• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2506.054 0.89
  • Dolar: 32.5782 0.12
  • Euro: 34.7401 0.00

’Türkiye Sözleşmeli Askerliğe Gidiyor’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu askerlikle ilgili, “İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz. Türkiye’de istiyoruz ki o duruma...
’Türkiye Sözleşmeli Askerliğe Gidiyor’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu askerlikle ilgili, “İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz. Türkiye’de istiyoruz ki o duruma geçmesin ama gidişat odur” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, öğle saatlerinde karayolu ile Ankara’dan Sivas’a geldi. Cuma namazını Ulu Camii’nde kılan Bakan Yılmaz, daha sonra kentte bulunan bir otelde düzenlenen Anneler Günü programına katıldı. Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Vali Alim Barut, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer protokol üyeleri ve anneler katıldı. Programda anneler ile sohbet eden Bakan Yılmaz, annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Bakan Yılmaz, programın ardından Türk-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti. Şube Başkanı Zeki Ekici ile sohbet ederek seçimlerde destek isteyen Yılmaz, “Son iki yüzyıllık Türk devlet tarihinin en güçlü dönemindeyiz. Önceden helikopterimizi yapabilir miydik? Şimdi yapıyoruz. Teslim ettik ve Siirt’te terörle mücadele kapsamında kullanılmaya da başlandı. Eskiden helikopterimizi, tankımızı bırak yapmayı dışarıdan alırdık. Modernizasyonunu bile biz yapamazdık, yurt dışına başka bir ülkeye verirdik. Allah için şimdi böyle bir şey var mı? Eğitim uçağı Hürkuş’u yaptık semalarda dolanıyor. Allah izin verirse silahlısını da yapacağız. Bu bayrağın inmemesi için, bu ülkenin birliğinin sağlanması için, bu ülkenin bir tane vatandaşının burnu kanamaması için burada Türkiye’nin caydırıcı güce sahip olması lazım. Türkiye’nin caydırıcı gücünün en somut göstergesi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni güçlü tutmaktır. Türkiye’yi bir ve beraber tutmaktır. Allah’a hamdolsun ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi bir barış adası haline getirdik. 22 tane bakan geldi, 14’ü ile de görüştüm. ‘Bu kadar ateş çemberi içerisinde ülkenizi bu kadar huzur içerisinde tutmayı nasıl başarıyorsunuz’ diyorlar. Bizde milletimizin feraseti ve rabbimizin desteğiyle diyoruz. Huzur o kadar önemli bir şeydir ki kaybedilince değeri anlaşılır. Aynı sağlık gibidir, varken hiç belli olmaz. Huzur şuanda varda kıymetini bilmiyoruz. Evimizde, ilimizde, vatanımızda da huzurun kıymetini bilelim. Cenabı Allah’a hamdolsun geçmişle kıyaslanamayacak her alanda daha iyiyiz” dedi.

“GENÇ NÜFUS BULAMAZSANIZ ZORUNLU ASKERLİĞİ KALDIRIRSINIZ”

Genç nüfusun yaşlanması durumunda zorunlu askerliğin kalkabileceğini belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki kere bedelli askerlik çıkardık. Vatandaşın talebine göre ve ihtiyacına duyarlı olduğumuzu göstermek açısından bedelli askerlik çok önemli. Eskiden bunu çıkarabilmek kolay değildi. Askerlik süresini de kısalttık. Biz geldiğimizde 18 aydı, önce 15 aya indi, daha sonra da 12 aya indi. 12 ay ama her aya iki günde izin var. Hollanda ve Almanya zorunlu askerliği kaldırdı, onlar diyor ki nüfus artış hızı yok genç nüfus yok askere çağırıyoruz kimse gelmiyor. İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz sizde sözleşmeli askerliğe geçersiniz. Türkiye’de istiyoruz ki o duruma geçmesin ama gidişat odur. Eğer ki nüfus artış hızı belli bir oranına gelmezse, o zaman nüfus yaşlanırsa diyelim şuanda 400 bin tane Mehmetçiğimiz geliyor. Eğer yarın 400 bin çağırdığında 100 bin gelirse o zaman sizde bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği ya da tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız. Ama inşallah Türkiye o döneme gitmez.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim