• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 25°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2492.432 0.35
  • Dolar: 32.494 0.31
  • Euro: 34.5189 0.13

Vali talimat verdi; Projeleri bitirin!

Vali Hüseyin Aksoy, bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine projelerkapsamında devam eden yol, köprü, inşaatların çevredeki vatandaşırahatsız etmeden olumsuzluklara sebebiyet vermeden hızlı bir şekildetamamlanmaları talimatını verdi.
Vali talimat verdi; Projeleri bitirin!

Yıllardır saatlerce süren koordinasyon toplantısında Vali Hüseyin Aksoy daire müdürlerinin zamanlarını almadan hızlıca yarım saat içerisinde toplantıyı bitirdi. Tüm kurumların projeleri ve çalışmalarını birebir takip edeceğini ve yerinde inceleyeceğini söyleyen Vali Aksoy, bu sebeple daire müdürlerinden uzun uzun brifingler almadı. 2018 yılının ikinci il koordinasyon toplantısı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Toplantı Salonu’ndaki toplantıya on iki ilçe kaymakamı ve ilgili daire müdürleri eksiksiz katıldı. Toplantıya Vali Aksoy’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Planlama Müdürü Mahmut Baytüz’de katıldı. Koordinasyonun ilk sunumu Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Şahin Cengiz gerçekleştirdi. Kurumun yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme yapan Cengiz, devam eden ve biten projelerle ilgili bilgi verdi.

MÜDÜRLERİ UYARDI

Toplantıda daire müdürlerine seslenen Vali Aksoy, “Müdürlerimiz ve yetkililerimizin aşamadıkları konular varsa bizimle en kısa zamanda paylaşarak bizden destek istemesini bekliyorum. Başlanamayan işlerde en iyi gayretin gösterilmesini istiyoruz. İnşaat denetimlerinin çok sağlıklı yapılması en büyük temennimiz. Eğer sağlıklı bir üretim gerçekleştiremezsek bunun vebali üzerimizde yapılan işlerin sağlıklı yapılıp yapılmadığı bizim sorumluluğumuz ve duyarlılığımızda. Eksik olan yanlış giden bir husus varsa üst amirleriyle görüşerek çalışmaların en güzel şekilde yürütülmesini bekliyoruz. Devletin kaynaklarını yerinde ve en doğru biçimde kullanmamız gerekiyor. En az maliyetle işlerin yapılması gerekiyor” dedi. 2018

YILINDA DEVAM EDEN PROJE SAYISI 476

2018 yılında ilimizde 39 kurum ve kuruluş toplam 657 proje uygulamaktadır. Birinci dönem sonu itibariyle biten proje sayısı 79, devam eden proje sayısı 476, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 59, henüz başlanamayan proje sayısı ise 43’tür. Başlanamama nedenleri proje aşamasının tamamlanamaması, revize proje etütlerinin henüz onaylanamamış olması, uygulama projelerinin hazırlanması ve arsa tahsis işlemlerinin devam etmesidir. 2018 yılı yatırımlarının proje tutarı toplam 9 Milyar 421 Milyon TL’dir. 2018 yılı ödenek toplamı ise 2 Milyar 521 Milyon TL’dir. Dönem sonu itibariyle bu ödenekten yapılan harcama 370 Milyon TL’dir. Yılın ilk üç ayında ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 14,71’dir.

İLLER BANKASINDAN YEREL YÖNETİMLERE KREDİ İMKANI

İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ferit Yüksel, “İller bankası teknik hizmetin yanın da finansal destek hizmeti de veriyor. En son kamu hazinedarlığı tebliğinde fon temin edebileceği bir karar aldı. Dolayısıyla belediyeler ve yerel yönetimler kredilerini günlük haftalık ve daha uzun değerlendirme imkanı bulacak. Kredi talepleri olursa bizimle ve İstanbul bölge müdürlüğümüzle irtibata geçmelerini istiyorum” dedi.

GEBZE-KÖSEKÖY ARASINDA 3.HAT

Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, “3. Yol ihalemizi 4. ayda yapacağız. Yolcu iniş ve çıkışlarını bu yoldan sağlamayı planlıyoruz. Bu hattı Köseköy Gebze arasında yük amaçlı yapacağız. 1. ve 2. hattımız ise sadece yolcu taşıyor. Konvensiyon yük trenleri buradan gelecek. Haydar Paşaya kadar gidecek konvensiyon trenler. 3.yolumuz yeni yılda bitecek” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa, “Metro hattının ihalesi talep üzerine 3 Mayıs’ta olacak. Ancak talep üzerine uzatabiliriz.

AKSOY: DİLDERESİ ISLAHINI BİR AN ÖNCE BİTİRİN

Toplantıda söz alan Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Şahin Cengiz, 12 adet proje yer alıyor. Projelerimizin tutarı 99 Milyon 569 Bin TL. Dilovası’nda Dilderesi ıslahı tamamen gerçekleştirildi” dedi. Cengiz’in ardından konuşan Vali Aksoy, “Hoş bir görüntü sergilemiyor. Sözleşme Mayıs ayında bitiyor. İnşallah Mayıs ayında tamamlanmış olur” dedi. Sözlerine devam eden Cengiz, “Karamürsel İnebeyli Göleti’ndeki ıslah çalışmaları devam ediyor. Karamürsel İhsaniye Barajı’nda yüzde 50 ilerleme kaydettik. Karamürsel Kız Derbent Göleti sulaması projesi kapsamında sık sık meydana gelen patlamalardan dolayı 4 Bin metre çelik boru döşüyoruz. Kartepe Madendere Göleti sulaması projesi devam ediyor. Akmeşe Barajı bu yıl içinde ihaleye girecek. Böylece 8 mahallenin taşkından korunması sağlanacaktır. Proje tutarı, 650 Bin TL” dedi.

ANİBAL KAVŞAĞINA YAN YOL

Gebze Şakir Bitmez, “E-5 Anibal Kavşağı ne zaman tamamlanacak. E-6 otobanı kavşakları ihalesi ne aşamada öğrenmek istiyorum” dedi.  Karayolları Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre “Yan yol bağlantıları ve doğu kavşağı yapılmadı ne zaman yapılacak. Anibal Kavşağı’nda 2017 yılında fiziki çalışmalar bitirildi. Yan yol bağlantıları ve bordür çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

valilik.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim