• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2324.743 0.79
  • Dolar: 32.3404 0.20
  • Euro: 34.913 0.29

Türkiye’nin Kalkındığını Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor ama biri yer biri bakarsa olmaz. Herkesin büyümeden, kalkınmadan nasibini alması lazım” dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,...
Türkiye’nin Kalkındığını Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor ama biri yer biri bakarsa olmaz. Herkesin büyümeden, kalkınmadan nasibini alması lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Polatlı ilçesini ziyaret etti. Polatlı’nın girişinde Kılıçdaroğlu’nu traktörleriyle çiftçiler karşıladı. Meydanda toplanan halka seslenen Kılıçdaroğlu, “13 yıldır iktidardalar hangi sorunuzu çözdüler. Diyorlar ki; ‘yol yaptık’ sadece Cumhuriyet tarihinde değil dünya tarihinde yol yapmayan hükümet yok ki. Her hükümet yol yapar. Her hükümet köprü yapar. Hükümet olmanın şartı şudur; hükümet varsa 17 milyon yoksul olmaz. Hükümet varsa 6 milyon 250 bin işsiz olmaz. Hükümet varsa dünyanın en pahalı mazotu çiftçiye satılmaz” şeklinde konuştu.

“SÖZÜM SÖZ İLK BİR YIL İÇİNDE ÇİFTÇİNİN MAZOTU ÇATLASALAR DA, PATLASALAR DA VALLAHİ DE BİLLAHİ DE 1,5 LİRA OLACAK”

Mazotun litresini çiftçi için 1,5 TL yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“İtiraz ediyorlar. Nasıl yaparsın diyorlar. Rafineride işliyoruz bende biliyorum. Benzin istasyonunda satıyoruz bende biliyorum. Peki fiyatı kaç? 1 lira 21 kuruş. Kaça veriyorsun gemilere 1 lira 21 kuruş, kaça veriyorsun yatlara 1 lira 21 kuruş. Ben ne diyorum, köylünün kullandığı mazotu köylüye 1,5 liradan vereceğim diyorum. Yata itiraz etmiyorsun, gemiye itiraz etmiyorsun. Onların aklında şu var. Çiftçiye 1,5 liradan verirsek, çiftçi depoyu fulleyecek Kanarya Adalarına tatile gidecek diye düşünüyorlar. Çiftçi tarlaya gidecek kardeşim. Ekecek çiftçi, Türkiye’yi doyuracak, dünyayı doyuracak çiftçi ve kazanacak. İnciden vergiyi sıfırladılar, pırlantadan vergiyi sıfırladılar, mücevheratta sıfırladılar ben bir şey dedim mi? Demedim. Onların dünya görüşü o. Orada sıfırlarlar. Benim dünya görüşüm ne? Emekten yana, üretenden yanayım, çalışandan yanayım. Sen ne yaptın incide, pırlantada vergiyi sıfırladın. Bende çiftçinin kullandığı mazotta sıfırlıyorum. Bana niye itiraz ediyorsun. Sözüm söz ilk bir yıl içinde çiftçinin mazotu çatlasalar da, patlasalar da vallahi de billahi de 1,5 lira olacak. Sanıyorlar ki çiftçi biraz para kazansa doğru koşacak İsviçre Bankalarında hesap açacak. Yok öyle bir şey. O kadar parası yok çiftçinin zaten. Çiftçi kazanırsa huzur olacak, köyde huzur olacak, bereket olacak, esnaf kazanacak, herkes kazanacak, kim kaybedecek hortumcular kaybedecek. Bende onu istiyorum zaten.”

“BEN HİÇBİR ZAMAN DEVLETİN KAYNAKLARINI NE KARDEŞLERİME, NE YANDAŞLARIMA PEŞKEŞ ÇEKTİRMEDİM”

Borçları taksite bağlayacağını ve faizlerin büyük bir kısmını sileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Kredi kartı borcu, tüketici kredisi borcu, faizlerin en az yüzde 80’nini sileceğim. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapar. Ben yaparım. Bir şeyi Ankara’daki beylerden çok ama çok daha iyi bilirim. Ben kul hakkı niçin yenmez onu çok iyi bilirim. Benim yedi kardeşimden tanıdığınız var mı, köşeyi döndü diye duyduğunuz var mı? Hiç yok Allah’a çok şükür. Hepimiz geçiniyoruz. Kimisi emekli işçi, kimisi emekli memur, kimisi kahve çalıştırıyor. Ben hiçbir zaman devletin kaynaklarını ne kardeşlerime, ne yandaşlarıma peşkeş çektirmedim. Kul hakkı yemenin günah olduğunu çok iyi biliyorum. Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor ama biri yer biri bakarsa olmaz. Herkesin büyümeden, kalkınmadan nasibini alması lazım” ifadelerini kullandı.

Çalışan emeklinin aylığından yüzde 15 sosyal güvenlik destek priminin kesildiğine değinen Kılıçdaroğlu, “Çalışan emekli cezalandırılıyor. Sen ne yapıyorsun emekli aylığını kesiyorsun. Bu zulümden de seni kurtaracağım esnaf kardeşim” dedi.

“POLATLI’YA ÜNİVERSİTEYİ ALLAH’IN İZNİYLE BİZ KURACAĞIZ, BİZ YAPACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Polatlılar diyorlar ki, ‘niçin bizde fakülte yok’. Polatlı’ya fakülte değil, Polatlı’ya üniversite lazım. Ankara üniversiteye doydu. Yer bile yok Ankara’da. Polatlı burada. Burnunun dibinde. Göreceksiniz Polatlı’ya üniversiteyi Allah’ın izniyle biz kuracağız, biz yapacağız. Sevgili anneler sizin ellerinizden öpüyorum. Sana sözüm söz Kılıçdaroğlu sözü, bu güzel ülkede hiçbir aile ‘ben yoksulum’ demeyecektir. Yoksulluğu bu ülkede tarihe gömeceğim.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı meydana getirilen maket gemi ve oyuncak bir traktörün üzerinde yazan ’CHP iktidarında mazot 1,5 TL’ yazısı dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay mitingine gitmek üzere Polatlı’dan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim