• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 14°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8904.46 2.14
  • Altın: 2240.205 -0.18
  • Dolar: 32.3363 0.08
  • Euro: 35.099 -0.28

Türkiye'nin Tek Hayvan Hastanesi Yaralı Hayvanlara Şifa Oluyor

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı bünyesindeki hayvan hastanesi, yaralı hayvanlara şifa oluyor.
Türkiye'nin Tek Hayvan Hastanesi Yaralı Hayvanlara Şifa Oluyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ve Doğu Marmara Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi olarak Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde hizmet veren Hayvan Hastanesi, doğada bir şekilde zarar görmüş veya hasta olmuş hayvanlara şifa oluyor. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 3 bin 600’ü aşkın hayvana ev sahipliği yapan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi içerisinde bulunan Hayvan Hastanesi’nde görev yapan veterinerler, ilgili kurumlar tarafından kendilerine getirilen hayvanları büyük uğraşlar sonucu sağlığına kavuşturarak tekrar doğal ortamına bırakılması için yetkililere teslim ediyor.
“Hayvanat bahçemiz Türkiye’de hayvan hastanesinin olduğu ve karantinanın olduğu tek yer”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Hayvanat bahçemiz Türkiye’de hayvan hastanesinin olduğu ve karantinanın olduğu tek yer. Bu bölge Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış durumda. Aynı zamanda burası Doğu Marmara Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi. Yavrular dünyaya geldiğinde anneler bakmadığı zaman burada karantinaya alıyoruz. Hayvanları burada belirli bir boyuta, yaşa getiriyoruz. Sonra tanıştırma kafeslerinde grupla tekrar tanıştırarak o alana alıyoruz. Hastalanan rahatsızlanan hayvanları burada tedavi ediyoruz” dedi.

fft256_mf20341262.jpeg
“Hayvanları burada ücretsiz tedavi ediyoruz”
Yaralı hayvanları tedavi ederek doğaya bıraktıklarını belirten Aydın, “En önemli özelliğimiz doğada yaralanmış hayvanları burada tedavi ediyoruz. Hayvan Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Şubesinin getirmiş olduğu siyah leylekler var. 2 ay önce kanatlarından yaralanarak getirilen 2 atmacamız var. Bu tür hayvanları burada ücretsiz tedavi ederek iyileşme süresi verimli geçenleri ve doğaya bırakıldığında yaşamlarına devam edip doğal bir av olmayacakları doğaya bırakıyoruz. Bu işlemi Orman Su İşleri Bakanlığı yetkilileri yapıyor” şeklinde konuştu.

fft256_mf20341274.jpeg

“Doğada yaşayamayacak hayvanlara burada bakıyoruz”

Yaralı hayvanları iyileştirmelerine rağmen doğada yem olabilecek olanlara hayvanat bahçesinde baktıklarını söyleyen Aydın, “Hayvan artık doğaya bırakıldığı zaman yaşamına devam edemeyecek veya ölebilecek durumda ise yani doğal bir av olmuşsa artık onu burada uygun kafeslerde yaşamına devam etmesini sağlıyoruz. En önemli örnekler leyleklerimiz var. Çoğunun kanadı vurulmuş uçuş yetisini kaybetmiş. Burada açık alanda rahat bir şekilde günde iki öğün balıkla beslenerek sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. Bir adet kara akbabası vardı. Kanadından yaralıydı. Bu tür canlılar tedavi olduktan sonra artık uçma yetisini kaybettiği için biz bunlara burada uygun bir yaşam alanı sağlıyoruz. Karantina ve hayvan hastanemiz bu gibi görevleri yapıyor” ifadelerini kullandı.
“Burada hayvanlara endoskopi ve otopsi yapıyoruz”

Hayvan hastanesinde öğrenciler için bazı çalışmalar yaptıklarının altını çizen Aydın, “Burası bir eğitim merkezi olduğu için biz bazı okullarla yapmış olduğumuz etkinliklerde burada çeşitli kuşların endoskopi yapılarak cinsiyet belirleme veya küçük canlılarda otopsi gibi işlemler yaparak özellikle lise çağındaki öğrencilerin yaşayarak öğrenmesine katkıda bulunuyoruz” dedi.

fft256_mf20341280.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim