• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2492.263 0.33
  • Dolar: 32.5484 0.02
  • Euro: 34.6571 0.04

"Türkiye’de İktidar Sorunu Yok, Muhalefet Sorunu Var!"

AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, "Gerçekten Türkiye için iktidar sorunu yoktur, muhalefet sorunu vardır. Muhalefetinde bu kadar eksik vizyonuyla iktidarın yaptıklarını, vizyonunu yakalaması...
Türkiye’de İktidar Sorunu Yok, Muhalefet Sorunu Var!

AB Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, "Gerçekten Türkiye için iktidar sorunu yoktur, muhalefet sorunu vardır. Muhalefetinde bu kadar eksik vizyonuyla iktidarın yaptıklarını, vizyonunu yakalaması mümkün değildir" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi’nin son bir yıl içerisinde ileri belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projeler Bayrampaşa’nın Altın yılı Özel Programında anlatıldı. Titanic Business Hotel’de Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Baş Danışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekilli adayları katıldı.

“YAŞANAN KURAKLIKTA KİMSENİN EVİNDE SU KESİNTİSİ YAPILMADI”

Programda yaptığı konuşmada Bayrampaşa Belediyesi’nin hizmet projelerinden övgü ile söz eden Bakan Bozkır, AK Parti belediyelerinin vatandaş odaklı başarılı hizmet projelerine imza attığının altını çizdi. Bakan Bozkır, "CHP dönemindeki belediyeleri hatırlatmakta fayda var, çöpler toplanmazdı. Toplanan çöpleri bir yere toplarlardı. İnsanlar ölürdü. Hatırlayanınız vardır. Sular akmazdı. Mahallelere arazözlerle su dağıtılırdı. Hanımlarımız arazözün peşinde ellerinde bidon, su almak için koşturur dururlardı. Geçen sene kuraklık yılıydı. Kimsenin evinde bir damla su kesilmedi. Hesap kitap meselesi. 140 kilometrelerden borular döşendi. Sular getirildi. Herkesin evinde şarıl şarıl sular akıyor” ifadelerini kullandı.

“HAVA KİRLİLİĞİNDEN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Geçmiş yıllarda yaşanan hava kirliliğinden artık söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Bozkır, “Hava kirliliğinden insanlar ölecekti Bugün hava kirliliğinden kimse bahsetmiyor. Neden? Çünkü ısıtma sistemleri, doğalgaz hepsi geldi. Bu ülkede yemyeşil 3 buçuk milyar ağaç dikildi” diye konuştu.

Muhalefete yüklenen Bozkır, “Türkiye’de öyle bir muhalefet var ki 1970’li yıllarda birinci köprüye karşı çıkarken ne gerek var saatlerce bekliyoruz ama ne olacak bekleriz gezeriz diyen zihniyet. Bugün aynı zihniyet Ya Marmaray’ı yaptın ama su falan damlıyor diyorlar. Yani öyle bir ifadeleri var ki su bassa Marmaray bitse sevinecek Türk vatandaşları var. 2 milyon kişi fayda görüyor bundan. Metrobüs yapıyorsun, ya bunun kapısı neden soldan açılıyor. Sağdan açılsa daha iyi olmaz mıydı diyorlar” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN İKTİDAR SORUNU YOK, MUHALEFET SORUNU VAR”

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan metro hattı ile ilgili konuşan Bozkır, “Millet diyor ki ya bunu ne zaman yaptınız ne zaman açıldı. Bu metro istasyonu da ne güzel olmuş Allah razı olsun ama bir görseydik, haberimiz olsaydı. Başbakanımız 3 katlı bir tünel açıkladı. Türkiye’de yok, dünyada yok. Ya diyorlar 3 katlı olur muymuş birader? Yavaş yavaş yap 3,5 sene sürsün ne acelemiz var. Bu kadar da çalışmak olmaz ki bizim düşünmediğimizi sen yapıyorsun. Bizim zaten düşünemediğimizi zaten yapma imkanımız yok” şeklinde konuştu.

“Her yaptığımızı söyleyince de biz mahcup oluyoruz” diyen Bozkır, şunları kaydetti:

“Yapma kardeşim, söyleme yaptığını ben de seçim kazanayım diyorlar. Böyle bir muhalefet olunca. Gerçekten Türkiye için iktidar sorunu yoktur, muhalefet sorunu vardır. Muhalefetinde bu kadar eksik vizyonuyla iktidarın yaptıklarını, vizyonunu yakalaması mümkün değildir.”

“BAYRAMPAŞA’YA İMAM HATİP LİSESİ KAZANDIRDIK”

Belediye başkanı olduğu dönemde Bayrampaşa’da imam hatip lisesi olmadığına değinen Başkan Aydıner de, “Bir ilçede İmam hatip Lisesi’nin olmayışı hakikaten üzücü bir durum. Allah vesile eyledi. Emeği geçenlerden de Allah razı olsun. Kocatepe’de imam hatip lisesi olarak adlandırdığımız bina yıllardan dolayı bir takım nedenlerden dolayı yapılamamıştır. Ama geldik araştırdık. Binanın yıkılması gerekiyordu. Yeniden yaptırdık. Orayı inşallah 2015 2016 öğretim yılı içerisinde açacağız” diye konuştu.

BAYRAMPAŞA’DA BİR YILDA ÇOK SAYIDA HİZMET PROJESİ HAYATA GEÇTİ

İlçede yapılan diğer faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Atila Aydiner, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüğünü Bayrampaşa’da açtık. Belediyemizle onunla ilgili koordinasyon yapıyoruz ve halkımızın ihtiyaçlarını buradan gideriyoruz. En önemli projemiz 350 kişilik Down Sendromlu ve Otistik okulumuzu Allah nasip ederse açıyoruz. Bunun dışında elimizde 7 tane bilgi merkezlerimiz var. Allah nasip ederse bu sayıyı 11 mahallede 11 ‘e çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim