• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8977.96 1.94
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Vali Aksoy muhtarlarla toplantı yaptı

Muhtarlarla uyuşturucu ve bağımlılık özelinde toplantı yapan Vali Hüseyin Aksoy, uyuşturucu ile mücadelede polisiye önlemlerin yetmeyeceğini belirterek, toplumsal mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.
Vali Aksoy muhtarlarla toplantı yaptı

Vali Hüseyin Aksoy, 472 mahallenin muhtarı ile Genel Muhtarlar Toplantısını Valilik binasında gerçekleştirdi. Toplantıya kaymakamlar, emniyet ve jandarma yetkilileri, bakanlıkların il müdürlükleri, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı. Uyuşturucu özel gündemi ile yapılan toplantıda Vali Hüseyin Aksoy, önemli açıklamalarda bulundu. Muhtarlardan beklentilerini tek tek anlatan Aksoy, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelede sadece polisiye önlemler değil, toplumsal mücadelenin önemine değindi. 

 

OKULA GİTMEYENLERİ TESPİT EDİN


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hüseyin Aksoy, muhtarların kendi bölgelerinde okula devam etmeyen ve uzun süredir okula gitmeyen öğrencilerin tespit edilmesi için işbirliği yapmalarını istedi. Okuma yazma bilmeyenlerin milli eğitim müdürlüklerine, kaymakamlıklara ve halk eğitime bildirilmesini isteyen Aksoy, “5 yaşında anaokuluna gitmeyen çocuk kalmaması gerekiyor. Bu noktada da bize bilgi vermenizi istiyoruz.

 

 

CİDDİ ÖNLEM ALIYORUZ


Okul çevresindeki internetlerde okul saatinde çocukların olması halinde internet kafeler hakkında işlem yapıp ceza kesiyoruz. Okul çevresinde yabancı kişilerin beklemesini engelliyoruz. Ayrıca büfelerde tek dal sigara satılmasını engelliyor ve ceza kesiyoruz. Bu konularda bizim gözümüzden kaçan her hangi bir şey olursa muhtarlarımızın bize bildirmesini istiyoruz. 

 

YENİ KİMLİKLERİ HERKES ALSIN


Yeni kimlik kartlarında vatandaşlarımızın yüzde 42’si aldı. Muhtarlarımız bu konuda vatandaşlarımızı uyarmalı. Karadeniz bölgesi yeni göç yolu haline getirilmek isteniyor. Bu bölgelerde muhtarlarımız gördükleri yabancı insanları bize bildirsinler. Çocuklarımızın düzenli aşılarının yapılması için müdürlüklere ve ailelerle doğru çalışma yapılması için destek verin. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın verdiği destekten yararlanması gerektiğini düşündüğünüz insanları bize bildirin. 

 

 

ENGELLİ BİLGİ BANKASI İÇİN DESTEK İSTEDİ 


Engelli Bilgi Bankasını oluşturmak için başlattığımız çalışmalarda belirli noktaya geldik. Eğer bildiğiniz ve kaymakamlıklara ya da sağlık müdürlüğüne başvurmayan vatandaşlarımız varsa mutlaka bunları bize bildirin. Engellilerin sorunlarını çözmek için mutlaka bu bankada tüm engellileri toplamak gerekiyor. Hastanelerimizde evde sağlık hizmeti sunuluyor. Yatalak ve hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın evlerine giderek kontrolleri yapılıyor. Bu tür hastalar bölgenizde varsa ilçe sağlık müdürlüklerine bildirin. 

 

900 ÇOCUK SOKAKTAN ALINDI


Kadın Sağlığı Projesi kapsamında 200 bin kadına ulaştık. 672 bin kadına ulaşmak için çalışıyoruz. Muhtar arkadaşlarımız bu eğitim almayan kadınlarımız için ilçe sağlık müdürlüklerine bildirmelerini istiyoruz. Açık Kapı projemizde 3 personel görev yapıyor. Doğrudan ve internet üzerinden başvurular yapılıyor. Vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında başvuruların yapılması önemli. Sokakta çocukların çalışmaması için başlattığımız proje ile 900’e yakın çocuk için işlem yapıldı. Sokakta çalışan çocuk görmüyoruz ve görmemeliyiz. Muhtarlar da bölgelerinde çalışan ve dilenen çocuk gördüğünde gerekli birimlere bildirmeli. 

 

SURİYELİLERE YÖNELİK DUYARLILIK İSTEDİ 


İmar Barışı 15 Haziran 2019’a kadar uzatıldı. Bu noktada mahallelerde vatandaşlar bilgilendirilmeli. Sıfır atık ile ilgili sitleri çalışmanın içine katmak için yeni hedefler belirledik. Atıkların geri dönüşüme kazandırılması önemlidir. 52 bin Suriyeli insanımız var. Biz onlara ülke olarak kapımızı açtık. Bazen çok basit konular farklı boyutlara taşınabiliyor. Bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini düşünüyorum. 

 

POLİSİYE ÖNLEM ÇÖZÜM DEĞİL


Bağımlılıkla ilgili büyük bir hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletin tüm kurumları büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Uyuşturucu ile mücadelede güvenlik güçlerimiz çalışmaları en üst seviyede yapıyor. Uyuşturucu ile mücadele polisiye tedbirler sadece bir noktaya kadar önem taşıyor. Ama birçok kuruma önemli işler düşüyor. Her kurumun yapacağı önemli çalışmalar var. Tüm kurumlarımız önemli çalışmalar var. 

 

EKSİKLİK GİDERİLECEK


İlimizde eksikliğini hissettiğimiz AMATEM ve ÇAMATEM ile ilgili önemi bir noktaya gelindi. Toplumsal bir duyarlılık göstermek, uyuşturucu ve bağımlılık için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bunu hep birlikte yaparsak çok iyi sonuçlar alacağımıza olan inancım tamdır” dedi. Aksoy’un konuşmasının ardından Yeşilay ve İl Emniyet müdürlüğü bağımlılık ile mücadele hakkında önemli sunumlar yaptı. 

 

10 KİŞİ BAĞIMLILIK KURBANI


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Besim Güral, uyuşturucu ile mücadele hakkında Türkiye ve Kocaeli’de yapılan çalışmaları anlattı. Kocaeli’nin transit geçiş noktası olduğunu ifade eden Güral, “Yaptığımız çalışmalarda çok büyük rakamda uyuşturucu madde ele geçiriyoruz. Gebze bölgesi haricinde il genelinde kenevir ekimi yapılıyor. 2 bin 71 narkotik işlem yapıldı. Uyuşturucu kullanımında ve bulundurmasında artış var. Bonzai ve kokainde ilimizde artış bulunuyor. Madde bağımlılığı ile 2017 yılında 17, 2018 yılında ise 10 kişi yaşamını yitirdi” dedi. 

muhtarlar1.jpgmuhtarlar3.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim