• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 16°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2429.254 -0.19
  • Dolar: 32.552 0.19
  • Euro: 34.8813 0.59

“Vatandaşımızın 7/24 emrindeyiz”

ürk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’nin Kadıllı, Mudarlı, Ovacık, Cumaköy, Mollafenari, Balçık, Pelitli ve Tavşanlı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
“Vatandaşımızın 7/24 emrindeyiz”

Güne Kadıllı köyü ile başlayan Başkan Karaosmanoğlu’na, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de eşlik etti. Halkın taleplerini yerinde dinleyen ve çözüm bulmak için harekete geçen Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin tüm ekipleri ve bizler vatandaşımızın 7/24 emrindeyiz” dedi.
 
İLK DURAKLARI KADILLI VE MUDARLI OLDU

Kocaeli genelinde köy ruhunun devam etmesi ve daha yaşanabilir köyler için yoğun bir çaba sarf ettiklerini Kadıllı ve Mudarlı’da söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Köy meydanlarımızın daha düzenli olması ve bunun yanında tarihi dokuyla mezarlıkların korunması konusunda da gerekli özeni göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Kaçak yapıları yıkmaktan zevk almadıklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Kıymetli vatandaşlarımızdan asla Belediyelerimizin izni olmadan asla yapı yapmamalarını istiyorum” uyarısını yaparken, “İnşaat çalışmalarına başlamadan önce gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Köylerimizde şuyulandırma çalışmalarının tamamlanmasıyla birçok sorunda geride kalacak” açıklamasını da yaptı.
 
GENÇLER İÇİN SPOR ALANLARININ OLUŞTURUYORUZ

Vatandaşlar tarafından beklenen ve özellikle ulaşım noktasında rahatlama sağlayacak Mudarlı-Mollafenari arasında ki grup beton yol projesi için müjde veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Beklenen yol çalışmamızı en kısa zamanda başlayacak. Bu yolla önemli bir ulaşım kanalını vatandaşımıza yakışan bir şekilde yapacağız” ifadelerini kullandı. Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın’ın da bulunduğu köy ziyaretlerinde, Mudarlı köyünün gençlerinden gelen futbol sahası talebine de kayıtsız kalmayan Başkan Karaosmanoğlu, bu konuda gerekli çalışmanın yapılması talimatını da verdi.
 
KARAOSMANOĞLU’NA OVACIK VE CUMAKÖY’DE DE İLGİ BÜYÜKTÜ

Gebze köy ziyaretlerinde 7’den 70’e her vatandaşa samimi davranan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Ovacık ile Cumaköy’de de halkın ilgisi büyüktü. Köylerde ki gelişimleri ve eksiklikleri yerinde gören Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin teknik personelleriyle geniş çaplı bir incelemede yaptı. Ovacık’ta 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Tuzla Orhanlı gişelerde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybeden Üzeyir Civan’la da görüşen Başkan Karaosmanoğlu, Gazi Civan’dan yaşadıklarını dinledi.
 
KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz gecesi, darbe girişimi öğrenerek, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu bir kolunu kaybettiğini Ovacıkta ki birliktelikte anlatan Üzeyir Civan, o gece yaşanılanları bir kez daha yaşayarak, “Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki darbeci askerlere engel olmak için sokağa çıktık. Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerilerin müdahalesine maruz kaldık. Ailemizle birlikte Orhanlı gişelerde yol kesen askerler tarafından yaylım ateşine tutulduk. Bir elimden yaralanırken, bir kolumda koptu” diyerek o karanlık geceyi bir kez daha dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu’da Civan’a geçmiş olsun derken, “Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkemizi götürmek istediği karanlık geleceğin Üzeyir Civan gibi kahramanlar ve asil milletimizin vatanına sahip çıkmasıyla bertaraf edildi. Kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
MOLLAFENARİ VE BALÇIK’DA DA İNCELEME YAPTI

Gebze’nin köylerine yaptığı ziyaretleri Mollafenari ve Balçık’la sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  geçmiş dönemlerde su problemi olan Balçık’da bu eksikliğin geride kaldığını vurgulayarak, “Kanalizasyon sistemlerini yaparken, doğalgaz çalışmaları da devam ediyor. Balçık artık uzakta bir köy değildir. İnanıyorum ki örnek bir köy olacaktır. İmar planlarımızı yapıyoruz ve uygulamalarını da yapacağız. Ancak diğer köylerde de belirttiğim gibi belediyeden ruhsat ve görüşünü almadan yapılaşmaya gitmeyin. Köylerimizin plansız gelişmesine asla müsaade etmiyoruz. Köylerimizi Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale getirecek yeteneğimiz var. Bizim amacımız bahane üretmek değil, yaşanabilir kent oluşturmaktır. Bunu da ancak hep beraber yapabiliriz” açıklamasını yaptı. Mollafenari köyünde de üst yapı çalışmalarını da denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlarla da sohbet etti.
 
PELİTLİ VE TAVŞANLI’DA DA VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Kocaeli genelinde 472 muhtarlığın bulunmasıyla Büyükşehir yatırımlarının muhtarlarla birlikte organize edilmesinin önemine de vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, Pelitli ve Tavşanlı’da vatandaşların yerel yönetimlerinden beklentilerini dinledi. Pelitli’de yaptığı açıklamada, “2017 yılının sonuna kadar su şebekemiz, kanalizasyon hatlarımız, kollektörler, doğalgaz ve yollarımızı yenileyeceğiz. Gebze belediyemizle burada bir köy konağını da hayata geçireceğiz. Bu şekilde Pelitli’nin sosyal ihtiyaçlarını karşılamış olacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu köy ziyaretlerini Tavşanlı’da ki temaslarıyla tamamladı. ​

cumakoy-(1).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim