• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9118.67 0.43
  • Altın: 2324.75 0.78
  • Dolar: 32.3712 0.12
  • Euro: 34.9966 -0.12

Üçok: Gülen'in de üstünde bir isim var

Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok FETÖ yapılanması hakkında, “Teorik olarak bir numaralı isim Gülen ama pratikte bir numara yabancı bir isim ve Gülen bu bir numaranın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda hareket ediyor" ifadelerini kullandı.
Üçok: Gülen'in de üstünde bir isim var

15 Temmuz'da hem bir ihanete hem de bir kahramanlık destanına şahit olan Türkiye darbe kalkışmasını tartışmaya devam ediyor. FETÖ terör örgütünün hain teröristlerinin milli iradeye yönelik alçakça girişimini Türk halkı meydanlara inerek kahramanca püskürtmüş, tanklara ve kurşunlara göğsünü siper eden 239 vatan evladı şehit olmuştu. Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından devlet kurumları içindeki hain yapılanmanın temizlenmesi için harekete geçildi. FETÖ terör örgütünün iç yüzünü çok önce fark eden ve açtığı soruşturma yüzünden örgüt tarafından hedef haline getirilip hapis cezasına çarptırılan Hava Kuvvetleri eski Savcısı Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok'la tüm yönleriyle 15 Temmuz'u konuştuk.

Sahte emirler üretiyorlardı

FETÖ terör örgütünün TSK içindeki yapılanmasını nasıl fark ettiniz?

TSK içerisinde ilk ve son soruşturma olan Kayseri Işıkevleri soruşturmasını Hava Kuvvetleri Başsavcısı olarak ben yürüttüm. Bunların masum bir cemaat olmadığını, TSK içinde tehlikeli bir yapılanma içerisinde olduğunu, insanları fişlediğini, sahte emirler ürettiklerini tespit ettim.

TSK içindeki FETÖ'cülerin ifadelerinde dikkat çeken ne tür ayrıntılar vardı?

Gizli emirleri çalmak, insanların özel hayatlarını kayıt altına almak gibi işleri gerçekleştiren daha okuldan yeni mezun olmuş alt rütbedeki astsubay çavuşa bu cesareti nereden aldıklarını merak edip sordum. Bana ‘Sakın korkma! Senin TSK da bir sürü abin var. Seni koruyacağız. Sana hiçbir şey olmaz' dediklerini ifade etti. Gizli emiri çalmanın cezası en az 15-20 yıl. Bunu bir asker değil, ancak bir militan göze alabilir.

Alçakça iftiralar attılar

Yürüttüğünüz soruşturmadan ötürü FETÖ'den ne şekilde tehditler aldınız?

Soruşturmayı yürütürken bana karşı müthiş bir saldırı başladı. Aleyhime bir milyondan fazla haber yapmışlar. Aklınıza gelecek her türlü suçlama ve alçakça iftiralar attılar. Kendilerine dokunana nasıl acımasızca saldırdıklarını gördüm. O dönem 13 yaşında olan kızımın böbreklerini sökmekle tehdit eden mektuplar aldım.

Hakkınızdaki suçlamalardan ötürü geri adım atmayı düşündünüz mü?

O zaman bu yapılanmayı ortaya koymak için karar verdim ve çalışmalara başladım. İfadeleri alınan astsubayların ifadelerini geçersiz kılmak için hipnozla işkence yapılarak ifadelerinin alındığına ilişkin bir kampanya başlattılar. Kendi basın yayın organlarında da bu iftiraya yer verdiler. Bu olayla ilgili 34 tane rapor aldım. Darp izine ve hipnoz yapıldığına dair emare görülmemiştir denilmesine rağmen, ‘bu astsubaylar hipnoz yapıldı diyorsa doğru söylüyorlardır' raporu hazırlayan adli tıpçılarda FETÖ'cü militanlardı.

Akıl dışı bir suçlamayla hapis yattım

Hangi gerekçeyle hapis cezasına çarptırıldınız?

Sivil Yargıtay'da FETÖ'cü Yargıtay'a seçilen militan üyelerin verdiği kararla hukuk garabeti olarak tarihe geçen ‘hipnozla işkence yapmak' suçundan 7 buçuk yıl hapse mahkûm oldum ve Yargıtay tarafından da onaylandı. Sahte emir, belge ve deliller bunların savcıları tarafından iddianameye dönüştürüldü.

TSK içindeki yapılanmalarına bizzat şahit olmuş ve size yönelttikleri ithamlar yüzünden hapis cezası yatmış biri olarak FETÖ örgütünü nasıl tanımlıyorsunuz?

Bunlar çok tehlikeli. DAEŞ'ten ve PKK'dan hiçbir farkları yok. Maalesef 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün diğer kanlı terör örgütlerinden hiçbir farkları olmadığını herkes gördü. Asker kisvesine bürünmüş bu teröristler tankları halkın üzerine sürdü.

Darbe olacağını tahmin ediyordum

15 Temmuz'dan önce FETÖ'nün bir darbe kalkışması teşebbüsünde bulunacağını daha önceden tahmin ediyor muydunuz?

Bir televizyon programında Kumpas Mağdurları Derneği Başkanı olarak katıldığımda TSK içinde yüzde ellinin üzerinde bir oranda olduklarını ve en kısa sürede ortamını buldukları an darbe yapılacağını söylemiştim. O zaman inanmamışlardı. Ama maalesef dediğim çıktı. Bu örgüt sınav sorularını çalarak her yıl dört bin civarında askeri öğrenciyi TSK'ya soktu. Bu oran on yılda kırk bin kişi eder.

Sizce tehlike devam ediyor mu?

17-25 Aralıkta da silahsız bir darbe girişimine kalkıştılar. O süreçte orduyu da işin içine soksalardı yüzde yüz başarılı olurlardı.  Tehlikenin bir kartopu gibi geldiği belliydi. Bundan sonra da vazgeçeceklerini düşünmüyorum. Bu örgütü kullanan dış güçler tarafından tekrar canlandırılması için her şeyi yapacaklarını düşünüyorum. Erdoğan tehlikenin geçmediğini söylüyor ben de aynı kanaatteyim.

FETÖ vazgeçmeyecektir

Yeni bir kalkışmayı bertaraf etmek için ne gibi adımlar atılmalı?

FETÖ kolay kolay vazgeçmeyecektir. Buldukları en küçük bir fırsatta tekrar kalkışacak ve bu sefer çok daha acımasız olacaklardır. Bugünlerde yapılan temizlik operasyonları sonuna kadar devam etmeli. Bunlardan bir tane bile kalsa ülkemiz için tehlikelidir.

15 Temmuz darbesini başarısız kılan en büyük faktör nedir?

Sayın Cumhurbaşkanı teröristlerin eline geçseydi darbe başarılı olurdu. Ya da bu darbe kalkışması insanların uyuduğu vakitte yapılsaydı yine başarılı olurdu.

Soruların cevabı bulunmalı

Darbe kalkışmasında sizin en çok dikkatinizi çeken husus ne oldu?

Köprüye elli tane asker çıkıyor ama hemen çok yakında olan 1. Ordu Komutanlığı müdahale etmiyor. On tane uçak, Meclisi, Özel Kuvvetleri, Türksat'ı bombalıyor, geriye kalan F16'lar müdahale etmiyor. Bu darbede cevaplanması gereken çok soru var. Bu soruların cevabını bulup önlem almazsak yeniden böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliriz.

Siz darbe kalkışmasını nasıl haber aldınız?

15 Temmuz akşamı Balyoz kumpasıyla hapis yattığımız arkadaşlarla yemekteydik. Televizyonda yolu kapayan askerleri görünce bunun bir darbe kalkışması olduğunu anladık. Muvazzaf olanlara sıkıyönetim emri ulaştı. 37 kişilik görevlendirme listesi geldi. Ben bunları hemen Ankara KOM dairedeki arkadaşıma gönderdim. Tuğgeneral Mehmet Partigöç denen alçaktan görevlendirme listesi geldi. Hemen bu listeyi İstanbul, Ankara, İzmir Cumhuriyet savcılarına gönderdim.

Darbeye ilk biz mukavemet ettik

FETÖ mağdurları olarak darbeye karşı bir girişim içinde bulundunuz mu?

Darbeci diye suçlanan biz balyoz ekibi, darbeye ilk mukavemet edenleriz. Emniyetteki arkadaşım ‘Sizden başka kimseden bilgi alamıyoruz, ne olur elinize gelen her bilgiyi bize gönderin' dedi, biz de gönderdik. İnşallah yararlı olmuştur. FETÖ'nün infaz listesinde adı olan biriyim. Kumpas Mağdurları Derneği olarak da darbeye karşı olduğumuzu ve sonuna kadar mücadele edeceğimizi de ilk biz açıkladık.

FETÖ terör örgütü halkın bu kadar büyük bir tepki göstereceğini tahmin etmedi mi sizce?

Tahmin etmemişlerdi. Bunların planı darbeyi sabaha karşı yapmaktı. Mecburen akşam saatine çekmek zorunda kaldılar. Sabah insanlar uyandıklarında Cumhurbaşkanından birçok devlet adamına herkes esir alınmış olunacaktı. Sabah insanlar sokağa döküldüğünde de bu teröristler daha vahşi olacaktı. Eğer darbe gerçekleşseydi bugün o Pensilvanya'daki alçağın ne zaman geleceğini konuşuyor olacaktık.

Gülen'in üstünde yabancı bir isim var

Sizce Gülen'in üstünde bir başka güç daha var mı?

FETÖ terör örgütünün lideri Gülen yaklaşık 20 yıldır ABD'de yaşıyor. Amerika'ya yerleşmesinde de CIA yöneticilerinin referansları var. Bulunduğu konut CIA tarafından korunuyor. Terörist başı her zaman ABD'nin sözcülüğünü yaparak hükümete ayar vermeye kalkıyordu.  Cumhurbaşkanımız ‘FETÖ'nün bir numarası Gülen' diyor, katılıyorum, teorik olarak bir numaralı isim Gülen ama pratikte bir numara yabancı bir isim ve bu bir numaranın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda hareket ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

FETÖ büyük bir proje

ABD ısrarla Gülen'i neden himaye ediyor?

Dünyanın her tarafında okul açmak parayla pulla olacak iş değil. Cebinize otuz milyon dolar koyun ve ABD'ye gidip ücra bir köyünde bir okul açmaya kalkın bakalım açabiliyor musunuz? Bu tamamıyla büyük bir proje. Bu proje de FETÖ sahada kullanılan operasyonel güç olarak kullanılan bir terör örgütü.

FETÖ'nün TSK dışında güçlü olduğu kurumlar hangileri?

En güçlü olduğu yerlerden biri emniyet teşkilatıydı diğeri de yargı. Bunlara hâkim olunca ülkenin yönetiminde kansız bir darbe girişimde bulunabilirsiniz. Tutuklayacak ve yargı karşısına çıkarak olan savcı, yargılayacak hâkim sizden. Çok profesyonelce bir yapıları var. Neredeyse de başarılı oluyorlardı. Cumhurbaşkanı'nın sözünü dinleyelim. Tehlike geçti diyene kadar tetikte olalım. Çünkü TSK içinde hâlâ güçleri var.

TSK içinde o gece bir bölünme oldu mu sizce?

Birinci grup darbeciler, ikinci grup zımnen darbeciler, üçüncü grup fırsatçılar yani kim kazanırsa onun tarafına geçecek olanlar, dördüncü grup korkaklar, beşinci gurupsa darbecilerle ölümüne mücadele eden kahramanlar. Darbeye zımnen destek verenler ve fırsatçılar da mutlaka tespit edilmeli.

Halk tankların önüne yattı

Halkın kahramanca mücadelesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türk halkı meclisin bombalandığını, insanların üzerine uçaklardan ateş edildiğini daha önce hiç görmedi. Halkımız tankların önüne yattı. Kendi içinde tartışsa da yeri geldiğinde nasıl birlik olup mücadele ettiğini, hele ki iyi bir yöneticisi varsa ne kadar kahramanca savaştığını gördük.

Erdoğan'ın ekranda görünmesi halkın motivasyonu açısından nasıl bir rol oynadı?

Sayın Cumhurbaşkanı devlet adamlığını gösterdi, halkını sokağa davet etti, halkı da ona olan bağlılığını gösterdi. Bu darbeye tiyatro diyenlerin Erdoğan'a düşmanlığından gözlerine perde indiğini düşünüyorum.

Ahmet Zeki Üçok Kimdir

9 Nisan 1961 tarihinde Bursa'da doğan Ahmet Zeki Üçok 1981 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Hukuk fakültesini bitirip askeri hâkim olan, yüksek lisans ve doktorasını yapan Üçok, 2009 yılında FETÖ hakkında yürüttüğü soruşturmanın ardından Balyoz Davası sanığı oldu. 4 yıl 9 ay cezaevinde yattı. Üçok, davalardan dolayı iki kez TSK'dan ihraç edildi. 2013 yılında emekli edilen Ahmet Zeki Üçok'un aldığı cezaların hepsi, Anayasa Mahkemesi'nce 'hak ihlali olduğu' gerekçesiyle ya da Yargıtay tarafından bozulmasına rağmen henüz beraat etmediği için kayıtlarda sabıkalı olarak kaldı. Üçok, cezaevinden tahliye olduktan sonra kurucuları arasında Dursun Çiçek'in de bulunduğu Kumpas Mağdurları Derneği'ni kurup başkanlığını yaptı. Ahmet Zeki Üçok, evlidir ve bir kızı vardır.

***Cumhurbaşkanımız ‘FETÖ'nün bir numarası Gülen' diyor, katılıyorum, teorik olarak bir numaralı isim Gülen ama pratikte bir numara yabancı bir isim ve bu bir numaranın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda hareket ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

***FETÖ'nün planı darbeyi sabaha karşı yapmaktı. İnsanlar uyandıklarında Cumhurbaşkanından birçok devlet adamına herkes esir alınmış olunacaktı. Sabah insanlar sokağa döküldüğünde de bu teröristler daha vahşi olacaktı. Eğer darbe gerçekleşseydi bugün o Pensilvanya'daki alçağın ne zaman geleceğini konuşuyor olacaktık.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim