• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2509.143 1.01
  • Dolar: 32.5805 0.10
  • Euro: 34.8237 0.21

VE BEKLENEN GÜN GELDİ BU AKŞAM 19.00 DA BAŞLIYOR

Bu yıla damga vuracak teknolojik oyuncaklar - CES 2016.
VE BEKLENEN GÜN GELDİ BU AKŞAM 19.00 DA BAŞLIYOR

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show 2016 (CES) bu akşam kapılarını halka açıyor. 2.4 milyon metrekarelik alanda kurulan fuarda teknoloji şirketleri tüm yeniliklerini tanıttı. Elektrikli otomobillerden akıllı cihazlara kadar birçok ürün önümüzdeki döneme damga vuracak.

1000 BEYGİRLİK ELEKTRİKLİ

Elektrikli araç üreticilerine bir yeni marka daha eklendi. Faraday Future adındaki yeni elektrikli araç üreticisi CES 2016’da FFZERO1 modelini tanıttı. 1000 beygir gücündeki elektrikli motoruyla dikkat çeken FFZERO1, 0’dan 100 km/saat hıza 3 saniyeden az sürede ulaşabiliyor. Şirket yöneticilerinin paylaştığı bilgilere göre araç FFZERO1 saatte 320 km hıza ulaşabiliyor. FFZERO1’in tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Tek kişilik olarak tasarlanan aracın tavan kısmı tamamen camdan oluşuyor. 
Aracın koltuğu sürücünün rahat bir şekilde geriye yaslanması için özel olarak şekillendirilmiş. Direksiyonu ise yarış arabalarında karşılaştığımız şekilde ele oturan ve ana olarak 2 tutma noktası bulunan direksiyon simitleri örnek alınarak üretilmiş. Faraday Future sözcüsü Stacy Morris, şu anda aracın konsept çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki dönemlerde sınırlı sayıda satışa çıkacağını açıkladı.

ROBOT PROJEKTÖR

TV’lere alternatif olan projektörler genellikle evde veya ofiste kullanılıyor. Ancak en büyük sorun ise kilolarca ağırlığa sahip olan projektörleri taşımak. Bunun için harekete geçen Cerevo adındaki teknoloji şirketi Tipron adında bir projektör robotu geliştirdi. Bu robot, akıllı telefonlara indirilen bir uygulama ile kontrol ediliyor. 


Ajandanız, alarmınız veya akıllı telefonunuza gelen bildirimler Tipron tarafından duvara yansıtılıyor. Önümüzdeki aylarda birçok ülkede satışa sunulacak robotun satış fiyatının ise 1000 dolardan başlaması bekleniyor.

EL HAREKETLERİYLE KONTROL

Robot teknolojileri konusuna odaklanan Ziro şirketi, bu cihazların kontrolü için özel bir hareket sensörü geliştirdi. 


Eldivene bağlı olarak çalışan bu sensör, kullanıcıların tüm el hareketlerini algılıyor. Buna göre ise sensörün bağlı olduğu motorları harekete geçiriyor. Özellikle robot geliştirmek isteyenlere yönelik olarak tasarlanan eldiven ve motorlar 149 dolardan satışa çıkacak.

SÜRÜCÜSÜZ OTOLARIN BEYNİ OLACAK

Grafik işlemciler konusunda önde gelen şirketlerin başında gelen Nvidia, CES 2016’ya sürprizle başladı. Sürücüsüz otomobiller için ‘Drive PX2’ adında bir bilgisayar geliştiren şirket, önümüzdeki günlerde otomotiv alanında da boy gösterecek. Hızlı grafik işlemeye yönelik olarak geliştirilen cihaz, 150 dizüstü bilgisayara eşit güce sahip. 12 adet kamera, radar ve ultrasonic sensörden aldığı veriyi işleyebilen cihaz, ilk kullanacak otomotiv şirketi ise Volvo oldu.

ÇİÇEKLERİ ÖLDÜRMEYEN AKILLI SAKSI

Drone modelleriyle dikkat çeken Parrot şirketi, CES 2016’da bir sürpriz yaptı ve akıllı saksı modelini tanıttı. Çiçeklerine yeteri kadar bakamayan tüketicilerin imdadına yetişecek bu saksıda 22 litre su deposu, asit sensörü, sıcaklık sensörü ve ışık sensörü bulunuyor.
Akıllı telefon veya tabletlere yüklenen bir uygulama ile kontrol edilebilen model, internet üzerinden çiçeğinize bakabilmenizi sağlıyor. Parrot akıllı saksının satış fiyatı 100 dolar.

KAYBOLDUĞUNU SÖYLEYEN KULAKLIK

Günlük hayatta kullanmayı bırakamadığımız teknolojik ürünlerin başında kulaklık geliyor. En çok kaybolan eşyalarımız listesinin başında yer alan kulaklıklar artık kaybolduğunu söyleyecek. Altec Lansing şirketinin geliştirdiği ‘Freedom’ adındaki yeni modeli kullanıcıların bulundukları konuma göre kaybolup kaybolmadığını anlıyor. Kulaklığı kaybettiğinizi anladığında ise akıllı telefona bir bildirim göndererek size kendini hatırlatıyor. Bluetooth bağlantısı ile çalışan Freedom’ın satış fiyatı 149 dolar.

HAVADAN 4K VİDEO İÇİN UCUZ SEÇENEK

Geliştirdiği farklı seçenekteki drone modelleriyle dikkat çekmeyi başaran DJI, ürün gamına yeni seçenekleri ekledi. 4K video çeken drone modelleri içinde daha uygun satış fiyatına sahip olan Phanton 3 4K modeli, 999 dolardan satışa çıktı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim