• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.88 0.27
  • Dolar: 32.5438 0.11
  • Euro: 34.7228 0.04

Valilik kırtasiye ürünleri hakkında uyardı!

Kocaeli Valiliği kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetlerine yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Valilik kırtasiye ürünleri hakkında uyardı!

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öncesi kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetlerine yönelik piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri Ticaret İl Müdürlüğümüz ekiplerince aralıksız devam etmektedir.  Okul alışverişi yapacak velilerimizin üreticisi belli olmayan, merdiven altı olarak tabir edilen ve CE işareti bulunmayan ürünleri satın almamaları, tüketici ürünlerinin;  insan sağlığı, can ve mal güvenliği ile tüketicinin korunması açısından güvenlik gereklerini karşılamasından sorumlu olduklarını, özellikle hassas tüketiciler olarak adlandırılan bebekler, çocuklar ve öğrenciler tarafından kullanılan ürünlerin taşıması muhtemel risklerini bertaraf etmenin piyasa gözetim ve denetim sürecinde Ticaret İl Müdürlüğümüzün birinci önceliği olduğu bilinmelidir.

YAPTIRIMLAR UYGULANACAK
Teknik düzenlemenin öngördüğü işaretler ve/veya belgeler üzerinden incelemenin yanı sıra güvensiz olduğundan şüphe duyulan ürünlerden numuneler alınarak akredite laboratuvarlarda test edildiği, yapılan testler sonucunda güvensiz bulunan ürünlere ilişkin olarak;  ürünlerin piyasaya arzının yasaklanması, ürünlerin piyasadan toplatılması, düzeltme ve bertaraf edilmesi, tedbirlerin ilanı ve idari para cezası şeklinde yaptırımların uygulanacağının bilinmesini isteriz

UYARILAR ŞÖYLE SIRALANDI
Kırtasiye ve okul malzemesi alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar; Kırtasiye ürününü seçerken üretici/ithalatçısının açık adının ve adresinin bulunduğu ürünler tercih edilmelidir. Özellikle okul çantalarında merdiven altı diye tabir edilen markası - modeli belli olmayan üretici/ithalatçısına dair hiçbir bilgi bulunmayan ürünler tercih edilmemelidir. Satın alınan kırtasiye ürünlerinde, özellikle boya kalemlerinde “CE” işareti ve “EN 71 standardına uygundur”.ibaresinin.bulunup.bulunmadığına.bakılmalıdır. Oyuncak şeklinde olan veya oyuncak niteliği taşıyan kırtasiye ürünlerinde ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dair ibarelerin ve diğer uyarıların bulunup bulunmadığına bakılmalıdır.

CE İŞARETİ KONTROL EDİLMELİ
Örneğin, 36 ay (3 yaş)’dan küçük çocuklar için risk oluşturan kırtasiye malzemelerinde bulunan uyarılar dikkate alınmalıdır. Oyuncak şeklindeki kırtasiye ürünlerinde “CE” işaretinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Sprey boyalar ve yapıştırıcılarının su bazlı olması ve solvent içermemesi gerekmektedir. Tekstil ve ayakkabı ürünlerinde de etiketlerin ve işaretlemelerin Türkçe ve kolay okunabilir olması gerekmektedir. Satın aldığı ürünün güvensiz olduğunu düşünen tüketicilerin Kocaeli Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’nün ALO 175 Tüketici Danışma Hattı'na 7 gün 24 saat başvurabileceği, tüketicilerin güvenliğinden şüphe duyduğu ürünleri, www.tuketici.gov.tr web adresleri üzerinden veya twitter.com/etuketici ile facebook.com/etuketici sosyal medya hesapları aracılığıyla da Ticaret Bakanlığına bildirebileceklerdir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim