• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Vali Aksoy'dan Darıca'da şehit ailelerine ziyaret

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’deki 7. Muhtarlar toplantısını Darıca’da gerçekleştirdi. Vali Aksoy, toplantıda özellikle eğitim konusuna dikkat çekti.
Vali Aksoy'dan Darıca'da şehit ailelerine ziyaret

Toplantıya; Vali Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Darıca  Kaymakamı Ömer Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Muhtarlar Dernek Başkanı Aytun Er, daire müdürleri ve Darıca İlçesi muhtarları katıldı.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM 

Vali Aksoy programda yaptığı konuşmada; “Değerli katılımcılar her ay düzenli olarak bir ilçemizde muhtarlarımızla birlikte oluyoruz ve kurum yönetici arkadaşlarımızla birlikte muhtarlarımızı dinleyerek onların taleplerini, sorunlarını not ediyor ve onlara çözüm üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da Darıca ilçemizde bu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Değerli muhtar arkadaşlarım özellikle belirli konuları sizlerle paylaşarak o konularda desteklerini, talep edeceğim. Bunlardan birincisi eğitim ile ilgili konulardır. Eğitim ile ilgili hususlara baktığımızda özellikle okul çağında olup, okula devam etmeyen öğrencilerimizin bazı bölgelerde var olduğunu biliyoruz. Bu konuda muhtar arkadaşlarımızın kendi mahallelerinde okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencilerimiz varsa bunları tespit ederek okul müdürlerimizle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle paylaşmaları ve okula kazandırılması konusunda gayretlerini daha üst noktalara taşımlarını özellikle istiyor ve bekliyoruz. Eğitim ile ilgili bir diğer husus ise; okuma yazma bilmeyenler hala TÜİK rakamlarında gözüküyor. Darıca bölgemizde göç alan bir bölge ve bu bölgede de okuma yazma bilmeyenlerimiz hala kayıtlarımızda var. Bütün muhtarlarımızdan talebim; bölgelerinde okuma yazma bilmeyen insanımız varsa bunları ilgili kurumlarımızla paylaşarak okuma yazma bilmeyen hiçbir insanımızın kalmamasıdır. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi ile beraber yürüttükleri okuma yazma kampanyası başladı. Bu kapsamda da herkesin okula kazandırılması, okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi hususu hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur. Bu konuda da muhtar arkadaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Halk Eğitim Müdürlüklerimizde birçok kursumuz açılıyor ve daha fazla kurs açılmasını istiyoruz. Muhtar arkadaşlarımızın kendi mahallerindeki insanlarımızın bu yönde talepleri varsa bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüme, Halk Eğitim Müdürlüğümüze aktarmaları durumunda o insanlarımızı talepleri karşılayacak şekilde bizler bu kursları açmaya devam edeceğiz.” diyerek eğitim ile ilgili konulara dikkat çekti.

EHLİYET VE PASAPORTLAR MÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDEN VERİLECEK

Vali Aksoy ehliyet ve pasaportlarla ilgili de önemli bilgiler aktarırken, “herkesin bildiği üzere artık yeni kimlik kartı veriliyor. Kocaeli genelinde şuana kadar % 27’lik bir seviyeye ulaştık. Bizim sizlerden talebimiz  bu noktada vatandaşlarımızı bilgilendirmeniz ve nüfus cüzdanı konusunda nüfus idarelerine başvurularını sağlamamız ve vatandaşlarımızın bu yeni nüfus cüzdanlarını edinmeleri konusunda teşvik etmenizdir. 2 Nisan’dan itibaren artık Ehliyetler ve Pasaportlar da nüfus idareleri tarafından verilmeye başlanacaktır. Bu konuda nüfus idarelerimiz gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladılar ve özellikle bu konuda arkadaşlarımız her türlü hizmeti verecek konuma geldiler.” diyerek toplantının yararlı olması temennisinde bulundu. Vali Aksoy’un ardından söz alan katılımcılar istek ve taleplerini dile getirerek Vali Aksoy’dan ilçedeki sorunların çözümü noktasında destek istediler. 

PROJELERİ HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRİYORUZ

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “böylesine önemli bir organizasyonda bizleri bir araya getiren Koaeli Valimiz Hüseyin Aksaoy Beyefendiye ve katılımcılara teşekkür ediyorum. İkiyüz bini geçen nüfusuyla ilçemiz özellikle son yıllarda önemli yatırımların merkezi haline geldi. Bizlerde yerel yönetimler olarak ilçedeki sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte şehrimize değer katacak projeleri hep birlikte planlayarak hayata geçiriyoruz. Bu tür toplantılar ilçemizde ki eksiklikleri görmemiz adına bizler için rehber niteliğinde oluyor.” diyerek toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.

VALİ AKSOY HAVUZLARI GEZDİ

Hüseyin Aksoy, toplantının ardından Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Aksoy çeşitli spor dallarında okullar arası müsabakalarda başarı elde etmiş öğrencileri tebrik ederek, başarılar dilerken daha sonra Darıca Belediyesi tarafından işletilen ve halka ücretsiz olarak hizmet veren havuzları gezerek Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’tan havuzlarla ilgili bilgiler aldı.

ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET EDİLDİ 

Hüseyin Aksoy ve protokol üyelerison olarak Suriye El Bab bölgesinde Fırat Kalkanı operasyonunda terör örgütü Deaş ile çıkan çatışma sonucu 2017 yılında şehadet mertebesine eren Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim’in  ve Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde vatani görevini yaparken iç güvenlik çatışması sonucu 1995 yılında şehadet mertebesine eren Piyade Er Murat Altay’ın  ailesini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın şehitlerimiz için yaptığı duaların ardından Darıca İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okudu.

rc6a4371.jpgrc6a4393.jpgrc6a4558.jpgrc6a4568.jpgrc6a4701.jpgrc6a4610.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim