• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9008.92 2.30
  • Altın: 2281.932 0.27
  • Dolar: 32.3179 0.22
  • Euro: 35.0593 -0.12

Türkiye’de Bir İlk

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Statülü Hacı Bektaş Anadolu Lisesi’nin milli eğitim ve toplumsal kültür açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, “Ve bu ilk adım daha sonra hep birlikte ataca...
Türkiye’de Bir İlk

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Özel Statülü Hacı Bektaş Anadolu Lisesi’nin milli eğitim ve toplumsal kültür açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, “Ve bu ilk adım daha sonra hep birlikte atacağımız daha büyük adımların sağlam bir başlangıcı olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk kez Alevi-Bektaşi inancına uygun eğitimin verileceği Özel Statülü Hacı Bektaş Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yılmaz, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Camalettin Bal, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sakine Tükek, Küçükçekmece belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protokolle hayata geçen Özel Statülü Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi temel atma töreni Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde yapıldı.

‘’ÖNEMLİ BİR İLK ADIM’’

Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, kültür açısından önemli bir adım atıldığını dile getirerek, “16 dönümlük arazi üzerine devlet yatırımı ile inşa edilecek okulumuza, Balkanlardan, Orta Asya’dan, Ortadoğu’dan ve farklı illerden öğrencilerin gelmesi öngörülmüştür. 16 derslikli olarak planlanan okul 1 cem evi, sosyal tesisleri, 300 kapasiteli pansiyonuyla toplamda 600 öğrenciye sahip bir okul olacaktır. Bu okulumuzda Alevi-Bektaşi geleneğinde dersler, bizzat bu gelenekten gelen eğiticiler, öğretmenler ve akademisyenler tarafından okutulacaktır. Hacı Bektaş Veli Lisesi’nin gerek milli eğitimimiz, gerekse toplumsal kültürümüz açısından çok önemli bir ilk adım olduğu düşüncesindeyim. Ve bu ilk adım daha sonra hep birlikte atacağımız daha büyük adımların sağlam bir başlangıcı olduğuna yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

“KÜÇÜKÇEKMECE FARKLILIĞIYLA DAHA RENKLİ OLACAK”

Ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Neye baktığımız bilmezsek, neye baktığımızı fark edemeyiz. Biz yıllardır birbirimizdeki farklılıkları araştırmaktan aslında birbirimize ne kadar çok benzediğimizi bir türlü görmek istemedik. Yıllardır özellikle Alevi-Bektaşi inancının bu topraklarda, kendilerini ifade etmeye, kendilerini anlatmaya fırsat verilmemesi hepimize pahalıya mal oldu. İşte şu anda Alevi-Bektaşi inancının bu kadar görünür olması ve Türkiye’de bir ilk olarak böyle bir okulun açılacak olması belediye başkanı olarak kendi ilçemde kendi belediyemde beni heyecanlandırıyor. Ben inanıyorum ki Küçükçekmece bu farklılığıyla daha renkli, olacak” dedi.

“OKULUMUZUN BABASISINIZ”

Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sakine Tükek ise, “Her zaman dualarıyla beni bu yolları aşmama sebep olan bütün dedelerimin ellerinden öpüyorum. Dedelerimiz benim gerçekten çok kıymetlidir. Anadolu’dan gelen dedelerimize çok teşekkür ediyorum sefalar getirdiniz. 12 yıldır hep bu eksiğimizi dile getiriyorduk. Dost eli vakfı hemen buralara gelmedi 2 yıla yakın bir çalışmanın ürünüdür. Ben tekrar huzurlarınızda Bakanımız Nabi Avcı’ya çok teşekkür ediyorum ve okulumuzun babasısınız, bize açtığınız bu yoldan dolayı size çok teşekkür. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Pendik Seyit Seyfi Cemevi Dedesi Musa Küçük’ün yaptığı duanın ardından Bakan Avcı, Vakıf Başkanı Sakine Tükek ve protokol üyeleri butona basarak lisenin temeli atıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim