• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 16°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.00
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

“Türkiye’deki En Tehlikeli Trend...’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’deki en tehlikeli trend partilerin gittikçe kimlik siyasetine yönelmiş olmalarıdır. Yani partiler etnik ve mezhebi veya bölgesel kimliklere göre tanımlanır hale geld...
“Türkiye’deki En Tehlikeli Trend...’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’deki en tehlikeli trend partilerin gittikçe kimlik siyasetine yönelmiş olmalarıdır. Yani partiler etnik ve mezhebi veya bölgesel kimliklere göre tanımlanır hale geldi” dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda verilen akşam yemeğinde partililerle bir araya geldi.

’’İSTANBUL’U İHMAL EDEN HERHANGİ BİR SİYASİ HAREKETİN KALICI OLMASI DA MÜMKÜN DEĞİLDİR’’

Seçim öncesi istişare amacıyla düzenlenen gecede kürsüye davet edilen Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’de her seçimin sadece ülkemizin değil dünyanın gidişatını etkileyecek önemli sonuçları olmuştur. 7 Haziran seçimleri de böyle bir seçimdir. 7 Haziran seçimlerine giderken bütün illerimiz önem taşıyor. Hiçbir ilimiz yok ki diğerinden daha öz önemli olsun. Onun için son iki hafta içerisinde 28 ilimizi dolaştık, inşallah gücümüz yettiğince ülkemizin her bir ilini dolaşmaya devam edeceğiz. Ama şunu da ifade etmemiz gerekir ki İstanbul bütün illerimizin hülasasıdır. İstanbul tarihin hülasasıdır. İstanbul istiklalin önsözüdür. Dolayısıyla İstanbul’u ihmal eden herhangi bir siyasi hareketin kalıcı olması da mümkün değildir” dedi.

’’TÜRKİYE’DEKİ EN TEHLİKELİ TREND...’’

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye’deki en tehlikeli trend partilerin gittikçe kimlik siyasetine yönelmiş olmalarıdır. Yani partiler etnik ve mezhebi veya bölgesel kimliklere göre tanımlanır hale geldi. Suriye ve Irak’ı yıkan temel faktörlerden birisi ülkelerinin bütününü kuşatan siyasi hareketlerin olmayışıdır. Suriye’deki Baas Partisi bir tek etnik ve mezhebi gruba hitap eder temelde. Irak’taki siyasi gruplara bakın ya Kürt partisi olarak anılır, ya Arap partisi, ya Türkmen partisi, ya Sünni partisi, ya Şii partisi. Bir tek 2009’da bizim de desteklediğimiz Irakiye modeli vardı ama maalesef seçimi kazanmasına rağmen bir şans verilmedi. Ve Irak, Suriye ve birçok ülkede bu kimlik siyaseti bir parçalanmaya yol açtı."

"Şunu gururla ifade ediyorum; Türkiye’nin bütününde aynı coşkuda miting yapabilen tek parti AK Partidir" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hatta coşkulu, coşkusuz miting yapabilen parti AK Partidir. Bu bizim için şunu gösterir nasıl bütün Türkiye’nin illerine ve bölgelerine gidiyor isek İstanbul’da da ulaşmayacak kimlik, gitmeyeceğimiz bölge, gitmeyeceğiz mahalle olmayacak. Birileri şunu diyebilir ‘bu ilçe benim kalem.’ Biz o kalenin bütün taşlarına elimizi değeceğiz. Birileri şunu diyebilir ‘şu toplum benim arkamda.’ O toplum kesiminin her bir ferdine gidip ulaşacağız. Birileri diyebilir, ‘şu mahalleler kurtarılmış bölge’, biz diyeceğiz ki; İstanbul bir kez kurtarıldı. İstanbul’un her bir yeri bizim için kurtarılmıştır. Kimse şu veya burada burası benim kalem, burası benim etki alanım deme hakkına sahip değil. Bize oy versin vermesin herkesin elini tutacağız. Herkesle gönül gönüle konuşacağız."

Esenler ile ilgili yapılan dev şehir parkı projesi üzerinden Gezi Parkı eylemcilerine mesaj gönderen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Taksim’de taşınan 10-12 ağaç için İstanbul’u nerede ise yakıp yıkacak vandalizme yönelenlere bir mesaj bir ders, bir güçlü tepki gösterilmiş olacak. Hem yaşanabilir konutlar yapacağız, hem tarihi koruyacağız, hem yeni bir İstanbul inşa edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim