• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9473.71 -0.53
  • Altın: 2495.182 0.45
  • Dolar: 32.5987 0.14
  • Euro: 34.8369 0.20

Türkiye, Rusya’dan Büyükelçiyi Çağıracak Mı ?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1915 olayları konusundaki ifadelerine ilişkin, "Bunların pratik bir değeri yok, bir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bizi elbett...
Türkiye, Rusya’dan Büyükelçiyi Çağıracak Mı ?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1915 olayları konusundaki ifadelerine ilişkin, "Bunların pratik bir değeri yok, bir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bizi elbette üzer yani ikili ilişkilerimizin çok yoğun olduğu, derin olduğu ülkeler. Bizi elbette üzer ama pratik bir karşılığı olmaz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 95. yılı dolayısıyla Meclis’te bir resepsiyon düzenlendi. TBMM’de yapılan törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek ev sahipliği yaptı. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. "Süreç devam ediyor, aynen çalışmalar da devam ediyor" diyen Akdoğan, "Arka planını açıklayamam ama normal süreç aynen devam ediyor. HDP’ye heyetiyle sürekli görüşüyoruz. Bizim onlarla görüşmemiz bir hadise değil sürekli görüşüyoruz. Bugün Meclis’te mesela Genel Kurul’da birlikteydik. Bütün partilerden milletvekili arkadaşlarımızla beraber. Şimdi biz onlarla oturup çay içsek büyük bir hadiseye dönüşüyor. ’Bir araya geldiler, vesaire’ sürekli rutin olarak, arkadaş olarak da görüşüyoruz. İlişkilerin kesilmesi gibi bir şey" ifadelerini kullandı.

AĞRI OLAYI

Bir gazetecinin "Dün HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı olayına ilişkin, öncesinde biz buna 2-3 kez engel olduk ama bu defa bize bilgi gelmediği için müdahale edemedik’ diyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Akdoğan, "Yani onlar bilmiyor muymuş? Oraya bir takım aileleri falan bilerek götürmüyorlar mı onlarla buluşturmak için. Yani o onlarla buluşma etkinliği aslında. Gayet iyi biliyorlar orada kimlerin olduğunu. Şunu diyorlarsa ’bugüne kadar böyle yapıyorduk ses çıkmıyordu.’Bundan sonra çıkacak. İllegaliteye, bu tür buluşmalara izin veremeyiz. Seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak, bir şekilde silahın gölgesinde propaganda izlenimi uyandıracak hiçbir etkinliğe de izin vermeyiz. Orada provokasyon devletin güvenlik tedbiri alması değildir. O adamların orada dolanmasıdır, onlardan uzak durmamalarıdır. Asıl sorun odur. Bunu kimse kanıksatamaz, normal bir şeymiş gibi gösteremez. Bunlar diyebilirler. Onların istihbarat paylaşımına ihtiyaçları yok. Kimlerle nasıl buluşuyorlar, buluşturuyorlar gayet iyi bilirler" karşılığını verdi.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TARTIŞMALARI

"1915 olaylarıyla ilgili en son Avusturya ve Rusya’dan açıklama geldi. Putin de yarın Erivan’a gidiyor. Bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusu üzerine Akdoğan, "Bunların pratik bir değeri yok, bir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bizi elbette üzer yani ikili ilişkilerimizin çok yoğun olduğu, derin olduğu ülkeler. Bizi elbette üzer ama pratik bir karşılığı olmaz. Buna bakarsanız bugün, yarın İstanbul’da 25’e yakın devlet, hükümet başkanı geliyor. Onlar da Türkiye’ye desteklerini ifade ediyorlar. Bu yüzden Türkiye dünyada yalnız değil. Türkiye’nin dostları da belli. Diğerlerine çok itibar etmemek lazım. Yani bunlarda kimse bir şey çıkaramaz. Bunların bu soruna bir faydası da olmaz. Yani bu sorunun çözümüne ne faydası var. Biz hep dostluk elini uzatıyoruz havada kalıyor. Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesinden tutun da ortak komisyon kurulmasına, bir takım çalışmalar yapılmasına hiçbirinde somut bir karşılık bulduk mu? Yani hep biz adım attık hep onlar geri adım attılar, köprüleri havaya uçurdular. İyi niyetli olarak birlikte geleceği dostluk üzerine kuralım diye çaba gösteren biziz. Onların bu tür kararlar alması sadece kin ve nefreti biraz daha derinleştirir. Kin ve nefret üzerine biz geleceği inşa edemeyiz. Nasıl biz bu işbirliğini, dostluğu geliştirebiliriz, ne yaparsak ona katkıda bulunuruz böyle bakarak hareket ederlerse daha sorumlu davranmış olurlar" ifadelerini kullandı.

"Somut anlamda Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere bir etkisi olur mu?" sorusuna da cevap veren Akdoğan, "Bizim çok boyutlu ilişkilerimiz var. Bunlar bizi üzen davranışlardır. Türkiye-Amerika, Türkiye-Rusya ilişkileri bu tür tarihi konulara endekslenecek konular değildir" dedi.

TÜRKİYE RUSYA’DAN BÜYÜKELÇİYİ ÇAĞIRIR MI?

Bir gazetecinin "En son Vatikan ve Avusturya Büyükelçimizi çektik. Rusya’da böyle bir adımı düşünüyor muyuz?" sorusu üzerine Akdoğan, "Onu bilmiyorum, Dışişleri Bakanıyla konuşmak lazım. Yani böyle bir değerlendirme yapıldı mı? Ama bu ülkelerin çoğu bunları yeni söylüyor değil daha önce de bu ülkelerin benzer kararlar aldığını, açıklamalar yaptığını biliyoruz. Bugün bugüne kadar pratik bir karşılığı da değeri de olmadı. Bunları çok ciddiye de almamız lazım. Kendi kendimize bunları büyütmemiz sadece bu sorunun devamına hizmet eder" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim