları sayesinde bugün artık güzel doğası ve çevreci sanayi tesisleri ile dile getiriliyor. Kocaeli’ne gelenler, şehrimizin ne kadar değiştiğini ve güzelleştiğini dile getirmeden duramıyorlar. Yeni gerçekleştireceğimiz çevre projeleriyle de aynı zamanda bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli’nin vitrini değişiyor ve güzelleşiyor. Siz değerli Ukraynalı iş adamlarıyla yapılacak iş birliğinin gerek Ukrayna ve gerekse de Kocaeli için büyük faydalar getireceğine inanıyorum” dedi.
 
İŞ DÜNYAMIZLA ORTAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Sizlerle yaptığımız görüşmelerin, fikir alış verişlerinin sonuçlarının; Kentimize, ülkelerimize hizmet olarak dönmesi bizleri gururlandırıyor şeklinde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Sanayicilerimizle, iş dünyamızla yaptığımız ortak çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana Kocaeli’mizde su, kanalizasyon, alt ve üst yapı çalışmaları yaptık. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kavşaklar, üst geçitler, tünel geçişleri ve bağlantı yolları ile ulaşımı rahatlattık. Sosyal yatırımlarla kentimizin kültür hayatını renklendirdik. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan alt yapıya kadar yaptığımız yatırımlarla Kocaeli’ni 100 yıl sonrasına hazırlıyoruz” açıklamasını yaptı.

 
İSTİHDAM ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ

İstihdamın çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İstihdam küresel bir sorundur. Bütün dünya bununla uğraşıyor. Ukrayna’nın da, Türkiye’mizin de elbette istihdamla ilgili önemli çalışmaları var. Ancak bu mesele, bir kişi, bir şehir değil, aynı zamanda bir ülke ve dünya sorunudur. Ev hanımından işadamına, memurdan esnafa kadar, tek tek bireylerden Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar, bu hepimizin meselesidir. Ama inanıyorum ki, bu buluşmalar sadece yeni ticari pazarların yaratılmasına değil, elde edilecek katma değer ile; Aynı zamanda yeni istihdam alanlarının açılmasına da vesile olacak. Çok şükür görüyoruz ki, İşadamlarımız da, Kocaeli Ticaret Odası da bu konuya sahip çıkıyorlar. Bunları görünce seviniyoruz” şeklinde konuştu.
 
KOCAELİ AYNI ZAMANDA KÜLTÜR KENTİ OLUYOR

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına, “Bu anlamda geriye dönüp baktığımızda, ciddi mesafeler kat ettiğimizi görüyorum. Şehrimizden uluslararası platformlara kadar, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yaparak, kimi zaman destek alarak kimi zaman destekleyerek, ama her zaman inanarak, işin altına elimizi koyduk, yüreğimizi koyduk ve şehrimiz için çözümler ürettik. Hep birlikte gösterdiğimiz çaba,
insanımızın emeği, desteği, arzusu ve inancı sayesinde, sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli’miz, bugün aynı zamanda bir kültür merkezi haline geliyor” diyerek      devam         etti.

AMACIMIZ, MEMLEKETİMİZ İÇİN DEĞER ÜRETMEKTİR

Kocaeli’de, emsallerini tek tek geride bırakan bir teknoloji kenti kurulduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli bilişim şehri oluyor. Bu dönüşümü gerçekleştirme ve yeni pazarlar açma görevi de hepimize düşüyor. Ortak aklın rehberliğinde şehrimiz, memleketimiz için değer üretmek, bu sorunlara çözüm bulmaktır. Değerli konuklar, Kocaeli’nin deniz, hava, karayolu ve demiryolu ulaşımı açısından çok cazip bir konumda bulunması, Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte dev sanayi kuruluşlarını da aynı anda barındırması ve müthiş bir lojistik fırsatlar dünyası sunması; işadamları açısından çok cazip fırsatlar sunuyor” ifadelerini kullandı.
 
BU BULUŞMALAR ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR

Azerbaycan’dan Yunanistan’a, Ukrayna’dan Özbekistan’a, Bulgaristan’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar Almanya’dan Güney Kore’ye kadar onlarca ülkeden buraya gelen iş adamlarının bu kadar farklı coğrafyalardan gelen talepleri ve arzları burada buluşturacaklarına inandığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bütün çalışmalarımızda bize rehber olan, yolumuzu aydınlatan ortak akıl, gücümüzü, şevkimizi artıran ortak amaç ve hedeflerimiz; en önemlisi de, bizi sürükleyen başarma inancımız, bu ve buna benzer toplantıların eseridir. Bu bakımdan toplantımız, şehrimiz ve insanımız için büyük anlam taşıyor. Bu birliktelikler sayesinde birbirimizi tanımamıza ve karşılaştığımız sorunlara çözüm yolları bulmada, yeni pazarları keşfetmede dertlerimizi paylaşıp onların üstesinden gelmeye vesile olacağına inanıyorum” diyerek sözlerine devam etti.
 
SİYASİ İSTİKRAR VE GÜÇLÜ BİR YÖNETİM ÜLKELERİ KALKINDIRIR

Ukrayna’lı konuklarının özellikle Organize Sanayi Bölgeleri noktasında Türkiye’in ve Kocaeli’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini de ifade etmesi üzerine şu hatırlatmaları yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkelerin kalkınmaları ve ilerlemeler güçlü bir siyasi anlayışla olmaktadır. Meclisin güçlü olması ve güçlü bir hükümet kalkınmanın olmazsa olmazıdır. Bu nedenle öncelikle olarak sizler ve halkınız bu noktada çok sağlam bir irade ortaya koymalısınız. Bakınız bizim kentimizde OSB’ler bir sistem üzerine oturmuş ve kuralları olan bir yapıdır. Bu noktada sizlere her türlü desteği verebiliriz. Bu kurumların hukuki altyapısından çalışma metotlarına kadar sizlere farklı bakış açıları kazandırabiliriz” destek mesajlarını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim