• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2247.059 0.12
  • Dolar: 32.3319 0.09
  • Euro: 35.1859 -0.06

Üniversiteler Darıca’da buluştu

Darıca Final Okulları, Üniversite Tanıtım Günler kapsamında 41 üniversiteyi ikinci kez Darıca’da buluşturdu. Etkinlikte lise öğrencileri üniversite sınavı öncesinde üniversiteler hakkında bilgi sahibi oldu.
Üniversiteler Darıca’da buluştu

Darıca Final Okulları, Üniversite Tanıtım Günler kapsamında 41 üniversiteyi ikinci kez Darıca’da buluşturdu. Darıca Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Darıca Belediye Başkan Vekili Yılmaz Turalı, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Darıca AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Ramazanoğlu, Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi Genel Müdür Murat Kaya, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi Genel Müdür Murat Kaya bir açılış konuşması yaptı. Kaya, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu etkinliğe Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden 41 temsilci iştirak ederek sizleri biraz sonra bilgilendirecekler. Amacınız stantlarda bilgilenmek ve soru sormak olsun. Değişen sistem ve benzeri konularda bilgilenin. Gençler; dünya bütün gelişimlerini ancak ve ancak eğitimdeki kalitesiyle yerine getirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dünya artık 5’ten büyüktür. Sizden öyle bir alkış istiyorum ki Kudüs’te emperyalizme karşı mücadele eden Filistinli çocuklara gitsin alkışlarınız. Sevgili gençler dünya inançlar savaşlarını yaşadı, şimdi artık dijital savaş veriyoruz. Sizler her biriniz dünyanın en gelişmiş ülkelerinin en ileri öğrencilerinden daha ileridesiniz. Yeter ki kendinize inanın, kendinize güvenin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türk, öğün, çalış ve güven!" dedi.

KÖKLÜ VE SEÇKİN EĞİTİM KURUMLARI

Darıca Final Okulları Kurucu Temsilcisi Genel Müdür Murat Kaya’nın açılış konuşmasının ardından Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz bir konuşma yaptı. Oğuz, “Hiç şüphesiz ki liselerimizde düne göre çok daha donanımlı ve özgüvenli yetişen Türkiye’nin en seçkin beyinleri ile geleceği tasarlamak iddiası ile gündemi belirlenen Türkiye’den gündem belirleyen Türkiye’ye 2023 hedeflerine ulaştırarak geleceğin dünyasında bilgi üreterek, bilgi ve teknoloji gücünü oluşturacak gençlerini bünyelerine davet eden üniversitelere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili gençler unutmayalım ki sizlerin gelecekteki umudu, üniversite kapılarını aralama şansı, şimdi çalışma azmi, disiplin ve en önemlisi büyük düşünmenin büyük gizlisidir. Bu organizasyonların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

ALIN TERİNİN YERİNİ AKIL TERİ ALDI

Daha sonra Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuştu. Başkan Çiler konuşmasında, “Şunu biliyoruz ki, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Eğitim gerçekten bizim çok ama çok önemlidir. Bireylerin eğitilmesi, kurumların eğitilmesidir. Kurumların eğitilmesi demek, bölgenin ve ülkenin gelişmesine katkı sağlar. Değerli gençler sizlerle Sokrates’in bir sözünü paylaşmak istiyorum. Sokrates der ki; ’Eğitim bir kıvılcımla ateş yakmaktır. Boş bir kabı doldurmak değildir.’ Biz tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan bilgi toplumuna, daha sonra da teknoloji toplumuna yani sanayi de 4.0’a geçmek üzereyiz. Bugün 6 duyu organımız vardır. Altıncı duyu organı teknolojidir. Bugün alın terinin yerini, akıl teri almıştır. Artık para akılı arıyor. Katma değer üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan gelecek o ülkenin ellerinde o da sizlersiniz. Ben diyorum ki, gençler, sizler birer güneşsiniz, suya düştüğünüzde ıslanmazsınız, sizler birer altınsınız yere düşünce paslanmazsınız, yolunuz aydınlık olsun, geleceğiniz hep ışık olsun.” ifadelerine yer verdi. Gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak protokol stantları gezerek bilgi aldı. Protokolün gezisinin ardından öğrenciler 41 üniversitenin bulunduğu stantlardan hem üniversite hem de meslekler hakkında bilgi aldı. Etkinlikte yer alan üniversiteler öğrencilere kitapçıklar ve küçük hediyeler verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim