• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.089 0.75
  • Dolar: 32.3632 0.11
  • Euro: 34.939 -0.39

Valilikten 13 tesise ceza!

Kocaeli Valiliği 2018’de sadece 5 aylık sürede, Kocaeli’nde 940 tesisin denetimden geçtiğini ve 13’üne 776 bin 979 lira para cezası uygulandığı vurgulandı
Valilikten 13 tesise ceza!

Dünya nüfusunun hızla artması, buna bağlı olarak artan sanayileşme ve kentleşmenin çevre ile ilgili problemlerin artmasına neden olduğunu,Bu problemlere ilişkin farkındalık oluşturmak ve doğal çevrenin korunması amacı ile 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir karar ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğinin belirtildiği Aksoy’un açıklamasında şu ifadeler kullanıldı. “Sağlıklı, yaşanabilir, yeşil, daha güzel bir dünya için üzerinde durulması gereken öncelikli konulardan biri çevre konusudur. Gerekli önlemler alınmazsa, başta iklim değişikliği olmak üzere çok ciddi küresel çevre sorunları insanlığın geleceğini tehdit edecektir.Çevrenin korunması ve ekolojik dengenin sağlanması bugün ulusal sorun olmaktan çıkmış, evrensel boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin çok özel ve güzel köşelerinden biri olan ve yoğun sanayileşmenin bulunduğu ilimizde de çevrenin iyileştirmesine yönelik çalışmalara öncelik verilmesi Valiliğimizin hassas davrandığı çalışma alanlarından birisidir. “

 

Açıklamanın devamında, çevre konusunda Kocaeli’nde yapılan çalışmalardan bahsedilerek 11 olan hava kalitesi istasyonunun, 2017 yılı sonu itibari ile 13 e çıkarıldığı belirtilerek “Hava kalitesinin değerlendirilmesi için, Dilovası’nda 4, İzmit’te 3, Gebze’de 2, Başiskele, Yeniköy, Kandıra ve Körfez ilçelerimizde 1’er adet sabit olmak üzere toplam 13 adet sabit hava kalitesi ölçüm istasyonu bulunmaktadır. Ayrıca 37 tesise ait toplam 108 baca on-line olarak izlenmektedir. Bu sayede; sistemde bulunan fabrikaların emisyonları anlık olarak 7/24 izlenmekte, veriler bilgisayarlara kaydedilmekte ve günlük olarak değerlendirilmektedir. İlimizde hava kalitesini iyileştirmeye yönelik olarak kimyasal depolamalara ilişkin Valilik Genelgesi yayımlanmış, bu genelge ile Türkiye’de ilk defa kimyasal depolama yapan firmaların emisyonlarına yönelik çalışma yapılmış, belli başlı kimyasallar için emisyon tedbirleri bir standarda bağlanmıştır.”

 

Valilik Genelgesi ile Lisanslı tehlikeli atık geri kazanım/bertaraf ve ara depolama tesislerine kamere sistemi kurulduğu ve bu tesislerin 24 saat esasına göre giriş ve çıkışları kayıt altına alındığı ayrıca bu alınan kayıtların da 1 yıl süre ile saklanması şartı getirildiğinin vurgulandığı açıklamada bu konuda Türkiye genelinde ilk ve tek uygulamanın Kocaeli’nde olduğu belirtildi. nÇevre denetimlerinden bahsedilen açıklamada önemli rakamlar verildi. Verilen rakamlara göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017 yılında, 2 bin 791 adet tesisin denetlendiği ve bu denetlemelerde uygunsuzluk tespit edilen 36 adet tesise 6.199.499,30 TL. idari yaptırım uygulandığı, 2018 yılı Ocak ile Mayıs tarihleri arasında ise 940 adet tesisin denetlendiği ve uygunsuzluk tespit edilen 13 tesise 776.979,00 TL. idari yaptırım uygulandığı ifade edildi.

 

Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biride, çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak, toplumda hassasiyetin artırılması ve bu hususta bilinçlendirilmesi olduğunun vurugulandığı açıklamada, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı içerisinde bu kapsamda 36 okulun öğrencilerine çevre bilincinin artırılması için eğitimler verildiği öğrenildi. Açıklamanın sonunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayeleri ve öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, Valilik Kompleksi’nde, 23 Şubat ile 1 Mayıs tarihleri arasında 4470 kg atık kağıt, 555 kg atık cam, 305 kg atık metal ve 157 kg atık plastik atık toplanarak geri kazanım firmasına teslim edildiği ve bu sayede 76 ağaçın kesilmekten kurtarıldığı, atık cam, plastik ve metal toplanması ile % 95 hammadde tasarrufu sağlandığı vurgulandı.

 

Açıklamanın en sonunda ise şu ifadeler yer aldı, “sadece 5 Haziran Dünya Çevre Gününde değil, 365 gün yaşadığımız dünyanın ve bu çevrenin bizim olduğu hatırlanmalı, içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların insanlığın geleceği için taşıdığı önemi tüm vatandaşlarımıza anlatmamız gerekmektedir. Bu duygu Düşüncelerle; Dünya Çevre Gününün çevre sorunları konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak temennisi ile 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyor, tüm Kocaelileri sevgi ile selamlıyorum”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim