• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.099 1.42
  • Dolar: 32.3328 0.26
  • Euro: 35.0976 -0.02

Türkiye’den ’’Ata Yurda’’ Yeni Yatırımlar

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde kurulan Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’ne bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla destek veren Türkiye, Türkistan şehri ve üniversiteye yönelik yatır...
Türkiye’den ’’Ata Yurda’’ Yeni Yatırımlar

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde kurulan Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’ne bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla destek veren Türkiye, Türkistan şehri ve üniversiteye yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak 15-17 Nisan 2015 tarihlerinde bu ülkeye yapacağı ziyarette, Türkistan şehrine Türkiye tarafından yapılan yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımların açılışı yapılacak, 4 milyon dolar tutarında da yeni projelerin temeli atılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında, Türkistan şehrinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi yanına yaptırılan cami ile üniversite kütüphanesinin açılışı yapılacak, üniversite spor sahasının ve yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yerleşke yakınına inşa edilecek caminin temeli atılacak.

Türkiye’nin üniversite ve Türkistan şehrine yönelik yatırımları hakkında bilgi veren Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Nursoy, Türkiye’nin şimdiye kadar üniversiteye 200 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti kapsamında geleceği Türkistan şehrinde üniversite ziyaretini heyecanla beklediklerini ifade eden Nursoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri sırasında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi yanına yaptırılan caminin açılışını yapacaklar. Ayrıca üniversitemizde yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak ve üniversitemizin bitişiğinde yer alacak caminin temeliyle birlikte, 400 bin kitaplık kütüphanemizin açılışını da gerçekleştirecekler. Ayrıca üniversiteye yine Türkiye tarafından finanse edilen bir spor sahası inşaatının da temeli atılacak yatırımlar arasında” diye konuştu.

Üniversite yerleşkesinde inşa edilen ve açılışı yapılacak olan kütüphanenin 8 milyon dolara mal olduğunu ifade eden Nursoy, temeli atılacak spor sahasının da yaklaşık 700 bin dolara yapılacağını kaydetti.

Yaklaşık 14 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede caminin de büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Nursoy, bunun için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından üniversite yerleşkesi yakınında cami yapılacağını, bunun maliyetinin de 3 milyon dolar civarında olacağını kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nin hemen yanında inşa edilen 3 bin kişilik cami ise 10 milyon 461 bin dolara yapıldı.

ERDOĞAN’A FAHRİ PROFESÖRLÜK UNVANI VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkistan şehrini ziyareti sırasında Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanı verilecek.

Erdoğan’a bu unvanın verilmesinin Ahmet Yesevi Üniversitesi Senatosu tarafından oybirliği ile kararlaştırıldığını belirten Nursoy, “Sayın Cumhurbaşkanımıza fahri profesörlük unvanı verilmesi, üniversite senatosu özel oturumunda oybirliğiyle kararlaştırıldı. Kendisine ziyareti sırasında Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve Türk halklarına olan desteklerinden dolayı fahri profesörlük unvanı takdim edilecek” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim