• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9131.16 0.56
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Usta Aşçılar Ödüllerini Bakan Bozkır’dan Aldı

Bağcılar’da düzenlenen 2’inci Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’nda yörelerinin yemeklerini hünerli elleriyle sergileyen yarışmacılar, ödüllerini Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’...
Usta Aşçılar Ödüllerini Bakan Bozkır’dan Aldı

Bağcılar’da düzenlenen 2’inci Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’nda yörelerinin yemeklerini hünerli elleriyle sergileyen yarışmacılar, ödüllerini Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’dan aldı.

Bağcılar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliği ile düzenlenen 2’inci Geleneksel Türkiye Yemek Yarışması’nda engelli ve engelsiz yarışmacılar yörelerinin yemeklerini hünerli elleriyle sergiledi. Türkiye’nin 7 Bölgesinde düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’dan aldı.

Bağcılar Engelliler Sarayı’nın ev sahipliği yaptığı Altın Tencere Türkiye Ödülleri finali programına Bakan Bozkır’ın yanı sıra, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birçok sürprizin yer aldığı programda ‘Sev Kardeşim’ isimli şarkıyı işaret diliyle anlatan işitme engelli öğrenci izleyicilerden büyük alkış aldı. Engelli vatandaşların program boyunca ara ara yaptıkları sunumlar da programa renk kattı.

Bağcılar Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen programda Oyuncu Zeynep Özyağcılar, Sanatçı Yağız Radyo Programcısı Cem Ceminay gibi isimlerde yarışmacılara eşlik etti. Yemeklerin yapıldığı stantları tek tek ziyaret eden Bakan Volkan Bozkır, üzerine giydiği mutfak önlüğü ve şapkası ile yarışmacılarla fotoğraf çektirdi. Bozkır sonrasında kendisine ikram edilen Kayseri yağlısını tattı.

“HER BİREY TOPLUMDA EŞİT MUAMELE GÖRMEYİ HAK EDER”

Bağcılarda olmak dolayı mutlu olduğunu belirten Bakan Bozkır, “Türk milletinin kültür ve değerler sisteminin temelinde insan vardır. Yaratılışı nedeniyle müstesna yeteneklere sahip olan her birey, toplumun içinde eşit muamele görmeyi de hak etmektedir. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan engel kardeşlerimizde kendilerine imkan ve fırsat verildiğinde her kes gibi iyi bir avukat, iyi bir sporcu, iyi bir sanatçı olabileceklerini bugün burada göstermektedir. Az önce sunumlarıyla programa renk katan kardeşlerimiz, engelli kardeşlerimizin ayrıca neler yapabileceklerinin de göstergesi oldular” diye konuştu.

BAĞCILAR BELEDİYESİ PROJELERİNE BAKAN BOZKIR’DAN ÖVGÜ

Bağcılar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerden övgü ile söz eden Bozkır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı tebrik etti. Bakan Bozkır sonrasında AK Parti döneminde hayata geçen projelere ilişkin bilgiler verdi. Bozkır, “Bu arada geçtiğimiz 10 yıl zarfında yapılanları da hatırlatmakta fayda olduğunu görüyorum. İlk kez geniş kapsamlı engelliler yasası 2010 yılında çıkmıştır. Türkiye’de yaklaşık 700 bin görme engelliler için beyaz bastonun ücreti devlet tarafından karşılanmıştır” şeklinde konuştu.

Engellilere evde bakım hizmetinin yeni bir kavram gibi göründüğünü sözlerine ekleyen Volkan Bozkır, “Yıllarca beklenen, olması gereken bir kavram yine bu 10 yılda gerçekleşmiştir. 1 milyon 90 Bin kardeşimize evde bakım hizmeti sağlanmaktadır. Ayrıca yatılı bakım ve rehabilitasyon merkezleri de hizmete açılmıştır. Ayrıca yaklaşık 6 bin engelli kardeşimizde yatılı bakım hizmeti almaktadır. İşitme cihazları reçete ile ödenmeye başlanmıştır” ifadesini kullandı.

“ENGELLİ BİREYLERE İMKAN VERMEK, DURUMUNDAYIZ”

Projenin amacına ilişkin bilgiler aktaran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ”Engelli bireylerin yetenekleri hakkında toplumda daha çok duyarlılık oluşturarak birlikte yaşama kültürüne katkıda bulunmaktı. 7 Bölge’de düzenlenen 1’inci Türkiye Yemek Yarışması’nın çok ilgi görmüştü. Bunun üzerine yarışmayı uluslar arası boyuta taşıdık ve 13 ülkeden yarışmacı katıldı. Engellilere acıyarak yada onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz. Onlara imkan oluşturmak ve fırsat vermek durumundayız. Onlara fırsatlar verildiğinde neler yapabildiklerini görüyoruz. Bunun en güzel şahitliğini de bu bina gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

Programda Bakan Bozkır’a Bağcılar Engelliler Sarayı’nda eğitim gören engelli bir öğrenci tarafından bir tablo da hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim