• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9473.71 -0.53
  • Altın: 2495.182 0.45
  • Dolar: 32.5987 0.14
  • Euro: 34.8369 0.20

TÜRKİYE’YE ÖNCÜ MERKEZ LABORATUVARI TANITILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde öncü olacak Uluslararası Merkez Laboratuvarı’nın tanıtımı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
TÜRKİYE’YE ÖNCÜ MERKEZ LABORATUVARI TANITILDI

Programda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Tanıtımını yaptığımız tesis, sadece Kocaeli’nin değil, bütün Türkiye’nin, hatta inanıyorum ki yakın coğrafyamızın en önemli referans tesislerinden birisi olacak. Sadece Kocaeli’nin halk sağlığına, su kalitesine, su ile ilgili ihtiyaçlarına cevap vermeyecek, Türkiye’nin her bir köşesinden gerek duyulacak analizler burada yapılacak. Ve inanıyorum ki yakında ünü Türkiye’nin dışına taşıyacak. Çok büyük, güçlü ve çok akıllı bir yatırım. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim. ”dedi.

 

GENİŞ KATILIM

İSU Genel Müdürlüğü tarafından 17 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilerek ülkemize kazandırılan Merkez Laboratuvarı’nın hizmete alınması nedeniyle düzenlenen programa Bakan Fikri Işık’ın yanısıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, KBB Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü,  İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, İMO Başkanı Tolga Ok, kamu kurumları ile Büyükşehir ve İSU Genel Müdürlüğü yöneticileri yanısıra vatandaşlar katıldı.

 

GENEL MÜDÜR BAYRAM,”12 YILDA 1.5 MİLYAR LİRA YATIRIM”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “İSU Genel Müdürlüğü kanunla kendisine verilmiş olan, halkına sağlıklı içmesuyu temin, etme, oluşan atıksuyu arıtıp alıcı ortama deşarj etme görevini bugüne kadar olabildiğince, maksimum standartlarda hizmet anlayışı ile vatandaşımıza sunuyoruz. Biz 12-13 yılda 1.5 milyar liranın üzerinde altyapı yatırım yaptık. Bu altyapı yatırımları; kaynak ve su temin etmek, kaynakları çeşitlendirmek, standartlara uygun altyapı ile vatandaşlara ulaştırmak, oluşan atıksuyu da ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinde arıtıp alıcı ortamlara, kirletmeden vermektir. İSU Genel Müdürlüğü, şehirde oluşan atıksuyun yüzde 99’unu arıtıp alıcı ortama veren bir kuruluştur. Bu anlamda avrupanın her şehri ile, gelişmiş ülkeler ile yarışabilen bir şehir ve yarışabilen bir büyükşehiriz.” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN ÖRNEK LABORATUVARI”

Kocaeli’nde suyun musluktan içildiğini ifade eden Genel Müdür Bayram, şunları kaydetti, “Biz diyoruz ki vatandaşımıza, suyu musluktan için. Bu sözün arkasının da sağlam olması lazım. Yani suyun her türlü analizden geçirilip, kendimiz gördükten sonra vatandaşa vermemiz lazım. Açacağımız laboratuvar ile vatandaşımıza çok daha güçlü bir şekilde bunu söyleyebiliriz. Bu tesis, şu anda Türkiye’nin örnek bir laboratuvarıdır. Bütün gelişmiş ülkelerin örnekleri izlenmiştir. Türkiye’de TÜBİTAK MAM’ın, İSKİ’nin ve Bakanlığın laboratuvarları proje aşamasında değerlendirilmiş ve en ince detaylarına kadar düşünülerek projelendirilmiş ve hayata kazandırılmıştır. “

 

“245 PARAMETRENİN ANALİZİ YAPILACAK “

Merkez Laboratuvarında 245 parametrenin analizini gerçekleştireceklerini de aktan İSU Genel Müdür İlhan Bayram, sözlerini şöyle tamamladı, “Biz bu laboratuvar açılana kadar 30 tane değişik parametrenin analizi yapıyorduk, diğerlerini de başka kuruluşların laboratuvarına gönderip yapıyorduk. Şuanda bu laboratuvarda akreditasyon yani standardizasyon kurumunun istediği bütün şartları yerine getiren bir laboratuvar hizmete açıyoruz. İçmesuyu, atıksu ve mikrobiyoloji bölümlerinden oluşuyor. 245 tane farklı parametrenin analizlerini yapacak durumdayız. Üst katında da Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı oluşturuldu. Bu laboratuvarın yapımında kendi kaynaklarımızla 17 milyon lira masraf yaptık. Laboratuvarda teknik olarak gelişmiş cihaz ve makineler kullanıldı. Dışı da bizim medeniyetimizi temsil eden Selçuklu mimarisinden yararlanıldı. Bu laboratuvarın çalışanlarımıza, kurumumuza, şehrimize, Büyükşehir Belediyemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Teşriflerinizden dolayı da teşekkür ediyorum.”

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU, “ÖNCELİĞİMİZ SU VE ALTYAPI”

Su ve altyapının öncelikleri olduğunu ifade eden Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Güzel bir tesisimizin, Kocaeli için çok çok önemli olan, sağlığımızı doğrudan ilgilendiren önemli bir tesisi hizmete alma törenindeyiz. Hepimiz sevinçliyiz, gururluyuz ve mutluyuz. Su Kanal İdaresi İSU olarak, göreve geldiğimiz günden itibaren birinci derece öncelikli hizmetlerimiz olarak değerlendirdik. Vatandaşlarımıza sağlıklı su, sağlıklı içilebilen ve kullanılabilen su temin etmek en önemli görevimiz. Sağlıklı, içilebilir suyu temin etmek insan sağlığı açısında çok önemlidir. Bunun için gözbebeğimiz gibi dikkat ediyoruz, hassasiyetle, ekibimizle başta İSU Genel Müdürlüğü olarak son derece önem veriyoruz. Su medeniyettir ve hayat kaynağımızdır. Yaptığımız yatırımlarla İzmit Körfezi temizlendi, yüzlerce çeşit balık ve canlı yaşıyor. Güzel bir tesis oldu ve Kocaeli’mize yakıştı. Sağlıklı  bir hayat için olmazsa olmaz tesislerden bir tanesi olan Merkez Laboratuvarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

VALİ GÜZELOĞLU,”İSU’YU TEBRİK EDİYORUM”

 “Hem temel insan hakkı ve hem de yaşam göstergesi olan su da dünya çapında bir kalite ve denetim düzeyi taşıyan bir törendeyiz. Özellikle ve öncelikle böylesine bir yaşam kalitesini ve bunu sağlayacak kurumsal gelişmeyi ilimizle buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanıma ve İSU Genel Müdürüme ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadeleri ile bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, ”Bugün açılan laboratuvar, dünyanın en ileri ve en üst düzeyde hem bir denetimini hem de kalitesini bizlerle buluşturuyor. Türkiye artık iddiasını lafla değil icraatla ortaya koyan bir ülke olmanın gururunu ve onurunu yaşıyor. Su zengini bir ülke değiliz, suyun kontrol edilmesi, ekonomik kullanılması ve su kaynaklarının çok iyi yönetilmesi gerekiyor. Bu bakımında da İSU’yu tebrik ediyorum. Yüzde 99 oranında atıksuyun dönüştürülmesi, ısraf edilmemesi ve tekrar kazandırılması da apayrı bir başarı örneği. Nüfus yoğunluğu Türkiye’nin yoğun büyük şehrinde bunu sağlamak takdir edilesi bir başarı ve şüphesiz alkışlanacak bir başarıdır. Tesisimizin ilimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. ”dedi.

 

BAKAN IŞIK,”KOCAELİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

 “Şehrimiz ve ülkemiz için böylesine bir kazanımın tanıtım töreninde bulunmaktan ve bu heyecanı paylaşmaktan dolayı mutluyum” ifadelerini kullanan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,” Kocaeli, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bu şehirde yaşamak gerçekten bir ayrıcalık. Burada yaşıyor olmak, aslında her şeye kolayca ulaşıyor olmak anlamına geliyor. Dünyanın nimetlerinden en hızlı faydalanan noktalardan, pozisyonlardan birindeyiz. Bu şehir gerçekten kabına sığmayan bir şehir. Türkiye’de en hızlı gelişen şehirlerden bir tanesi de Kocaeli’dir. Bugün Kocaeli nüfusu 1 milyon 830 bin dir. Yoğun ve dinamik bir şehirde özellikle kamunun bu hıza yetişmesi çok kolay değildir. Kocaeli, kamunun şehrin gelişme hızına yetişememesinin bedelini çok fazla ödedi. Maalesef Türkiye’nin altyapısının en kötü olduğu şehirlerden biriydi Kocaeli. Üst yapıya yapılan yatırımlar, olağanüstü durumlar ile yerle bir oluyordu. Bugün Karamürsel’den Kandıra’ya, Dilovası’ndan Çayırova’sına kadar altyapısını  tamamen çözen bir şehir haline geldi. Bunda Kocaeli hizmet sınırlarının genişlemesinin çok büyük rolü oldu. O günden bugüne kadar Büyükşehir Belediye başkanımız, güçlü bir ekibi ile gece gündüz çalışıyor. ”dedi.

 

“LABORATUVAR REFERANS OLACAK”

Merkez Laboratuvarı’nın yakın coğrafyada en önemli referans tesislerden biri olacağını da ifade eden Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü, ”Tanıtımını yaptığımız tesis, sadece Kocaeli’nin değil, bütün Türkiye’nin, hatta inanıyorum ki yakın coğrafyamızın en önemli referans tesislerinden birisi olacak. Sadece Kocaeli’nin halk sağlığına, su kalitesine, su ile ilgili ihtiyaçlarına cevap vermeyecek, Türkiye’nin her bir köşesinden gerek duyulacak analizler burada yapılacak. Ve inanıyorum ki yakında ünü Türkiye’nin dışına taşacak. Çok büyük bir yatırım, güçlü ve çok akıllı bir yatırım.”

 

“KURUMSALLAŞAN İSU, ÖNEMLİ HİZMETLER YAPIYOR”

İSU Genel Müdürlüğü’nün önemli yatırımlar ve çalışmalar yaptığını da sözlerine ekleyen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sözlerini şöyle tamamladı, ”İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi içerisinde gerçekten kurumsallaşmasını en üst noktaya taşımış Genel Müdürlüğümüz. İl Başkanlığım döneminden beri yakından takip ediyorum; kurumsal davranış, halkla ilişkilerdeki davranış, hizmet kalitesi, sistemlerin otomatik takibi, scada gibi, Türkiye’de pek çok yerde adının dahi bilinmediği sistemleri Kocaeli’ne kazandırmak. Hem hizmette maliyet etkin, verimli bir hizmet sunabilmek, hem de çalışanları bu ölçüde eğitmek, donatmak, geliştirmek çok büyük bir maharet istiyor. İSU, bunu başarmış bir kurumumuz ve Genel Müdürlüğümüz. Ben, görevi aldığı günden bu güne kadar bu konuda gerçekten çok büyük disiplin ve özveri ile çalışan Genel Müdürümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu gayretli, dirayetli ve kararlı çalışma, inanın bugün İSU’yu, Türkiye’deki su ve kanal idareleri içerisinde en iyi noktaya taşımıştır. Kendi nüfus ölçeğine göre, bana göre, Türkiye’de en iyi hizmeti veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğüdür. Ben bu kalitenin daha da artacağına inanıyorum. İSU’ nun yaptığı iş, halkın sağlığına en fazla doğrudan ilgilendiren birinci iştir. Su hayattır ama aynı zamanda sağlıktır. Su kalitesi hem insan sağlığını hem de toplum sağlığını en fazla en doğrudan etkileyen faktördür. Bu bilinçle yapılan gerçekten yatırımlar hepimizin göğsünü kabartıyor. Ama bütün yapılan işlerin, iyi mi, doğru mu yapıldığı, sonuçta vatandaşın içtiği, kullanılan suyun, denize boşaltılan suyun kalitesi nedir diye sorduğumuzda işte bu gibi soruların cevabını en iyi şekilde verirsiniz. Bu muhteşem tesisin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

BAKAN IŞIK’A MİNYATÜR TABLO

Yapılan konuşmaların ardından İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, tanıtım programına katılımından dolayı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a minyatür sanatçısı Özcan Özcan tarafından yapılan minyatür tablo hediye etti. Kent Konseyi Çevre Komisyonu’da çevreye yaptıkları katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na çiçek hediye etti. Müftüsü Yusuf Doğan’ın yaptığı duanın ardından Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler İçmesuyu, Atıksu ve Mikrobiyoloji Laboratuvarlarını gezerek incelemelerde bulundular. Programa katılanlara kokteyl ikramında bulunuldu.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim