• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 13°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.714 0.72
  • Dolar: 32.3523 0.27
  • Euro: 34.949 0.01

Volkswagen'e darbe üstüne darbe!

Kurumun yaptığı açıklamaya göre geçici satış yasağı yeni araçların yanı sıra, ithal ikinci el araçları da kapsıyor.
Volkswagen'e darbe üstüne darbe!

16 MİLYON ARAÇ ETKİLENDİ

Volkwagen’dan yapılan son açıklamada, dünya genelinde 16 milyon dizel modelin emisyon hilesine dahil olabileceği ifade edilmişti.

 

GÜNEY KORE'DE GERİ ÇAĞIRMALAR BAŞLADI

Bunlara ek olarak, dün Güney Kore hükümeti, Alman devin yetkililerinin kendilerine resmi olarak araç geri çağırmalara başlayacaklarını belirttiklerini açıkladı. Ülke genelinde 120 bin aracın geri çağırılacağı belirtidi.

 

Fransa'dan Volkswagen'e ön soruşturma

Paris Savcılığı, 'sağlığa ve çevreye zararlı egzoz gazı değerlerinde aldatma' şüphesiyle Volkswagen hakkında ön soruşturma başlattı.

Paris Savcılığı, Volkswagen'in (VW) bünyesinde bulunan araçlarda emisyon testlerinde "hile yaptığının" ortaya çıkması dolayısıyla ön soruşturma açtı.

Adli kaynaklar, Paris Savcılığı'nın "sağlığa ve çevreye zararlı egzoz gazı değerlerinde aldatma" şüphesiyle VW hakkında ön soruşturma başlattığını duyurdu.
Daha önce Fransa Çevre Bakanlığı, araçların yasal emisyon sınırını aşıp aşmadığının araştırılacağını söylemişti. 

VW yetkilileri Fransa'ya satılan yaklaşık 1 milyon aracın egzoz değerleriyle oynandığını kabul etmişti.


ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı.

Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Üst Yöneticisi Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket yönetimi, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı.
VW ile aynı grupta bulunan Audi şirketi de dünya genelinde 2,1 milyon dizel motorlu aracının durumdan etkilendiğini açıklamıştı.

'Volkswagen hisseleri yüzde 20 daha düşecek'

Credit Suisse, Volkswagen hisselerinde yüzde 20 daha düşüş bekliyor.

Volkswagen emisyon skandalı patlak vermesinden bu yana şirket hisseleri yüzde 35 oranında değer kaybetti. Credit Suisse, Volkswagen hisselerinin yüzde 20 daha düşmesini bekliyor.
En büyük sorun maliyet. Volkswagen'in hatalı tüm araçları geri çağırıp gerekli düzeltmeleri tamamlaması gerekiyor. İngiltere´deki şirket yetkilileri yaptıkları açıklamada, VW, Audi, Skoda ve Seat markalı,piyasaya sürülmüş 4 bin dizel motorlu aracın geri çekileceğini duyurdu.

Credit Suisse, söz konusu skandalın Volkswagen'e maliyetinin 78 milyar euroyu bulmasını bekliyor. 
Skandal nasıl başladı?

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından VW'nin Üst Yöneticisi Martin Winterkorn görevinden istifa etmişti. Şirket yönetimi, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdığını açıklamıştı.

VW ile aynı grupta bulunan Audi şirketi de dünya genelinde 2,1 milyon dizel motorlu aracının durumdan etkilendiğini açıklamıştı.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim