• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 17°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9456.73 -0.71
  • Altın: 2493.814 0.39
  • Dolar: 32.5935 0.13
  • Euro: 34.7681 0.01

"Türkiye’de İktidar Sorunu Yok, Muhalefet Sorunu Var"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye için olmaması gereken bir muhalefet bulunduğu vurgulayarak, “Türkiye’de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var” dedi.Bakan Bozkır,...
Türkiye’de İktidar Sorunu Yok, Muhalefet Sorunu Var

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye için olmaması gereken bir muhalefet bulunduğu vurgulayarak, “Türkiye’de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var” dedi.

Bakan Bozkır, bir dizi ziyaret kapsamında geldiği Adana’da son olarak AK Parti Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Bakan Bozkır, AK Parti’nin bu noktalara kolay gelmediğinin altını çizerek, “Adeta çok büyük bir kayayı ite kalka, yorularak büyük efor sarf ederek dağın tepesine taşıdık. Oraya taşımak ne kadar zorsa, orda tutmak da o kadar zor. Bunun mutlaka orda kalmasını, hatta bir sonraki dağın tepesine çıkarmamız lazım. Nereden nereye geldik hatırlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozkır, Türkiye’de demokrasi alanında 2 bin yasa değiştirildiğini kaydetti. Siyasi reformların tamamen AK Parti zamanında yapıldığını ve kendisinin de bu süreç içinde bizzat olduğunu aktaran Bozkır, “Bu kanunlar yazı verdiğimiz, meclisten geçiverdi gibi olmadı. Bunların hepsi o zamanın şartlarında milli güvenlik kurulu genel sekreterliğinde tartışılan yasalar oldu ve bendeniz gidip generallerle pazarlığı yapan kişi bendim. Ama bir şey vardı o da şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın biliyorduk ki arkamızda bütün gücüyle duruyor. Onun verdiği güçle demokrasi alanında buralara kadar gelebildik. Siyasi istikrar sağlanıyorsa, onun arkasında iktisadi istikrarın gelmesi mümkün hale geliyor” şeklinde konuştu.

“BARIŞ SÜRECİ BÜYÜK MEŞAKKATLERLE GİDİYOR”

Türkiye’nin 12 senedir siyasi ve ekonomik istikrarını sürdürdüğünü hatırlatan Bozkır, şunları aktardı:

“AK Parti iktidara geldiğinde kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı, bugün 11 bin 500 dolar. Türkiye 250 milyar dolarlık bir ülkeydi, bugün 820 milyar dolar. Her şeyde 3’e katladık. Şimdi bunları da 2’ye katlama imkanımız var. Yani yeni Türkiye dediğimiz aslında 2 trilyon dolarlık Türkiye’den bahsediyoruz. 500 milyar dolarlık bir ihracattan bahsediyoruz. Kişi başına 25 bin dolarlık milli gelirden bahsediyoruz. Dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına giren bir Türkiye’den bahsediyoruz. Ama sade o da değil yeni Türkiye ile birlikte başka şeylerden de bahsediyoruz. Demokrasi de ileriye gitmiş, etnik kimliğine bakılmaksızın, dini inancına bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın herkesin bu ülkede birinci sınıf vatandaş olduğu, herkesin bu ülkede yaşamaktan huzur duyduğu bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Onun için bu barış süreci dediğimiz büyük meşakkatlerle gidiyor tabi. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eğlesin. Onlar sayesinde bu süreç yürüyor. İnşallah bu da sonuçlanırsa herkesin gıpta ettiği, ulaşmaya çalışacağı örnek bir ülke haline geleceğiz.”

Bakan Volkan Bozkır, Türk Hava Yolları’ndan örnek vererek, “Türk Hava Yoları’nın 20 tane uçağı vardı AK Parti iktidara geldiğinde. Bugün 280 uçağı var. Anlaşması yapılmış uçaklarla 450 uçağı olacak. Dünyada 108 ülkeye uçuyor, 180 destilasyona uçuyor. Bu ülkelerdeki tüm hava yollarının belini kırmış vaziyette. Birçok havayolu şirketi battı. Türk Hava Yolları onlar batarken nerden nereye geldi” dedi.

“TÜRKİYE’DE İKTİDAR SORUNU YOK, MUHALEFET SORUNU VAR”

Muhalefeti de eleştiren Bozkır, “Türkiye için olmaması gereken bir muhalefet var. Türkiye’de iktidar sorunu yok, muhalefet sorunu var. Her şeye ‘hayır’ demek üzerine. Şimdi diyoruz ki ‘İstanbul’a bir köprü daha yapacağız.’ ‘Canım ne gerek var. Köprüyü ne yapacağız’ diyor. İlk köprüde de böyle oldu” diye konuştu.

23 milyon gencin eğitim sisteminde olduğunu ve bu nüfusun yaklaşık 10 ülkenin nüfusu kadar olduğunu ifade eden Bozkır, “Genç bir nüfusumuz var. Eskiden handikaptı, şimdi avantaj haline geldi. Avrupa’da haftada 34 saat çalışıyorlar. Bizde ortalama 51 saat çalışıyoruz. 51 saatin her saatini de gayet iyi çalışıyoruz. Onun için gelişiyoruz. Bunları muhafaza etmenin tek bir yolu var. Yet vücut olacağız, birbirimize sarılacağız, birbirimizi kollayacağız ve sadece Türkiye’yi düşüneceğiz. Onun dışında da tabiatıyla bu seçimleri kazanacağız. Başka bir çaresi yok. Bu seçimler birçok seçimin toplamı kadar önemli. Bu seçimleri kazanamadığımızda olabilecekleri düşünmek dahi istemez. Bir anayasa kaldı. Onu da değiştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim