• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9725.1 0.83
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Türkiye Yemen’i Yakından Takip Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Yemen’deki süreci yakından takip ettiğini belirterek, krizin müzakere masasında çözüme kavuşturulması gerektiğini, bütün tarafları bir masa etrafınd...
Türkiye Yemen’i Yakından Takip Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Yemen’deki süreci yakından takip ettiğini belirterek, krizin müzakere masasında çözüme kavuşturulması gerektiğini, bütün tarafları bir masa etrafından toplamak için gayretlerinin sürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı seyahatlerine ilişkin bilgiler veren İbrahim Kalın, İran ziyaretine ilişkin programı açıkladı. İkili ilişkiler, siyasi istişareler, ekonomik ve ticari ilişkiler ele alındıktan sonra bir dizi anlaşmalar yapılacağını ve bölgedeki gelişmelerin muhataplarla ele alınacağına açıkladı.

Yemen’de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulunan İbrahim Kalın, “Yemen’deki süreci bizde yakından takip ediyoruz. Burada yaşanan krizin siyasi diyalog içinde çözülmesi için bizimde girişimlerimiz sürüyor. Yemen’de bizim önceliğimiz bu krizin müzakere masasında bütün tarafların toplanarak bir çözüme kavuşturulmasıdır” dedi.

İran ziyaretinin daha önceden 2 gün olarak planlandığı daha sonradan bu ziyaretin neden 1 güne indirildiği yönündeki soruya cevap veren Sözcü Kalın, “Ziyaret baştan beri 1 günlük planlanmıştı. Fakat gidişimiz bir gün önce olabilirdi. Cumhurbaşkanımızın Ankara’da programları olduğu için bu ziyaretin günü birlik olarak yapılabileceği planlandı. Bu planlama bizim program akışımızla ilgili konudur” açıklamasında bulundu.

Ziyarette yapılacak anlaşmalara yönelik bilgi veren Kalın, “Enerji, ekonomi, gümrük ve sağlıkla ilgili anlaşmalarımız olacak. Bununla ilgili bakanlarımızda bizimle gelecek” diye konuştu.

ERDOĞAN ADAY ÇALIŞMASI YAPIYOR MU ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hafta sonunda AK Parti adaylarına yönelik çalışma yaptığına ilişkin iddialara cevap veren Kalın, “Hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızla beraberdim, kapanıp böyle bir çalışma yaptığını görmedim. Bugün de kendisi burada. Kendisinin tabii ki gündeminde böyle bir liste çalışması söz konusu değil. Seçim sürecini Sayın Cumhurbaşkanımız çok yakından takip edecektir“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek tartışmalarıyla ilgili soruya cevap veren Kalın, “Meclisten geçtiğimiz hafta geçti. Devletin başında olan, ‘Başkumandan’ sıfatı ile halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının kendisine ait bir bütçesinin olması gayet doğaldır. Görevlerini yerine getirirken, yurtiçi ve yurtdışı programlarında görevini ifa edecek enstrümanlara sahip olmasından daha doğal bir şey olamaz. Örtülü denilen ödeneğin nasıl kullanılacağı ile ilgili kanunların belirlediği bir çerçeve vardır” şeklinde konuştu.

Kalın, Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan saldırıya ilişkin, “Fenerbahçe’ye karşı yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu Türk futboluna yapılmış bir saldırıdır. Bu tür saldırıların tekrar gerçekleşmemesi için en düzeyde önlemler alınacaktır. Toplumsal yansımaları itibariyle herkes tek vücut halinde bu saldırıyı kınamışlardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim