• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Türkiye’nin İlk Uydu Merkezi Açıldı

Türkiye’nin ilk uydu merkezini açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım niteliği taşıyor" dedi.Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon...
Türkiye’nin İlk Uydu Merkezi Açıldı

Türkiye’nin ilk uydu merkezini açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım niteliği taşıyor" dedi.

Türkiye’nin ilk uydu test tesisi TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Mehmet Çelik, TÜRSAT Genel Müdürü Ensar Gül ve çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.

“KAÇAK DÖVÜŞTÜLER”

Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasına giren TUSAŞ’ın Türkiye’nin gurur kaynağı haline geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz bu listeye en az 20 şirketle girmek olmalıdır. Bildiğiniz gibi şuanda dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması içerisinde 42 şirketle yer alıyoruz. Aynı başarıyı savunma sanayi alanında da göstereceğimize inanıyorum. TUSAŞ bu listeye ilk giren Türk şirketi olarak öncülük görevini yerine getirmiş bulunuyor” dedi.

“BEN BİRAZ TEZ CANLIYIM”

2023 yılında TUSAŞ’ı her bakımdan çok daha ilerde, çok daha büyük projelerin içerisinde görmek istediklerini ifade eden Erdoğan, "Milli muharip uçağımızla ilgili karar savunma sanayi icra kurulundan bildiğiniz gibi çıkmış bulunuyor. Bu uçağı 2023 yılında semalarımızda, 2030 yılında da Hava Kuvvetlerimizin envanterinde görmeyi arzu ediyoruz. Ben biraz tez canlıyım, aslında bunu öne çekmenin gayreti içerisinde de olmamız lazım. Ne kadar öne çekebilirsek o kadar isabetli olacak” diye konuştu.

"UZAYA İLK ADIM"

Tesisin önemine değinen Erdoğan, "Bu tesis bizim için gerçek anlamda uzaya ilk adım niteliği taşıyor. Türkiye 12 yıldır pek çok alanda hayata geçirmiş olduğu ilklerinden birini de böylece uzay çalışmaları alanında gerçekleştirmiş oluyor" dedi.

TÜRKİYE’NİN İLK UYDU MERKEZİ

Yatırım maliyeti Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Türksat A.Ş. tarafından karşılanan USET Merkezi, GÖKTÜRK-1 projesi kapsamında TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. yerleşkesinde kuruldu. İşletme hakkı TUSAŞ’A verilen USET Merkezi’nin temeli, 29 Ekim 2011 tarihinde atıldı. 9 bin 800 metrekare kapalı alana ve 3 bin 300 metrekare- yüz bin sınıfı temiz odaya sahip olan merkezde, uyduların fırlatma esnasında ve uzayda görevi boyunca maruz kalacağı mekanik, ısıl, akustik ve elektromanyetik etkileşim ortamları oluşturabilecek ve uluslararası standartlarda kalifikasyon testleri gerçekleştirebilecek. Merkezde, GÖKTÜRK-1 uydusu ile Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat-6A’nın montaj yapımı, ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim